Rukomet

Prvoplasirani Meškov veliki izazov za Zagrebaše, ali i za trenera Dvoršeka

Damir Žbulj • subota, 23.03.2013.
Prvoplasirani Meškov veliki izazov za Zagrebaše, ali i za trenera Dvoršeka
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba ove subote igraju posljednji susret regularnog dijela sezone u regionalnoj SEHA ligi. U goste im dolazi Meškov iz Bresta, trenutno vodeća momčad natjecanja, koja može slavljem u Kutiji šibica potvrditi prvu poziciju za nadolazeći skopski Final Four. Zagrebaši će gledati kako da bjeloruskom protivniku uzvrate za poraz iz prvog dijela sezone...

Sada se već sa sigurnošću može reći kako je trenerska era Slavka Goluže u Zagrebu završila. Odlazak njegovih suradnika Babića i Tomljanovića te dolazak novog 'pomoćnika' Borisa Dvoršeka na klupu prije nešto više od dva tjedna bio je početak procesa, dok su posljednji dani samo potvrdili kako će Dvoršek preuzeti ekipu u završnici domaćeg prvenstva te sasvim izgledno predvoditi Zagrebaše i u novoj sezoni.

Iako su iz kluba pokušali pojasniti, demantirati novonastale odnose u stručnom stožeru, alfa i omega CO Zagreba Zoran Gobac pojasnio je prije nekoliko dana kako je "jedina istina da je s Golužom dogovoren ostanak na čelu stručnog stožera do početka lipnja, kada će se trebati odlučiti hoće li ostati u klubu ili reprezentaciji."

Nije teško zaključiti što će Keta izabrati.

Kao izbornik, Goluža je u posljednjih godinu dana osvojio tri brončane medalje na tri velika natjecanja, no, izgleda kako zbog njegova reprezentativnog angažmana i obveza klupski ovosezonski interesi i ciljevi s pomlađenom ekipom nisu ostvareni.

Iskusni Dvoršek, koji je kroz dugogodišnji rad s mlađim kategorijama odgojio brojne generacije zagrebačkih rukometaša, tako će dobiti priliku, ali i obvezu, od Mandalinića, Stepančića, Ivića, Šebetića, Brozovića, Matulića, Šprema, Marića, ali i Butorca, Mihića i Kaleba stvoriti ozbiljne rukometaše pravog europskog kalibra.

Ogromni igrački talenat i sjajni kapaciteti postoje, no, posao mu niti malo neće biti lagan.

I dok se Goluža priprema za početak travnja i izuzetno važne reprezentativne okršaje Hrvatske s Mađarskom, Dvoršek je s ekipom očekivano slavio u Bjelovaru u Kupu, Zagrebaši su poraženi u Cetinju kod Lovćena prošlog vikenda, a sada će protiv solidnog, kvalitetnog i neugodnog Meškova već lagano morati pokazati koje su to novine usvojili dolaskom novog stratega.

Izravan dvoboj sa sudionikom završnog turnira SEHA lige najbolje će prikazati u kojem je stanju forme ekipa pred skorašnji vrhunac regionalne sezone.

Bjeloruski Meškov iz Bresta pokazao je ove sezone kako se zasluženo našao među četiri najbolje ekipe ovog natjecanja. Maksimalno su iskoristili činjenicu kako je za svaku ekipu teško, daleko i naporno gostovanje u njihovoj dvorani nemoguća misija, u devet domaćih dvoboja ostvarili su sve pobjede, što im je uz poneki bod sa gostovanja bilo dovoljno za osiguranje nastupa u Skoplju.

"Očekujem borbenu utakmicu. Moramo ući s pravim pristupom, da je odradimo kako treba. Tom pobjedom možemo i do prvog mjesta, iako možemo na kraju biti i četvrti. Trebala bi nam zbog podizanja raspoloženja i morala unutar momčadi," najavio je Stipe Mandalinić subotnju utakmicu s Meškovom u Kutiji šibica te je pozvao sve ljubitelje rukometa da im u što većem broju dođu pružiti podršku.

Izvan Bjelorusije nisu se pokazali toliko opasnima pa bi stoga Zagrebaši trebali u posljednjem nastupu u SEHA ligi pred svojim navijačima trebali iskoristiti tu činjenicu. Meškov je zanimljiva ekipa, koja u svojim redovima ima Ljubu Vukića, bivšeg hrvatskog reprezentativca i dugogodišnjeg igrača CO Zagreba, koji će se po prvi puta nakon promjene sredine vratiti na matični parket Kutije.

Osim brojnih domaćih igrača, reprezentativaca Bjelorusije, imaju u svojim redovima i hrvatskog vratara Vladimira Božića, srednjeg vanjskog Ivana Karačića, kao i donedavnog igrača Nexea, perspektivnog ljevorukog šutera Roberta Markotića, koji zbog laganije ozljede ipak nije doputovao u Zagreb na ovaj dvoboj.

U ekskluzivnom razgovoru za Sportnet Markotić je najavio subotnju utakmicu u Kutiji šibica: "Naravno da je za momčad Meškova veliki uspjeh činjenica da ćemo zaigrati na Final Fouru, međutim, tamo nas očekuje izuzetno teška borba. Trenutno smo prvi što dokazuje da uopće nismo ekipa za podcijeniti. Pred nama je sada dvoboj sa Zagrebom koji nam daje veliku mogućnost za dokazivanje budući da se radi o velikom europskom klubu s velikim rezultatima iza sebe."

Zagrebaši su ove sezone u četiri navrata pognute glave napuštali teren, između ostalog i protiv Meškova. Vrijeme je uzvrat i dokazivanje zašto se u svlačionici hrvatskog prvaka nalaze šestorica brončanih s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

SEHA liga, 18, kolo:
Croatia osiguranje Zagreb - Meškov Brest, 18 sati
ulaz slobodan

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

18. kolo

Izviđač CO19:27Metalurg Skoplje
Vardar Skoplje38:29Lovćen Cetinje
Sloga Doboj25:25Borac Banja Luka
Prešov40:36Nexe Našice
RK Zagreb29:32Meškov Brest
1Meškov Brest 18568:518+5040
2Metalurg Skoplje 18471:397+7439
3Vardar Skoplje 18540:462+7836
4RK Zagreb 18516:457+5935
5Prešov 18513:471+4235
6Lovćen Cetinje 18497:523-2629
7Nexe Našice 18501:502-125
8Borac Banja Luka 18439:530-9111
9Izviđač CO 18417:498-819
10Sloga Doboj 18449:553-1044

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 17:11
    Ovog stvarno nigdje nema, izazov za Dvoršeka, a ovaj sjedi na klupi do daljnjeg , to je opet neka spačka ili što
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 17:04
    Opet nema prijenosa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 10:42
    Amo dobit Meškov sada!!
    Obrisan korisnik