Nogomet

Smoje: "Cibalia je u svemu bila bolja. Ovo je sramota za Osijek, pružili smo mizernu igru"

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.11.2012.
Smoje: "Cibalia je u svemu bila bolja. Ovo je sramota za Osijek, pružili smo mizernu igru"
Foto: Hrvoje Knežević

Nakon remija 1:1 u Vinkovcima, Cibalia je u Osijeku bila bolja i s ukupnih 4:2 eliminirala Osječane i plasirala se u polufinale Kupa. Dok je u redovima Vinkovčana vladalo oduševljenje, u redovima domaćina bilo je i dosta samokritike...

Dok se Cibalia grčevito bori za opstanak u MAXtv Prvoj ligi, u Kupu gura odlično. Uspjela je u dva susreta eliminirati Osijek i to pobjedom na gostovanju u Gradskom vrtu s 3:1. U domaćim redovima nakon susreta je očekivano vladalo veliko razočaranje.

"Teško je objasniti što se dogodilo, ali po prvi put otkako igram u Osijeku prilično me sram. Mogu se samo ispričati našim navijačima na ovoj predstavi", rekao je nakon susreta Vedran Jugović, a prenosi Glas Slavonije.

Vrlo kritičan bio je kapetan Ivo Smoje koji nije štedio niti suigrače, a niti sebe. "Cibalia je u svemu bila bolja od nas i potpuno zasluženo prolazi dalje. Kao kapetan preuzimam na sebe najveću krivicu, odigrali smo mizerno i jednostavno su bili bolji. U najvažnijem trenutku sezone potpuno smo podbacili i jako sam razočaran", dodao je Smoje.

Dario Župarić: "Nadali smo se pobjedi i znali smo da moramo zabiti barem jedan gol da bi prošli dalje. Kada smo zabili i drugi, sve je bilo puno lakše. Pobjeda protiv Osijeka, našeg velikog rivala, na njegovom terenu puno nam znači."

Dok su Osječani izražavali razočaranje, Vinkovčani su zasluženo slavili. "Slična situacija je bila prošle godine, tada su Osječani promijenili trenera i to im je donijelo dodatni impuls te su prošli dalje. Sada je takva situacija bila kod nas, promjena trenera je ovaj put nas podigla, kontrolirali smo igru, stvorili dosta prilika i zasluženo upisali prolaz. Treći put uzastopno smo prošli u polufinale Kupa i jako smo zadovoljni", govorio je Mladen Bartolović.

Novi trener Vinkovčana Miroslav Bojko nije krio zadovoljstvo. "Stanko Mršić je za mene najbolji hrvatski trener i velika mi je čast što sam ga pobijedio. Iznimno ga cijenim. Tri puta sam protiv Osijeka igrao u Kupu i evo napokon sam upisao prolaz."

Sportski direktor Cibalije Dražen Pernar uživao je u Gradskom vrtu, međutim traži od momčadi da se što prije okrene prema suboti i vrlo važnoj utakmici sa Zagrebom.

"Treću godinu zaredom prošli smo u polufinale i jako sam sretan. Deklasirali smo Osijek i pokazali da ova momčad vrijedi više nego što pokazuje ljestvica. Sada nas očekuje vrlo teška utakmica u subotu protiv Zagreba i moramo se odmah koncentrirati na nju. Ako budemo ovako odigrali, neće biti problema."

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 14:35
    ali niste pobijedili kad je bilo najbitnije. mijenjali bi vi sve te pobjede za onu jednu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 12:59
    o čem pričaš ??? pa izgubili smo prošle sezone , al smo ih dobili primjerice prije tri sezone, i sad , ukupno smo ih u kupu više puta pobjeđivali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 11:40
    Bio je već jednom red da i Cibalija prođe za nih fatalni Osijek
    Obrisan korisnik