FA kup, četvrtfinale, 09.03.2013, 13:45 h
Everton
Everton 0:3 Wigan
Wigan

Video: Blitzkrieg Wigana na Goodison Parku srušio snove Evertona o naslovu pobjednika FA kupa

Josip Tolić • subota, 09.03.2013.
Video: Blitzkrieg Wigana na Goodison Parku srušio snove Evertona o naslovu pobjednika FA kupa

U prvom četvrtfinalnom susretu FA kupa Wigan Athletic ubilježio je neočekivanu i visoku pobjedu na gostovanju kod Evertona 0:3 zahvaljujući trima pogocima u razmaku od samo četiri minute u prvom poluvremenu...

Nogometaši Wigan Athletica prvi put u povijesti izborili su polufinale FA kupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. U prvom četvrtfinalnom susretu Laticsi, inače 17-plasirana momčad Premiershipa koja se bori za ostanak, iznenađujuće je uvjerljivo stigla do slavlja na gostovanju kod Evertona. Bilo je 0:3, a sve je praktički bilo riješeno nakon 30-ak minuta igre.

Toffeesi su bolje otvorili utakmicu i prijetili preko Distina, čiji je udarac glavom prošao tik uz vratnicu, te hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića, koji je veliku priliku za vodstvo domaćina propustio u 20. minuti kada ga je Fellaini uposlio. Međutim Robles je bio na pravom mjestu.

Unatoč prilikama, gosti su sve vrijeme izgledali motiviraniji i željniji igre, a oko isteka pola sata igre to im se počelo isplaćivati. U 29. minuti Evertonov vratar Mucha bio je na mukama nakon što je McCarthy sjajno potegao nakon slobodnog udarca, a već u idućoj minuti nije mu bilo spasa. Gosti su izveli udarac iz kuta, a Figueroa je glavom zabio za 0:1.

Izabranici Davida Moyesa nisu se snašli nakon primljenog pogotka, Neville je napravio pogrešku u zadnjoj liniji i dao šansu McManamanu da ekspresno udvostruči vodstvo Wigana.

Ako je to bio šok za posjetitelje Goodison Parka, onda su dvije minute potom mogli pasti u potpunu nevjericu. Minute potpune konfuzije plavih iskoristio je Gómez koji na dodavanje Konéa vanjskom stranom kopačke s ruba kaznenog prostora pogađa za nevjerojatnih 0:3 u svega četiri minute.

Iako je do kraja utakmice, posebice u drugom dijelu, Everton bio konkretniji i opasniji prema naprijed, do pogotka nije mogao doći. Jelavić je na terenu proveo svih 90 minuta koje će htjeti što prije zaboraviti. S druge strane, Wigan je izborio polufinale FA kupa na Wembleyju, njegov prvi susret na tom stadionu nakon 13 godina.

FA kup

četvrtfinale

Everton0:3Wigan
Manchester City5:0Barnsley
Millwall0:0Blackburn
Manchester United2:2Chelsea
Blackburn0:1Millwall
Chelsea1:0Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00809.03.2013. u 20:39
    ja ne znam kome je iznenadjujuce ovo, pa wigan uvijek tempira formu tako da zadnjih mjesec i pol- dva sezone budu na vrhuncu ;)
    johnny008