FA kup, četvrtfinale, 10.03.2013, 17:30 h
Manchester United
Manchester United 2:2 Chelsea
Chelsea

Video: Chelsea na Old Traffordu poništio dva gola zaostatka i izborio četvrtfinalni uzvrat

Ante Zovko • nedjelja, 10.03.2013.
Video: Chelsea na Old Traffordu poništio dva gola zaostatka i izborio četvrtfinalni uzvrat
Foto: EPA

Manchester United i Chelsea odlučit će o polufinalistu FA kupa u uzvratnoj utakmici nakon što je prva završena s 2:2 na Old Traffordu. Londonska je momčad nadoknadila dva gola zaostatka i imala priliku sve riješiti u ovom dvoboju.

Izabranici Alexa Fergusona nisu uspjeli zadržati prednost koju su im već do 11. minute donijeli Javier Hernandez i Wayne Rooney. Eden Hazard i Ramires osigurali su uzvratni susret na Stamford Bridgeu golovima u drugom poluvremenu.

Ždrijeb režirao i polufinalnu dramu

Odmah po završetku utakmice na Old Traffordu održan je ždrijeb polufinala FA kupa koje se s pravom može nazvati finalom prije finala. Naime, pobjednik ponovljene utakmice na Stamford Bridgeu u polufinalu će igrati protiv aktualnog engleskog prvaka Manchester Cityja.

U drugom polufinalu Wigan čeka pobjednika ponovljene utakmice Millwalla i Blackburna. Susreti se igraju 13. i 14. travnja.

FA kup, polufinale:
Chelsea/Manchester United - Manchester City
Millwall/Blackburn - Wigan

Crveni vragovi bili su dominantni u većem dijelu prvog poluvremena i mogla se europskom prvaku dogoditi prava mala rezultatska katastrofa. Već u petoj minuti Javier Hernandez opet je pokazao da je posebno inspiriran protiv Bluesa. Michael Carrick mu je odlično prebacio loptu preko gostujuće obrane, Petr Čech se našao na brisanom prostoru, a meksički napadač fino ga glavom prebacio za 1:0.

U 11. minuti Manchester je udvostručio prednost. Nakon što je propustio ogled protiv Real Madrida, čemu je u medijima posvećeno mnogo prostora, iz slobodnog udarca iskosa pogađa donji desni kut, nakon što je lopta prebacila sve igrače iz Chelseajeve obrane.

Chelsea se u drugoj polovici poluvremena bolje suprotstavio vodećoj momčadi Premiershipa i Victor Moses je prvi bio blizu smanjenja vodstva domaćih. Što nije uspjelo Mosesu, uspjelo je poslije sat vremena igre Hazardu. Juan Mata ga je pronašao na rubu šesnaesterca, a Belgijac iskoristio višak prostora i prekrasno pogodio gornji desni kut.

Svega sedam minuta trebalo je gostima da se potpuno vrate u susret. Ramires se našao na poziciji napadača, riješio se Johnnyja Evansa i preciznim udarcem dovršio odličnu kontru gostiju.

U samoj završnici United je spašavao David de Gea, prvo u stopostotnoj prilici Mate, a potom i nakon nešto slabijeg udarca Fernanda Torresa, pa se Chelsea morao utješiti činjenicom da mu je pripalo drugo poluvrijeme, ali i ponovljena utakmica na Stamford Bridgeu.

FA kup

četvrtfinale

Everton0:3Wigan
Manchester City5:0Barnsley
Millwall0:0Blackburn
Manchester United2:2Chelsea
Blackburn0:1Millwall
Chelsea1:0Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 12:27
    smješi im se i 20. naslov prvaka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 11:22
    Napiše Arsenalov navijač... Jao
    Obrisan korisnik
  • matbaric11.03.2013. u 08:37
    E ovako krivi smo si sami, odličan početak i 2 gola, e onda kao da je gotova utakmica i ne uspijevamo ih uništiti i dotuči sa još jednim golom koji bi sve rješio. Vratim se natrag i Čelska nas nadigra na svim djelovima terena u drugom poluvremenu, na kraju poštenih 2-2 bi rekao. Vidjete ćemo što će... [više na forumu]
    matbaric
  • Obrisan korisnik10.03.2013. u 22:56
    a ja propustio tekmu radi već prije zacrtane večere sa curom...jaooo budale..dobro,uzvrat se gleda!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2013. u 20:37
    Utakmica protiv Reala ostavila je prevelik trag, iako se to nakon prvih 20-tak minuta nije činilo.Van Persie je totalno van forme, Hernandez zaslužuje više minuta, a cijelo drugo poluvrijeme je bilo katastrofa, United je poslije drugog gola praktički čekao kraj utakmice, Chelsea je sveukupno ipak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik