Košarka

Nazor: "Natjerali smo Split da igra kako mi želimo"

Bernard Jurišić • subota, 15.12.2012.
Nazor: "Natjerali smo Split da igra kako mi želimo"
Foto: Bruno Karadža

Dalmatinski derbi na Gripama pripao je Zadru, koji je uspio u naumu da okršaj sa Splićanima okrene u željenom smjeru. Agresivnost i energija bili su večeras na strani gostiju, pa iako su Splićani u zadnjoj minuti imali prigodu i "spasiti" pobjedu - takav ishod ne bi bio pravedan. Zadar je večeras jednostavno bio bolji...

Splićani su željeli pobjedom "zapečatiti" kraj prvog dijela natjecanja u ABA ligi, a protivnik je bio "po mjeri". Zadar je do dalmatinskog derbija bio ispod Splita na ljestvici, no današnjom ga je pobjedom dostigao.

"Čestitam Zadru na pobjedi. Mi nismo ušli u grču, kako je rekao Vukušić, nego premekano i to je odredilo čitav tijek utakmice", razočaran je nakon utakmice bio trener Žutih Mladen Erjavec.

"Odlična pozivnica za Partizan"

Vedran Vukušić, Split: "Čestitam Zadru, borili su se od prve do zadnje minute. Razočaranje je veliko, trebali smo dobiti ovu utakmicu. Ušli smo u grču, ali za razliku od Budućnosti nismo se uspjeli iščupati. Moramo raditi na tome, ulaziti bolje u utakmicu. Hvala publici što nije odustajala od bodrenja, nadam se da ćemo im bolje uzvratiti u drugim utakmicama."

Bariša Krasić, Zadar: "Konačno smo uspjeli ispoštovati sve što trener od nas traži i taktički i fizički i mislim da smo zasluženo pobijedili. Nije nam drhtala ruka na kraju, od početka smo ušli koncentrirano i bilo tko da je bio mislim da bi pogađao. Vjerujem da će nam ova pobjeda biti dodatni poticaj za Partizan i odlična pozivnica navijačima da dođu u što većem broju i podrže nas."

Zadar je maksimalno iskoristio već kronične splitske probleme na poziciji razigravača. Uz ozlijeđenog Katića i neoporavljenog Marinellija, Subotiću je u pomoć na "jedinici" tek povremeno uskakao Krušlin, koji se mučio s agresivnim zadarskim braničima. Dvaput mu je Allen ukrao važne lopte i zabijao u kontri.

"U drugom poluvremenu smo bili agresivni i čvrsti u obrani, u prvom nismo. Dali smo agresivnom Zadru da igraju onako kako oni žele, da utakmica ide na njihov mlin. Vratili smo se u drugom dijelu, na kraju smo izgubili utakmicu za jednu loptu, greškom u komunikaciji. Zadar je ipak zasluženo slavio", iskren je bio Erjavec.

Na drugoj strani ozareno lice zadarskog stratega, koji je danas ubilježio jednu od najslađih pobjeda svoje trenerske karijere. Splićanin Ante Nazor "kormilario" je Zadar do trijumfa na Gripama:

"Čestitam svojim igračima na pobjedi jer su je oni izborili, ovo je sport igrača, a ne trenera. Ušli su koncentrirano i borbeno, što je prvi preduvjet za ovakve utakmice. Imali smo veliku motivaciju, kontrolirali susret u većem dijelu. Znali da s njima ne možemo igrati pet na pet i da ako usporimo ritam, da tu nemamo što tražiti. Natjerali smo Split da igra kako mi želimo, u puno višem pulsu nego što su navikli i mislim da je to presudilo."

Nazor je uoči početka dobio buket cvijeća od splitskog kluba, kao čestitku za medalje koje je osvajao zadnja dva ljeta s kadetskom reprezentacijom.

"Split ima vrhunske igrače, oni su majstori egala i vrlo je teško dobiti ovdje utakmicu na ovaj način. Ovo je pravi dalmatinski derbi, fajterski, muški i bio sam ponosan danas biti u ovoj dvorani. Dalmatinska košarka je kolijevka hrvatse košarke i kamo sreće da se košarka vrati u Dalmaciju i da ćešće bude ovakav sjajan ambijent."

Zadrani su trijumfom na Gripama ispisali najbolju pozivnicu za okršaj protiv Partizana u Višnjiku, a Nazor je zadovoljan rezultatom koji je njegova momčad postigla nakon 13 kola:

"Napravili smo dosta više nego što je javnost očekivala, dosta su nas neki degradirali kao momčad. Nadam se da će to naša publika prepoznati. Što se Partizana tiče, igrali smo s njima egal u Beogradu, izgubili smo kako smo izgubili. Ne želim komentirati stvari koje nemaju veze sa sportom, ali će nam sve što se događalo tamo dati dodatni motiv."

U sljedećem kolu dalmatinski rivali ogledat će se s beogradskim. Već u utorak u 20 sati Splićani gostuju kod Crvene zvezde, a u srijedu u 20 sati Partizan gostuje u Zadru.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

Split75:78Zadar
Crvena zvezda87:73Radnički
MZT Skoplje Aerodrom92:88Krka
Igokea94:88Cibona
Szolnoki Olaj70:68Partizan
Cedevita90:69Široki Brijeg
Petrol Olimpija95:92 *Budućnost VOLI
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2012. u 10:46
    je. u pravu si.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 23:38
    Odavno nisam gledao losiju utakmicu. Zao mi je sto je Kruslin diletantski zamijenio Subotica pa Split nije dobio. Dali je netko tom momkuobjasnio zadacu playa...uzas jedan
    Obrisan korisnik