Košarka

Real ponovno pobjegao u drugom dijelu, Bogdanović vodio Fener

Ivor Krapac • petak, 30.11.2012.
Real ponovno pobjegao u drugom dijelu, Bogdanović vodio Fener
Foto: EPA

Drugi tjedan zaredom, madridski Real riješio je euroligašku utakmicu na domaćem parketu velikim rezultatskim bijegom u završnom dijelu treće i četvrtoj četvrtini. Poslije slavlja nad Himkijem, nova "žrtva" Madriđana bio je Fenerbahče Ülker, koji se, predvođen Bojanom Bogdanovićem, dugo držao u igri, ali sav otpor gostiju nestao je u završnih 10 minuta...

Poput Himkija prije sedam dana, i Fenerbahče Ülker osjetio je kako to izgleda kada madridski Real zagrije sve motore. Istanbulska momčad je u osmom kolu euroligaške skupine A jako dugo držala prednost na svojoj strani, gotovo cijele tri četvrtine, ali ostatak susreta domaćima je bio dovoljan da stignu do uvjerljive pobjede, sa 77:61 na kraju utakmice.

Nije baš u svim detaljima, s obzirom da se Himki prošlog tjedna držao u igri nešto kraće i na koncu doživio teži poraz, ali ovaj susret je jako nalikovao prošlotjednom Realovom. Poveznica s proteklim tjednom bila je i u dobrom izdanju Bojana Bogdanovića u Fenerovom dresu u Euroligi, nakon što je u sedmom kolu bio efikasan u pobjedi nad Union Olimpijom. Ovog petka je hrvatski reprezentativac ubilježio 18 poena, sa samo dva promašaja igre, uz 4/5 za dvicu i 3/4 za tricu, a 1/2 iz slobodnih bacanja.

No, niti Bojan, koji je na parketu bio nepunih 37 minuta, nije uspio usporiti pad svoje momčadi u posljednjoj četvrtini. Svih svojih 18 poena zabio je tijekom prve tri dionice.

Poslije poraza, Fenerovi igrači će se ponajprije sjećati da su početkom druge četvrtine vrlo brzo propustili osam poena prednosti, koliko su imali tri puta. Mini-serijom od 5:0, Real se u 14. minuti primaknuo na 28:25, a sve do završnice treće dionice, gosti su uglavnom bili u vodstvu, ali ne s više od pet razlike.

Prvi od dva Realova koraka u osiguranju pobjede dogodio se serijom od 12:0 krajem treće i na početku posljednje četvrtine, s vodećim ulogama Jayceeja Carrolla i Nikole Mirotića u odlasku do 64:52. Drugi niz Madriđana došao je s 9:0 između 35. i 38. minute, sa zaključkom s četiri uzastopna poena Marcusa Slaughtera za povećanje na 75:56. Nešto kasnije, domaći su došli i do najvećih okruglih 20 razlike (77:57).

Pobjedničku momčad je ovog petka s 18 poena i šest skokova vodio Nikola Mirotić. Marcus Slaughter imao je 12 poena, 10 skokova i pet osvojenih lopti, dok je Dontaye Draper za osam i pol minuta upisao dva poena, tri asistencije i skok.

Uz Bogdanovića, Fenerbahče Ülker imao je još dvojicu dvoznamenkastih strijelaca. Bo McCalebb i Emir Preldžić završili su s po 10 poena.

Poslije ovog rezultata, Real se zadržao na prvom mjestu u skupini, s omjerom 6-2, uz pobjedu više od Panathinaikosa i Himkija. Fener je na 4-4, a za osiguranje prolaska u Top 16 momčadi iz Istanbula trebat će još jedna pobjeda. U devetom kolu će ih u Ateni dočekati Panathinaikos, dok im posljednje kolo donosi domaći ogled s Mapooro Cantuom.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Himki77:53Red October Cantu
Panathinaikos80:72Petrol Olimpija
Real Madrid77:61Fenerbahçe
1Real Madrid 73+94
2Panathinaikos 64+26
3Himki 64-1
4Fenerbahçe 55-11
5Red October Cantu 37-22
6Petrol Olimpija 37-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2012. u 01:09
    bravo real
    Obrisan korisnik