Rukomet

Zagrebaši u obranu naslova prvaka kreću uvijek neugodnim gostovanjem kod Nexea

Zvonka Keliš • petak, 19.04.2013.
Zagrebaši u obranu naslova prvaka kreću uvijek neugodnim gostovanjem kod Nexea
Foto: Davor Sajko

Samo otvaranje doigravanja za rukometnog prvaka Hrvatske ovoga je petka svim ljubiteljima rukometa omogućilo onaj pravi hrvatski derbi na parketu dvorane u Našicama. CO Zagreb pun samopouzdanja nakon osvajanja SEHA lige kreće po novo slavlje nad Našičanima kojim bi već dobrano zakoračio prema novom naslovu, dok domaćin dvoboja, Nexe, itekako motiviran želi svom vječnom rivalu uzvratiti za poraze slavljem upravo pred svojom publikom.

Na hrvatskim rukometnim terenima sredinom travnja uvijek postane mnogo zanimljivije. Naime, nakon 26 kola regularnog dijela Premijer lige vrijeme je da šest najboljih hrvatskih klubova snage odmjere u borbi za sam naslov prvaka Hrvatske. Ove godine hrvatskom prvaku Croatia osiguranju Zagreb te doprvaku Nexeu u borbi su se pridružile ekipe Siscije, Dubrave, Karlovca te Poreča.

Kako bi uzbudljivo bilo od samoga starta ždrijeb se pobrinuo da gledatelji već u prvome kolu Lige za prvaka mogu uživati u novom hrvatskom derbiju, budući da Zagrebaši u petak kreću put Našica gdje će se za kraj dana za prve prvenstvene bodove ove sezone boriti s domaćinom Nexeom.

Odlične vijesti stigle su ovoga tjedna treneru CO Zagreba, naime, svi su njegovi igrači sada potpuno zdravi, Marko Matić se priključio momčadi te je počeo s treninzima, dok je Tonči Valčić u fazi sanacije lagane povrede te će biti spreman za dvoboj s Nexeom.

Nakon pomlađivanja momčadi na samom startu sezone, laganog neuspjeha na europskom tlu, smjene trenera te na koncu osvajanja Regionalne rukometne lige hrvatski rukometni prvak u obranu svog naslova kreće motiviraniji i samopouzdaniji no ikad s ekipom koja konačno odiše onim pravim zajedništvom te koja je pod vodstvom trenera Borisa Dvoršeka spremna uigrati i one najmlađe snage. Pravo mjesto za to jest sama hrvatska liga koja će moći odmoriti Zagrebove udarne snage te će samim time pokazati, dokazati i podsjetiti što sve mogu već sigurni Stepančić i Ivić, kao i mladi Mandalinić, Šebetić, Šprem, Mihić i drugi.

Uoči dvoboja s Našičanima trener Zagrebaša nije mogao otkriti koješta novoga o susretu koji očekuje njegovu momčad budući da se Zagreb i Nexe već itekako dobro poznaju: "Znamo mi njih i znaju oni nas. Njihova velika snaga je svakako Šunjić na golu koji, ako mu dopustimo da se razbrani, može biti vrlo neugodan. Slišković na lijevom vanjskom uvijek je prijetnja i na njega valja pripaziti. Njihova snaga je i dobra 6-0 obrana, kao i disciplinirani napad."

Domaćin hrvatskog derbija, našički Nexe, pak, iza sebe ima nešto lošiji uspjeh u SEHA lige od onog ostvarenog u prošlogodišnjem izdanju ovoga natjecanja, naime, ove se godine zadovoljiti morao sa sedmom pozicijom, dok je na europskom tlu u drugoj rundi Kupa EHF nakon dvije zanimljive borbe zaustavljen od strane još jednog regionalnog natjecatelja, bjeloruskog Meškov Bresta. Prava je stoga ovo prilika da momčad Kasima Kamenice nakon tri ovosezonska poraza od Zagrebaša uzvrati svom vječnom rivalu te da predvođena svojim jakim mladim snagama, prvenstveno Šunjićem među vratnicama te Sliškovićem u napadu, ali i drugima, u borbu za naslov prvaka Hrvatske krene s velikim slavljem na domaćem terenu.

Derbi s Našicama kao finale prvenstva Hrvatske

Iako bi trener Dvoršek u prvome kolu poželio nešto lakšu utakmicu na Zagrebovu domaćem terenu sa svojom momčadi u Našicama kreće i želi samo i jedino pobjedu s kojom bi hrvatski prvak zasigurno napravio velik korak ka obrani naslova prvaka: "Nama bi više odgovaralo da smo dobili prvu utakmicu s nekim lakšim protivnikom na svom parketu, ali dobili smo Nexe i to je to. Mi smo Zagreb, mi nemamo pravo biti prazni, umorni ni prepotentni. Očekujem teške utakmice na svim gostovanjima, ali ovo u Našicama je za mene finale prvenstva Hrvatske. Pobjedom tamo stavili bismo jednu ruku na pehar državnog prvaka", zaključio je Dvoršek.

Upravo je Slišković, kojemu će ovo biti posljednji hrvatski derbi u Našicama, najavio što to očekuje ljubitelje rukometa ovoga petka: "Ovo će biti moj, zasad, zadnji derbi u Našicama. I to će mi biti poseban, dodatni motiv kako bih odigrao što bolje. Uglavnom, bit će to još jedna teška i vrlo zahtjevna utakmica. Nadam se da će biti neizvjesnija od one posljednje u Našicama kada smo nestali u drugome dijelu utakmice. Siguran sam da ćemo biti borbeni i maksimalno angažirani kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Dat ćemo sve od sebe, želimo pobjedu protiv Zagreba ili barem bod."

Riječ, dvije kazao je mladi hrvatski rukometaš i o protivniku koji očekuje Našičane na početku doigravanja za prvaka Hrvatske: "Popravili su dosta stvari u igri. Sada igraju puno bolju obranu, standardno su dobri u tranziciji, imaju odličnu kontru i polukontru te učinkovito kažnjavaju sve pogreške protivnika. Ipak, mislim da mi možemo s njima igrati ako ćemo se držati dogovora i biti koncentrirani. Nepoznanica nema, odlučivat će detalji te sam siguran sam da nas očekuje istinski rukometni spektakl", zaključio je Slišković.

Dvoboj prvoga kola Lige za prvaka Hrvatske, točnije, pravi hrvatski derbi između Nexea i CO Zagreba, na rasporedu je u petak u 19.30 sati.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Nexe Našice27:30RK Zagreb
Dubrava29:23Siscia
Poreč25:27Karlovac
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 14:39
    Ja sam prilično uvjeren da je Zagreb osvojio F4 SEHE zato kaj nije bilo ovog Matića!
    Obrisan korisnik