Košarka

Maccabi osigurao prvo mjesto, dalje prolaze i Unicaja, Montepaschi te Alba

Mišo Gulić • četvrtak, 13.12.2012.
Maccabi osigurao prvo mjesto, dalje prolaze i Unicaja, Montepaschi te Alba
Foto: EPA

U skupini B, izuzev prvog mjesta, sve je bilo jasno vezano uz prolazak dalje, stoga je izostala neka veća drama. Nakon odigranog posljednjeg kola postalo je jasno da je pobjednik skupine Maccabi Electra, dok su prolaz dalje još izborili Unicaja, Montepaschi i Alba...

Unicaja Malaga - Elan Chalon 86:62 (24:11, 22:12, 21:20, 19:19)

Bez hrvatskog dvojca, Jasmina Repeše i Krunoslava Simona, koji su zapeli "u zraku" između Hrvatske i Španjolske, Unicaja je lakoćom svladala francusku momčad, no malo joj je to značilo s obzirom da je do pobjede došao i Maccabi, što znači da su Izraelci osvojili prvo mjesto u skupini B.

Predvođeni Lukom Žorićem Španjolci su uraganski krenuli i tako u ranoj fazi utakmice riješili pitanje pobjednika. Istina, Francuzi nisu imali previše razloga za "ginuti" na parketu, oni su naprosto došli odraditi obvezu, stoga niti ne čudi što su domaći u prvom dijelu zabili dvostruko više koševa od svojih protivnika (46:23).

U nastavku su i košarkaši Unicaje prilično usporili, jasno je i njima bilo da im rezultat u Izraelu ne ide u korist, pa su gosti zahvaljujući tome uspjeli zaustaviti propadanje i susret zaključiti uz minus 24 (62:86), što je još i dobro ako se uzme u obzir zaostatak na poluvremenu koji je bio za tek koš manji.

Prvo ime kod pobjedničke momčadi bio je Gist s 11 koševa i šest skokova, deset je zabio Žorić te uz to ostvario šest skokova, dok je deset koševa i četiri skoka imao Vidal. Što se tiče francuske momčadi Capela je ostvario po 12 koševa i skokova, a 13 ubačaja i pet skokova bio je učinak Banksa.

Maccabi Electra Tel Aviv - Alba Berlin 78:62 (23:13, 25:11, 12:25, 18:13)

Do osme pobjede koja je značila i prvo mjesto u grupi stigao je Maccabi i to nakon sjajnog prvog poluvremena nakon kojeg je bilo jasno da od možebitnog iznenađenja neće biti ništa. Nijemci su doslovno "razneseni" u prvom dijelu, ali dojam su zato popravili u nastavku.

Alba je nepunih osam minuta igre uspijevala držati priključak, zaostajala je svega koš razlike, međutim, do prvog mini predaha već su brojali minus od deset koševa (23:13). Slično se nastavilo i u narednom periodu, gostujući napadi su se razbijali o čvrstu domaću obranu, što su Izraelci iskoristili i brzom tranzicijom stigli do velikog broja "lakih" koševa. Kakav je bio omjer snaga, dovoljno govori 48 koševa na kontu Maccabija i dvostruko manje (24) kod Albe.

Uvjereni da je to kraj, Izraelci su u drugi dio ušli prilično nonšalantno, što su Nijemci iskoristili i pred posljednjih deset minuta došli na dohvatljivih 11 koševa razlike (60:49). Kada je vrag odnio šalu, domaći su se ponovno "zbrojili" i bez većih poteškoća susret zaključili u svoju korist rezultatom 78:62.

Tek sedam igrača zabijalo je koševe za Maccabi, Hickman je zabio 17 (5 asistencija), Logan 15, a koš manje ubacio je Ohayon. Jednako je bilo i s druge strane, za Albu su također zabijala sedmorica, a najviše od njih djelo je Thompsona čiji je učinak na kraju iznosio 16 koševa i deset skokova.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Maccabi Tel Aviv78:62Alba Berlin
Unicaja Málaga86:62Elan Chalon
Montepaschi Siena88:95 *Asseco Prokom Gdynia
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!