Rukomet

Horvat: "Ukoliko ostanemo u istom sastavu iduće ćemo sezone zasigurno dogurati do osmine finala Lige prvaka"

Zvonka Keliš • nedjelja, 24.02.2013.
Horvat: "Ukoliko ostanemo u istom sastavu iduće ćemo sezone zasigurno dogurati do osmine finala Lige prvaka"
Foto: Kristijan Komarica

Momčad CO Zagreba svoj je europski put ove sezone okončana uvjerljivom pobjedom nad Kadetten Schaffhausenom, a iako su igrači hrvatskog prvaka nakon dvoboja bili zadovoljni ostvarenim rezultatom, ostaje žal za plasmanom u osminu finala natjecanja. Kapetan Horvat stoga je najavio bolje izdanje Zagrebaša već iduće sezone, dok su mladi rukometaši Stepančić i Mandalinić najavili daljnju borbu Regionalnoj ligi te ostalim izazovima koji očekuju ovu ekipu.

Netom nakon dvoboja i uvjerljive pobjede nad Kadetten Schaffhausenom, rukometaši CO Zagreb mogli su biti zadovoljni prikazanim za kraj europske sezone, no isto tako ostaje žal za onime što su eventualno mogli postići u daljnjoj fazi natjecanja.

Vrlo dobar protiv Švicaraca ponovno je bio, ovoga puta bolestan, Luka Stepančić koji je nakon pobjede svoje ekipe kazao: "S obzirom da nisam trenirao cijeli tjedan zbog bolesti bilo je upitno hoću li uopće igrati protiv Kadettena, no kada sam vidio kakva je euforija u svlačionici i kako su se dečki nabrijali to je i mene ponijelo i to nam je donijelo i rezultat."

Sazrijevanje uz starije igrače

Ponovno se među najboljim Zagrebovim igračima na terenu našao mladi Stipe Mandalinić koji je netom nakon pobjede nad Kadettenom kazao: "Zadovoljni smo svi pobjedom, no općenito mi igrači nismo zadovoljni što nismo prošli dalje u Ligi prvaka. Ne znam je li se to od nas treba očekivati ili ne, budući da smo mlada ekipa, no nadam se da ćemo za sljedeću sezonu stasat i da će to sve biti mnogo bolje."

"Puno je posla pred nama, idemo po Final Four Regionalne lige, Prvenstvo Hrvatske i Kup. Težimo tome, treniramo za to te ukoliko ćemo igrati kao protiv Švicaraca ostvarit ćemo sve to", nadodao je hrvatski reprezentativac.

Svoje vrlo dobre predstave u dresu Zagreba ovaj lijevi vanjski igrač pripisuje i svojim iskusnijim suigračima koji ga stalno usmjeravaju na njegovu putu: "Lagano uz starije igrače sazrijevaš, vidiš da treba čekati priliku i uz njihovu veliku pomoć igram sve bolje i bolje. Mnogo su mi pomogli, naime, mogu me smiriti budući da sam ja ponekad brzoplet, a želim pomoći ekipi. No, nekad ne ide i treba čekati priliku, protiv Kadettena sam se tako i ponašao, slušao sam trenera i sve je dobro ispalo", zaključio je Mandalinić.

"Nije nam pobjeda previše značila, no za svaku utakmicu treba naći motiva. Kada smo vidjeli koliko je ljudi u dvorani htjeli smo im se odužiti što su došli u tolikom broju i što je kroz cijelu sezonu Arena zapravo bila puna. Htjeli smo i sebi pokazati da znamo igrati rukomet, da je sve ono bilo loš dan jer da smo ovako igrali prije dva tjedna sada bi drugačije pričali", nadodao je potom mladi hrvatski reprezentativac.

Vrijeme je tada bilo i da Zagrebov kapetan kaže ponešto o ovosezonskoj europskoj priči ove momčadi: "Pokazali smo što smo možda i u drugim utakmicama trebali pokazivati. Međutim, ovo je za nas sve jedno iskustvo te je sigurno da ćemo već iduće sezone biti mnogo opasniji i neugodniji, ukoliko naravno ova momčad ostane u ovakvom izdanju tako da vjerujem da ćemo tada uspjeti doći do željene osmine finala."

"Idemo stepenicu po stepenicu. Iduće sezone u Europi nova stepenica nam je osmina finala, a potom i borba za četvrtfinale. Pokazali smo da možemo u prijašnjim utakmicama s Barcelonom i Berlinom te se vidi da smo blizu najboljim momčadi, no nedostaje nam malo iskustva, a to nam upravo donosi ova sezona. Stoga će sve ovo izgledati mnogo bolje iduće sezone", nadodao je Zlaja.

Dobro izdanje protiv Schaffhausena postavlja pitanje zašto se ono nije prikazalo i protiv Dinama iz Minska: "Vjerujem da bismo pobijedili Dinamo da smo igrali ovako, no što je bilo bilo je. Bit će bolje iduće sezone što se Lige prvaka tiče, no mi sada još imamo mnogo teških utakmica pred nama."

Nastavio je potom Zlatko Horvat: "Težak nam je raspored u borbi za Final Four Regionalne lige, naime, dolaze nam Metalurg i Meškov Brest, dva vrlo neugodna protivnika. Bitno nam je ući na taj Final Four, a ukoliko ga želiš osvojiti moraš pobijediti u svim utakmicama sve protivnike."

Nakon što je protekle sezone sama završnica Regionalne lige održana u zagrebačkoj Areni, ove će se godine ona odigrati u Makedoniji: "Ovoga puta Final Four je u Skoplju te nas, ukoliko se kvalificiramo, čeka pakena atmosfera. U Areni je isto bilo lijepo, malo me iznenadilo što je zadnja utakmica bila ovako dobro posjećena te stoga želim zahvaliti navijačima za podršku tijekom ove europske sezone te ih pozivam da nas dođu popratiti i u SEHA ligi", kazao je za kraj kapetan CO Zagreba.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 16:02
    Kako je već netko primjetio i parafrazirao izjavu genijalnog stratega i briljantnog trenera ..."bolje 10 godina ispadati u 1/8 finalu nego jednom osvojiti LP, to dokazuje kontinuitet" :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 10:34
    oprosti zlajo...ali 1/8 finala bi za mene bio podbačaj....a 5. mjesto ove sezone je totalni DEBAKL! mladost ekipe nije nikakav izgovor, jer kao prvo, ova ekipa uopće nije toliko mlada, a kao drugo, sve i da je mlada....ne proći ovu skupinu, koja je objektivno slaba je sramota. goluža je najveći... [više na forumu]
    Obrisan korisnik