Košarka

Armani u teškoj situaciji, mora se pouzdati u Cedevitu

Branimir Korać • petak, 07.12.2012.
Armani u teškoj situaciji, mora se pouzdati u Cedevitu
Foto: Davor Sajko

U pretposljednjem kolu skupine C Eurolige košarkaši Armanija upisali su domaći poraz od Žalgirisa 67:65 i tako se doveli u tešku situaciju po pitanju prolaska u Top 16. Više ne ovise sami o sebi, sada će im za prolaz trebati i pomoć Cedevite...

Košarkaši Armanija su se doveli u tešku situaciju po pitanju prolaska u Top 16 Eurolige. Pod svaku cijenu su trebali pobjedu na domaćem parketu protiv Žalgirisa nakon što je Caja Laboral slavila u Istanbulu, međutim igrači Sergija Scariola nisu izdržali i upisali su poraz 67:65.

Armani i Caja Laboral sada imaju po tri pobjede, a u međusobnom omjeru bolji su košarkaši Caje koji su upisali obje pobjede što dodatno otežava situaciju Talijanima. U posljednjem kolu Armani ionako ima dosta teži posao jer putuje na gostovanje kod Olympiakosa dok će Caja Laboral na svom parketu ugostiti Cedevitu. Da bi Talijani prošli dalje, Cedevita mora slaviti u Španjolskoj, a oni u Grčkoj. U teoriji za prolazak ostaje i Cedevita, međutim za to im treba pravo čudo i ogromna pobjeda protiv Caje u Španjolskoj.

Ova pobjeda u dobru situaciju stavlja Žalgiris koji će u slučaju pobjede u posljednjem kolu u Kaunasu protiv Anadolu Efesa osvojiti prvo mjesto u svojoj skupini.

Susret je bio neizvjestan svih 40 minuta, a domaćin je u nekoliko navrata propustio priliku stvoriti razliku i odvojiti se. Imali su u prvom dijelu u dva navrata pristojnu prednost, međutim nisu je uspjeli duže vrijeme zadržati, Žalgiris se uspješno vraćao, no u završnici poluvremena novom serijom Armani je otišao na uvjerljivijih 37:30.

Talijani su ovu prednost održavali sve do sredine treće četvrtine kada se Žalgiris serijom ubačaja Marka Popovića s linije slobodnih bacanja potpuno vratio u utakmicu i izjednačio na 47:47.

Do kraja susreta više nije bilo značajnijih odvajanja, a odluka je pala s linije slobodnih bacanja. Žalgiris je u posljednju minutu ušao s vodstvom 65:63 da bi 21 sekundu prije kraja Cook ubacio samo jedno bacanje. Uslijedio je brzi prekršaj nakon kojeg Jaaber realizira oba za 67:64 nakon čega Cook ponovno ubacuje samo jedno bacanje. Novu priliku domaćinu dao je Jaaber koji kod 65:57 promašuje oba bacanja, Armani kreće u završni napad, međutim Langford nije bio precizan i Žalgiris uzima pobjedu.

Marko Popović je susret završio s 14 poena (3/4 za dva, 1/5 za tri, 5/5 slobodna), isto toliko uz osam skokova dodao je Tremmell Darden dok je Paulius Jankunas bio najefikasniji sa 16 poena. Mario Delaš je za deset minuta ostao bez poena (0/2 za dva, 0/1 za tri) s dva uhvaćena skoka. Kod Armanija 20 poena i pet skokova upisao je Keith Langford, a 13 poena dodao je Ioannis Bourousis. Rok Stipčević je za 12 minuta ubacio tri poena (1/3 za tri).

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Cedevita62:84Olympiakos
Anadolu Efes76:91Baskonia
Armani Milano65:67Žalgiris
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 10:35
    Scariolo 2 godine slaže ekipu i novaca je imao koliko je trebalo. Ako ne uđe u Top 16 neka da ostavku. I da budem zločest neka nabavi Aci super Playa a za uzvrat če Aco razbiti španjolce sa razlikom koja Scariolu treba . Ma i većom . Nema problema. Wright će pogodit 15 trica.
    Obrisan korisnik