FA kup, četvrtfinale, 01.04.2013, 13:30 h
Chelsea
Chelsea 1:0 Manchester United
Manchester United

Video: Demba Ba akrobacijom odveo Chelsea u polufinale FA kupa

Josip Tolić • ponedjeljak, 01.04.2013.
Video: Demba Ba akrobacijom odveo Chelsea u polufinale FA kupa
Foto: EPA

U ponovljenom četvrtfinalnom susretu FA kupa na Stamford Bridgeu Chelsea je u velikom okršaju svladao Manchester United 1:0 i prošao među posljednja četiri sastava najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. Ključan se trenutak dogodio početkom drugog poluvremena kada je dodavanje Juana Mate Demba Ba sjajnom reakcijom preusmjerio kraj nemoćnog De Gee.

Izmoreni od premijerligaških ogleda prošli vikend, sastavi Chelseaja i Manchester Uniteda obvezama pretrpane uskrsne blagdane morali su dovršiti međusobnim okršajem za polufinale FA kupa. Spremnijim se na kraju pokazao sastav Rafaela Beníteza koji je nakon poraza od Southamptona svladao favorizirani Manchester United i izborio ogled s njegovim gradskim rivalom Cityjem u polufinalu.

Ako su se gledatelji na Stamford Bridgeu nadali spektaklu, nisu ga dobili; barem ne u prvih pola sata koji su protekli bez izrazite prilike na obje strane. Tek je akcija Hazarda i Dembe Ba nagovijestila da se pogoci ovdje moraju vidjeti jer je prvi susret završio bez pobjednika (2:2). Do predaha su se oraspoložili napadači obje momčadi; pokušali su Nani, Óscar i Hernández, ali nije bilo učinka.

Bez ozlijeđenog Waynea Rooneyja i Robina van Persieja, koji se odmarao na klupi, gosti nisu mogli konkurirati Plavima. U četvrtoj minuti nastavka to je Benítezova družina kapitalizirala kada je Juan Mata s 40-ak metara sjajno primijetio utrčavanje Dembe Ba, a Senegalac krajnjim naporom iz okreta ostavio nepomičnim Davida De Geu, a loptu smjestio u mrežu za, pokazat će se, konačnih 1:0.

Sir Alex Ferguson reagirao je uvođenjem Van Persieja, a United je postao nešto opasniji prema naprijed. Petr Čech na isteku sat vremena igre sjajno je zaustavio udarac Hernándeza, a priliku za rješenje utakmice na drugoj strani propustio je Eden Hazard promašivši okvir u kontranapadu.

U samoj završnici dvaput se mogao proslaviti Van Persie i odvesti utakmicu u produžetke, ali jednom ga je zaustavio Čech, jednom nije uspio nanišaniti okvir. Priliku za udvostručenje vodstva tri minute prije kraja propustio je Mata čiji je udarac s linije otklonio De Gea.

FA kup

četvrtfinale

Everton0:3Wigan
Manchester City5:0Barnsley
Millwall0:0Blackburn
Manchester United2:2Chelsea
Blackburn0:1Millwall
Chelsea1:0Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 17:58
    benitez-jedan od najvećih,ako ne i najveći
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 16:07
    Eurogol opet!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 16:01
    Super gol odličnog igrača.
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak01.04.2013. u 15:38
    Prekrasan gol
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 15:31
    koja golčina. čak je se i tjekom izravnog prijenosa barem 10 puta prikazala. svaka čast
    Obrisan korisnik