Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale - prve utakmice, 21.04.2013.
Metalurg Skoplje
Metalurg Skoplje 25:27(13:13) Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce

Kielce pobjedom u Skoplju zakoračilo na Final Four, bez nekog velikog učinka Hrvata

Damir Žbulj • nedjelja, 21.04.2013.
Kielce pobjedom u Skoplju zakoračilo na Final Four, bez nekog velikog učinka Hrvata
Foto: EPA

Lino Červar i njegov Metalurg niti treći put ove sezone nisu pronašli recept za Kielce, u kojem uspješno nastupaju Čupić, Štrlek, Musa, Buntić i Losert. U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka poljski predstavnik slavio je usred Skoplja s 25:27 te je napravio veliki korak prema završnom turniru četiri najbolje ovosezonske ekipe...

Uz dva pogotka Buntića, dva gola Muse i jednog Čupića Kielce je stiglo do pobjede kod skopskog Metalurga Line Červara i Damira Batinovića, koji je također u dva navrata bio precizan na ovom prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Uzvrat na svom terenu Poljaci čekaju sa zalihom od dva pogotka viška.

Odlično je domaćin pred krcatim tribinama dvorane Boris Trajkovski otvorio dvoboj te je uskoro stigao do prednosti od tri pogotka. Raspoložen je bio vratar Stanić, a u napadu je predvodio Vugrinec, za 4:1 Makedonaca. Uhvatili su gosti uskoro priključak, zabijao je i Musa s crte, no, veliki udarac za Metalurg bila je ozljeda Stanića, koji je morao svoje mjesto prepustiti kolegi Mitrevskom.

Vodstvo je Metalurg čuvao sve do same završnice prvog dijela, kada je pogotkom Jachlewskog rezultat poravnat na 13:13, kako se i otišlo na predah.

U nastavku Kielce podiže razinu svoje igre u obrani, Červar pokušava odgovoriti raznim izmjenama u napadu, ali jednostavno gosti love kontrolu utakmice i rezultata. Ubrzo odlaze i na dva pogotka viška, a u narednom razdoblju svoju bolju igru kapitalizirali su i vodstvom od četiri pogotka prednosti u 47. minuti utakmice, pogotkom raspoloženog Jureckog.

Na ulazu u posljednjih deset minuta i dalje je +4 za Kielce, kada Buntić koristi jednu veliku pogrešku Stanića u predaji lopte svojim suigračima. Pokušao je srpski vratar odraditi ovu utakmicu do kraja, ali je bilo vidljivo kako ima problema s bolovima te kako nije u pravom izdanju.

Kielce u posljednjih pet minuta ulazi s pet pogodaka viška i gotovo osiguranim plasmanom na Final Four, uz dobru napadačku rolu protiv čvrstog Červarovog Metalurga Jednu odličnu 'hrvatsku' akciju odigrali su Buntić i Musa, Michal Jurecki bio je precizan iz daljine, ali nisu sačuvali veliko vodstvo do kraja.

U zadnjoj minuti je 24:27, Kielce nije realiziralo svoj posljednji napad, dok je Metalurgovu kontru brutalno zaustavio Jurecki, koji je 'slomio' Damira Batinovića, za dvije minute isključenja. Červar je za tih 15 sekundi pozvao minutu predaha, u akciji je lopta stigla do Rakčevića na crti, kojeg Čupić zaustavlja prekršajem za sedam metara.

Mojsovski je precizan, postiže svoj šesti gol pored Loserta, za konačnih 25:27 i lakši posao u uzvratu za tjedan dana u Poljskoj.

Upravo je Mojsovski bio najefikasniji igrač utakmice, Slovenac Vugrinec zabio je pet puta, a Mirkulovski četiri. Kod gostiju ravnomjerna raspodjela napadačkog učinka. Jachlewski, Rosinski i Slovenac Zorman po četiri pogotka. Losert nije dobio previše prilike pored Szmala, pokušao je zaustaviti nekoliko sedmeraca, Štrlek nije zatresao suparničku mrežu, a Čupić je precizan bio jednom. Buntić i Musa zabili su svaki po dvaput.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale - prve utakmice

Atletico de Madrid25:20Barcelona
Metalurg Skoplje25:27Barlinek Industria Kielce
Kiel32:31Telekom Veszprem
Flensburg26:32HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2013. u 20:24
    METALURG SAMPION!!!!
    Obrisan korisnik