FA kup, četvrtfinale, 09.03.2013, 18:30 h
Manchester City
Manchester City 5:0 Barnsley
Barnsley

Video: Barnsley se oprostio od FA kupa uz pet golova u mreži i hat-trick Carlosa Téveza

Josip Tolić • subota, 09.03.2013.
Video: Barnsley se oprostio od FA kupa uz pet golova u mreži i hat-trick Carlosa Téveza
Foto: EPA

U drugoj subotnjoj četvrtfinalnoj utakmici FA kupa Manchester City rutinski je odradio dvoboj protiv drugoligaša Barnsleyja i slavio 5:0. Prvo ime Građana bio je Carlos Tévez, strijelac tri pogotka.

Bajka drugoligaša Barnsleyja u FA kupu završila je na prvoj ozbiljnijoj prepreci. U četvrtfinalnom ogledu na gostovanju kod Manchester Cityja nije bilo iznenađenja - domaćini su slavili s uvjerljivih 5:0 i prošli među najbolja četiri kluba.

Tek nešto manje od deset minuta trebalo je izabranicima Roberta Mancinija da razviju svoju igru i pritisnu protivnika na boravak u svojoj polovici. Nakon promašaja Edina Džeke glavom u osmoj minuti, već dvije minute potom Carlos Tévez zabio je prvi gol iskoristivši odbijenu loptu od vratnice poslije udarca Yaye Touréa.

Bosanskohercegovački reprezentativni napadač mogao se proslaviti i sredinom prvog dijela, ali ponovno je bio neprecizan u pokušaju glavom. Već u 26. minuti, dvije minute potom, Aleksandar Kolarov upisao se u strijelce. Bila je to akcija u tri poteza; Džeko - Tévez - Kolarov za smiren završetak srbijanskog obrambenog igrača.

Golijada u mreži posljednjeplasiranog sastava Championshipa nastavljena je već u 30. minuti, kada je Tévez zabio svoj drugi pogodak iz blizine na dodavanje Silve, a već u četvrtoj minuti nastavka Argentinac je zaokružio hat-trick, ovaj put na Nasrijevu asistenciju.

Iako je proveo svih 90 minuta na terenu, Džeko se nije uspio upisati u strijelce, a u 65. minuti to je pošlo za rukom Davidu Silvi. Odigrao je kombinaciju s najboljim pojedincem susreta, Carlosom Tévezom, i naposljetku iz drugog pokušaja smjestio loptu iza leđa Steelea.

Manchester City tako se pridružio Wiganu u polufinalu FA kupa i borbu za taj trofej nastavit će na Wembleyju, a parovi će biti određeni nakon što se u nedjelju saznaju preostala dva predstavnika. U drugoligaškom okršaju Milwall dočekuje Blackburn (15 sati), dok šlag na torti predstavlja duel Manchester Uniteda i Chelseaja (17:30).

FA kup

četvrtfinale

Everton0:3Wigan
Manchester City5:0Barnsley
Millwall0:0Blackburn
Manchester United2:2Chelsea
Blackburn0:1Millwall
Chelsea1:0Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 21:48
    sutra Millwall maže !!!!! No one likes us,we don*t care !! Let em come
    Obrisan korisnik