Nogomet

Roura: "Utučeni smo zbog ozljeda Lea i Javiera, Parižani nas nisu ničim iznenadili"

Branimir Korać • srijeda, 03.04.2013.
Roura: "Utučeni smo zbog ozljeda Lea i Javiera, Parižani nas nisu ničim iznenadili"
Foto: EPA

Nakon prvog susreta četvrtfinala Lige prvaka u Parizu, u Barceloni baš i nisu bili presretni. Iako 2:2 s gostovanja ne zvuči loše, Barcelona je dva puta ispuštala prednost, ostala je zbog ozljeda bez Lea Messija i Javiera Mascherana stoga je komorna atmosfera razumljiva...

Barcelona je skupo platila cijenu remija u Parizu. Momčad s Camp Noua je dva puta vodila, činilo se da će se iz Pariza vratiti s pobjedom, međutim domaćin je uspio izboriti remi 2:2 koji mu daje nadu u uzvratu.

Ono što još više brine goste su ozljede Lea Messija i Javiera Mascherana. Prve procjene govore kako bi Messi mogao pauzirati tri tjedna, a Mascherano šest tjedana što je značajan udarac i za momčad poput Barcelone.

"Rezultat baš i nije onako dobar kako bismo mi željeli, a i skupo smo ga platili. Moram skinuti kapu mojim igračima zbog zalaganja i visoke razine koncentracije koju su prikazali tijekom susreta", rekao je nakon susreta pomoćnik Tita Vilanove, Jordi Roura.

Roura više od samog rezultata žali zbog ozljeda ovih važnih igrača.

"Već sam rekao da smo ostali bez Lea i Javiera i zbog toga smo jako utučeni. Čini se kako će Gerard Pique sada postati još važniji za Barcelonu kada vidimo koliko nam igrača nedostaje u posljednjoj liniji."

Što se tiče uzvrata, Roura je oprezan jer je protivnik vrlo jak i nije ga iznenadio.

"Ukoliko ćemo u uzvratu morati igrati bez Messija i Mascherana, bit ćemo u velikom hendikepu, ali pokušat ćemo iskoristiti prednost širine momčadi koju posjedujemo. Znali smo i ranije koliki potencijal Parižani imaju i nisu nas ničim iznenadili. To je vrlo izravna i fizički moćna momčad. Iako znamo da će uzvratna utakmica biti vrlo teška i neizvjesna, svjesni smo da na svom terenu možemo do pobjede."

Što se tiče suđenja Wolfganga Starta, u Barceloni nisu baš oduševljeni. "Bilo je odluka o kojima bi se moglo itekako raspravljati", kratko je rekao Roura.

Xavi Hernandez bio je strijelac drugog gola za Barcelonu, a kao recept za prolaz vidi igru iz uzvrata protiv Milana. "Nismo trebali primiti taj drugi gol, kontrolirali smo utakmicu i on nam nije trebao. U uzvratu se moramo postaviti kao protiv Milana i onda ćemo moći proći. Moramo napadati, tražiti loptu i ako se tako postavimo u uzvratu, neće biti problema."

Iniesta je žalio za ozljedama važnih igrača, složio se s Xavijem da im drugi gol nije trebao, ali i nije napao Starka.

"Ova utakmica je bila loša za nas zbog tih ozljeda s kojima smo se suočili, nadamo se da Messi i Mascherano nisu teže ozlijeđeni. U svakom slučaju trebali smo završiti utakmicu s 2:1, ovako je ostao gorak okus u ustima. Suđenje? Sudački posao je jako težak i nije lako donijeti odluke u djeliću sekunde."

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - prve utakmice

PSG2:2Barcelona
Bayern2:0Juventus
Real Madrid3:0Galatasaray
Málaga0:0Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!