Nogomet

Misija iskupljenja: domaći popravni ispiti za Slaven Belupo, Rijeku i Osijek

Sportnet • subota, 23.02.2013.
Misija iskupljenja: domaći popravni ispiti za Slaven Belupo, Rijeku i Osijek
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon dvije dobre utakmice i pobjeda Lokomotive i Zagreba, u subotu bi jednako zanimljivo moglo biti u Koprivnici, Rijeci i Osijeku, s obzirom da domaće momčadi imaju mnogo motiva...

Možda je i predugo trajalo slavlje nakon pobjede protiv Dinama pa je dvoboj u slavonskom derbiju u Vinkovcima kod Cibalije stigao u najnezgodniji trenutak. Poraz je Osječanima sigurno teško pao, ali u borbi za opstanak i dalje imaju solidnu zalihu bodova. Protiv Puljana se jednostavno tradicija dobrih rezultata ove subote mora nastaviti. Jer, gosti iz Istre nisu se baš dobro provodili u Gradskom vrtu, a posljednji bod uzeli su sada već davne 2006. godine.

U najavi je oštar bio i trener Osijeka Stanko Mršić, koji je svjestan ozbiljnosti situacije, pogotovo zbog izostanka dvojice ponajboljih igrača, kapetana Smoje i mladog napadača Peroševića: "Svaki izostanak možemo zamijeniti agresivnošću. Kada smo trčali dolazili smo i do pozitivnih rezultata. Moramo zapeti, pobijediti i tada će se opet lakše disati."

Za Bijelo-plave nema dvojbi, bez obzira na eventualno težak teren i loše vremenske uvjete, moraju zaigrati žustro i što prije stići do pogotka. U nedostatku klasičnih napadača, jer uz velike probleme s ozljedama i kartonima, novopridošli Blatnjak tek će zaigrati protiv Splita, ostatak ekipe morat će dodatno potegnuti prema suparničkim vratima kako bi se nadoknadio taj hendikep.

Nedostaju: Perošević, Smoje (kartoni), Dugandžić (ozljeda)

Malo je nedostajalo Istri da u prvom kolu nastavka prvenstva upiše pobjedu za koju ne zna više od tri mjeseca. Kramarić je zeleno-žutima oduzeo veselje u posljednjim trenucima, no to što su izgubili dva boda protiv Lokomotive neće obeshrabriti Pamićeve igrače. U Osijek idu hrabro i po sva tri boda što su sigurno sposobni napraviti, najavljuje dvostruki strijelac u zadnjoj utakmici.

"Vidjeli smo svi da kao ekipa igramo dobro, a uz to je i momčadski duh naša najveća snaga. Nadam se da ćemo već u Osijeku pokazati da je ovo što se dogodilo s Lokomotivom bila nesreća. Što je, tu je, u Osijek se idemo boriti", rekao je uoči puta u Slavoniju Bačelić-Grgić. Istra se nada da Osječani neće ponoviti dobru igru iz njihovog prvog međusobnog ogleda ove sezone.

Puljani će na Gradskom vrtu biti lišeni usluga dvojice vrlo važnih igrača. Naime, zbog zdravstvenih problema Alen Pamić neće igrati do kraja sezone, a na utakmici protiv Lokosa ozlijedio se Križman. Istra tako ostaje na samo dva klasična napadača - Aganoviću i Roceu, te se ponovno očekuje pomoć Bačelić-Grgića. Debi za klub mogli bi upisati Obšivač, Woon i Hadžić.

Nedostaju: Križman (ozljeda), Pamić (zdravstveni problem)

Rijeka je u prvom prvenstvenom dvoboju u drugom dijelu sezone uvjerljivo poražena protiv Dinama (4:1), stoga je domaći ogled s Cibalijom nogometašima Elvisa Scorije prilika za iskupljenje i za popravak blijedog dojma iz Maksimira. Od toga na Kantridi ne bježe.

"Važno je da istrčimo hrabro i odlučno na teren te će nakon pobjede biti sve u redu. Želio bih agresivnu Rijeku koja će držati ritam i posjed te biti na protivničkoj polovici, ali treba malo vremena", najavio je trener riječkog prvoligaša. Zanimljivo, Rijeka nije pobijedila Cibaliju već tri godine.

Scoria protiv Vinkovčana neće imati na raspolaganju novopridošlog Škarabota, koji je ozlijedio zadnju ložu, a pod znakom upitnika je i Neretljak. Iz tabora Rijeke ovoga puta posebno računaju na navijačku podršku. "Znamo da je Rijeka razočarala svoje igrače nastupom na Maksimiru, ali podrška protiv Cibalije bit će nam jako bitna", pozvao je sve simpatizere svog kluba na stadion mladi Ivan Močinić.

Nedostaju: Škarabot (ozljeda)

"Utakmica protiv Osijeka arhivirana je još u ponedjeljak i počele su pripreme za Rijeku", počeo je trener Cibalije Miroslav Bojko konferenciju za novinare dan uoči važne utakmice na Kantridi. Situacija na ljestvici potvrđuje kako se Vinkovčani ne smiju opustiti jer su još uvijek u zoni ispadanja. Ipak, s bodom ili tri s gostovanja na Kantridi bili bi nešto sigurniji.

"Očekivanja su za ovu utakmicu kao i za sve ostale utakmice – odigrati dobro i skupiti bodove. Iako je u Rijeci i 'nula' pozitivan rezultat, jasno je kako očekujemo napraviti sve da se u Vinkovce vratimo sa sva tri boda", dodao je Bojko.

Prvu važnu utakmicu u 2013. Nebeskoplavi su uspješno odradili, no i protiv Rijeke te Hajduka u posljednjem kolu drugog kruga žele pružiti maksimum. "Ne smijemo zakazati, idemo bez respekta dati svoj maksimum. Oni su kvalitetna ekipa i sigurno ciljaju na Europu kroz ligu, ali i nas se nešto pita", rekao je vinkovački branič Dario Rugašević.

Nedostaju: Zubak, Miloš (ozljeda), Puljić (kartoni)

U prvoj utakmici nastavka sezone Slaven Belupo bio je daleko od impresivnog, no, srećom, blijedu predstavu pokazanu protiv Hajduka Koprivničani mogu u očima svojih navijača ispraviti već ove subote protiv Intera.

"Želim da pokažemo napredak u trčanju, agresivnosti i borbenosti. Ne možemo u utakmicu ulaziti bez maksimalnog angažmana. Inter nije briljirao u prvoj utakmici, doživjeli su Zaprešićani kiks kao i mi, pa je jasno da i naši protivnici imaju motiva popraviti dojam. Čeka nas težak teren i protivnik i ne očekujem lijepu igru", kazao je trener Roy Ferenčina. Za početni je sastav Ferenčina najavio novopridošle Jugovića i Novinića, dok na raspolaganju nema Bubnjića, zbog crvenog kartona.

Ni Slaven Belupu ni Interu zasigurno neće biti lako igrati, pošto na cijelom području sjeverozapada zemlje od petka pada gusti snijeg i ne očekuje se da će prestati. Hoće li to uzrokovati i možebitnu odgodu utakmice znat će se pred njen početak. Domaćini će se svakako potruditi da travnjak očiste od snijega.

Nedostaju: Bubnjić (kartoni), Batarelo, Čanađija, Gregurina, Grgić (ozljede)

U prvoj utakmici drugog dijela MAXtv Prve lige nogometaši Intera razočarali su svoje navijače, ali i sami sebe. Domaći poraz od Zadra scenarij je koji su pod svaku cijenu željeli izbjeći, no pogodak Stipe Perice u 88. minute te utakmice gurnuo ih je u vrlo neugodnu situaciju. Pali su u zonu ispadanja, a pred njima je vrlo zahtjevno gostovanje kod Slaven Belupa.

Momčad Borimira Perkovića put Koprivnice kreće gotovo kompletna. Strategu Žutih na raspolaganju nije tek Hrvoje Plazanić koji vuče ozljedu još od priprema u Turskoj. Ostaje vidjeti hoće li Interova početna postava nakon prošlotjednog neuspjeha doživjeti korjenite promjene ili u Zaprešiću ipak vjeruju kako su prošlog petka imali tek loš dan.

U jesenskom dijelu sezone Inter je u gostima igrao prilično dobro, ali je na zadnja tri gostovanja osvojio samo jedan bod i tražit će prekid te neugodne serije. Prva utakmica ovih protivnika završila je rezultatom 2:2, iako su Žuti tada bili nešto bliže pobjedi. U Koprivnici do sada nisu bili posebno uspješni, na posljednjih pet gostovanja poraženi su čak četiri puta i jednom odigrali bez golova.

Nedostaju: Plazanić (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 15:22
    U cijeloj toj lakrdiji od 1.HNL treba ukinuti profesionalizam, jer slučaj OFFSIDE, pa i prokazani suci ŠIRIĆ I DJEDOVIĆ, su dovoljan razlog da se ne vjeruje u poštenje u našem nogometu, bez obzira o kojoj ligi se radi. Treba uvesti poluprof., neka tzv." zvijezde " idu na posao pa poslije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 14:43
    Zašto Miličević ne igra danas?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 14:39
    Neka zabije za Osijek Miličević a asistira Kurtović, fantasy fantasy :P
    Obrisan korisnik
  • ttt200823.02.2013. u 11:41
    Nije Plazanić jedini koji vuce ozljedu iz Turske, nema ni Hanžeka
    ttt2008
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 09:59
    kantrida je pod debelim snijegom konačno da i to doživimo nogomet na kantridi pod snijegom koji gušt!
    Obrisan korisnik