Nogomet

Mancini: "Ako će Tevez igrati ovako, nadam se da će ga policija zaustavljati svakog dana"

Ivor Krapac • nedjelja, 10.03.2013.
Mancini: "Ako će Tevez igrati ovako, nadam se da će ga policija zaustavljati svakog dana"
Foto: EPA

Samo koji dan nakon što je bio priveden zbog toga što je vozio ne mareći za zabranu, pa pušten uz jamčevinu, Argentinac Carlos Tevez istaknuo se s tri pogotka protiv Barnsleyja, na putu do prolaska Manchester Cityja u polufinale FA kupa. Kako je odigrao, čini se da Tevezu nije zasmetalo ono što se dogodilo, a Roberto Mancini kazao je da ne bi imao ništa protiv da se ponovi još koji puta...

Carlos Tevez je ranije ovog tjedna postao vijest zbog toga što je bio priveden, pa pušten uz jamčevinu, a vijest je bio i nekoliko dana kasnije, ovog puta iz puno pozitivnijeg razloga. Na putu do 5:0 protiv Barnsleyja i proboja Manchester Cityja u polufinale FA kupa, Argentinac je u subotu bio trostruki strijelac i glavni junak pobjede svoje momčadi.

Problem s organima reda očito nije skrenuo Teveza s puta, a na tu se epizodu nakon dvoboja s Barnsleyjem osvrnuo i Roberto Mancini. "To je njegov problem, a ne naš", rekao je Talijan na Cityjevoj klupi: "No, ako je učinak taj da će igrati ovako, nadam se da će ga policija zaustavljati svakoga dana. Nakon ovoga je zabio tri pogotka, pa se nadam i sljedećem petku."

Mancini je nastavio i ozbiljnije, spominjući da je bitno za momčad da Tevez nastavi zabijati i da još ne zna hoće li ga uspjeti zadržati u ljeto, s obzirom da je spominjao mogućnost povratka u Argentinu. Talijan se dotaknuo i nastavka FA kupa, komentirajući mogućnost susreta s Manchester Unitedom u finalu.

"To bi mogao biti savršen rasplet jer su United i City unatrag dvije sezone najbolji u Engleskoj", istaknuo je Mancini.

Da bi se to ostvarilo, United će prvo u nedjelju u najzvučnijem četvrtfinalnom dvoboju trebati preko Chelseaja.

David Flitcroft, menadžer drugoligaša Barnsleyja, istaknuo je kvalitetu Mancinijeve momčadi: "Ako su oni drugi najbolji u zemlji, ne bih se volio sresti s Unitedom."

"Bili su nemilosrdni, pretvorili su nas u bezličnu masu do poluvremena, pa u drugom dijelu krenuli zakucati nas za tlo", slikovito je opisao Flitcroft: "Ostavili su vrlo jak dojam na mene, prvaci to tako rade."

FA kup

četvrtfinale

Everton0:3Wigan
Manchester City5:0Barnsley
Millwall0:0Blackburn
Manchester United2:2Chelsea
Blackburn0:1Millwall
Chelsea1:0Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!