Košarka

Erjavec: "Budućnost je ozbiljna momčad, šest pobjeda u nizu to najbolje dokazuje"

S Gripa:Bernard Jurišić • subota, 01.12.2012.
Erjavec: "Budućnost je ozbiljna momčad, šest pobjeda u nizu to najbolje dokazuje"

Košarkaše Splita večeras očekuje novi ozbiljan ispit u ABA ligi. Iako na prvi pogled ne zvuči atraktivno kao Crvena zvezda, Partizan ili Cibona, Budućnost VOLI je jedna od najjačih momčadi lige koja u Split dolazi u seriji od šest pobjeda u ABA ligi i Eurokupu...

Težak poraz u Širokom Splićani su ostavili iza sebe. Na Gripe večeras od 21 sat stiže Budućnost VOLI, koja iza sebe ima pobjedničku seriju od šest utakmica. Crnogorski regionalni ligaš ne izgleda atraktivno, ali igra vrlo dobru košarku s kojom svi protivnici imaju puno problema.

"Budućnost je ozbiljna momčad, zadnje dvije sezone bili su na Final Fouru ABA lige što puno govori. Agresivni su i rastrčani i da bismo im parirali moramo biti agresivniji od njih i biti spremni na puno trke. Oni su u seriji od šest pobjeda, no da bi slavili na Gripama morat će odigrati stvarno dobru utakmicu", kazao je trener Splićana Mladen Erjavec.

Budućnost je zapravo već jednom "osvojila" Gripe, u prijateljskoj utakmici u rujnu, kad su u dvije utakmice protivnici ubilježili po jednu pobjedu. No, drugačiji su i jedni i drugi u odnosu na to vrijeme:

"Njima tada nije igralo nekoliko reprezentativaca, ali i mi smo danas bolji nego tada. Sve ćemo učiniti da pobijedimo i volio bih da atmosfera u dvorani bude onako dobra kao u dosadašnjim utakmicama."

Erjavec na priču o preoblikovanju KK Splita gleda iz svlačionice, a u gradu u kojem emocije variraju od plusa do minusa u djeliću sekunde svjestan je da bi i pobjeda protiv Budućnosti dala novi impuls za još bolji nastavak prodaje klupskih dionica:

"Drago mi je da ljudi prepoznaju vrijednost ovog kluba i naše momčadi. Atmosfera u svlačionici je odlična, moral je na visokoj razini. Nama su sve utakmice značajne, posebno ove domaće."

Nikola Vujčić kao igrač i sportski direktor sudjeluje na oba "fronta", borbi za opstanak kluba i borbi za bodove. Ipak, smatra da jedno s drugim nema velike veze:

"Ne preoblikujemo mi ovu momčad, nego klub koji je živio desetljećima i koji zaslužuje živjeti i dalje. Naravno da bi pobjeda dodatno podigla moral svima, ali rezultat u jednoj utakmici ne bi smio biti presudan u ovoj utakmici koju vodimo za spas kluba. Ovaj klub neće biti ništa manje vrijedan ako se i izgubi."

U momčadi neće biti ozlijeđenog Marinellija, vjerojatno ni Mimice, a na temu igračkih promjena koje se najavljuju u Zadru, Ciboni i Cedeviti, Vujčić je uz osmijeh zaključio:

"Kad se svi pojačavaju, odlučili smo se pojačati i mi. Prvoj momčadi priključili smo dva europska kadetska prvaka i brončana sa Svjetskog kadetskog prvenstva Ivana Jukića i Ivana Bendera. Time smo zaključili ovaj prijelazni rok..."

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

11. kolo

Radnički92:79Zadar
MZT Skoplje Aerodrom87:54Szolnoki Olaj
Split71:69Budućnost VOLI
Crvena zvezda69:57Široki Brijeg
Cedevita97:78Krka
Petrol Olimpija87:82Cibona
Igokea73:50Partizan
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!