Nogomet

Hajduk lovi polufinale Kupa za podebljan "plus" na polusezoni

Mišo Gulić • srijeda, 12.12.2012.
Hajduk lovi polufinale Kupa za podebljan "plus" na polusezoni
Foto: Bruno Karadža

Nakon pomalo iznenađujućeg remija u Zelini, Hajduk sada očekuje uzvrat na Poljudu protiv istoimenog drugoligaša, nakon čega će obje momčadi zaključiti natjecateljski dio 2012. godine.

Hajduk naoko nema pretjerano težak zadatak na Poljudu protiv Zeline u Kupu, 1:1 pred uzvrat i nije loš ulov, pogotovo ako se zna da Bijeli do sada nisu imali svoje "Dugo Selo", no nikad nije kasno za "prvi put", stoga u njihovim redovima vlada veliki oprez.

Hajduk je u Zelini u prvom dijelu dominirano, stigao je zapucati nekoliko kolosalnih prilika, a tek jednu od njih u mrežu je pospremio Avdija Vršajević. U nastavku su Bijeli valjda očekivali da će (impresionirani) domaćini "sami sebi" zabiti još koji, međutim, to se nije dogodilo, dapače, zatresla se mreža koju je čuvao Blažević, što je bilo i sve od golova do kraja pa se odluka o prolasku u polufinale odgodila za sredinu prosinca.

Zelina je tek ove sezone ušla u Drugu ligu, dovela nekoliko bivših prvoligaških imena te se nakon polovice sezone pozicionirala u gornji dom drugoligaške ljestvice, a u Kupu je u gostima stigla izbaciti i Zagreb, što im je i jedan od važnijih klupskih uspjeha. Istina, nije Zagreb neko mjerilo vrijednosti, no nije ga ni Hajduk porazio s većom razlikom nego je to učinila Zelina.

Dan uoči dvoboja strateg Hajduka Mišo Krstičević bio je prilično odmjeren u najavi, ne želeći dodatno motivirati goste: "Odgovornost imamo i dat ćemo sve od sebe kako bismo utakmicu odigrali maksimalno angažirano i korektno. Zelina ima ambicije i sportski se nada da može iznenaditi. Na nama je da im to onemogućimo. Pokušat će sve kako bi prošli dalje."

Jesenski dio sezone u Splitu je dobio palac gore, doduše s malom zadrškom, jer bi eventualan neuspjeh lako promijenio predznak u negativan, stoga se o takvom scenariju niti ne razmišlja, ali po vizu za polufinale morat će se bez niza prvotimaca: "Nemamo trenutačno bočnog igrača za desnu stranu. Lima je igrao na toj poziciji baš protiv Zeline i to vjerojatno optimalno rješenje koje ćemo iskoristiti."

Što se tiče gostiju iz Svetog Ivana Zeline, nakon 15 odigranih kola u Drugoj ligi, oni drže treće mjesto na tablici s prikupljenih 26 bodova, a ono što se može nazvati kao "forte" momčadi je obrana koja je primila svega deset golova, najmanje u ligi.

Susret Hajduka i Zeline u okviru četvrtfinala Kupa na rasporedu je u srijedu u 17 sati na Poljudu.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 11:44
    Naprijed Zelina!!!
    Obrisan korisnik
  • Dinko Bilich12.12.2012. u 09:52
    Upisimo rutinsku pobjedu.NAPRID NASI
    Dinko Bilich