Rukomet

Detono Zagreb bez obrane naslova prvaka, na kraju drugi u Europi

Sportnet • ponedjeljak, 03.06.2013.
Detono Zagreb bez obrane naslova prvaka, na kraju drugi u Europi

Proteklog vikenda na terenima umaškog Stella Marisa odigrala se završnica Europskog klupskog prvenstva u rukometu na pijesku. Hrvatska je u finalu imala svojeg predstavnika, ekipu Detono Zagreba, koja je u napetoj završnici izgubila od izvrsne španjolske ekipe BMP Alcala nakon raspucavanja i time osvojila drugo mjesto u Europi...

Po prvi puta u povijesti ovog natjecanja Hrvatska je imala priliku ugostiti najbolje pjeskaške klubove Starog kontinenta, a grad Umag se tradicionalno pokazao dobrim domaćinom i organizatorom prvenstva. Hrvatska je imala svoje predstavnike u obje konkurencije, ekipe Detono Zagreba i KRP Sokol.

Utakmice u skupini Detonatori su odigrali na visokoj razini te su pobjedama protiv redom Balonmano playa Alcala (Španjolska), Albena beach Bulgaria (Švicarska) te prošlogodišnjeg viceprvaka Europe Budaors Beach starsa (Mađarska) osvojili prvo mjesto u skupini. U polufinalnoj utakmici Detonatore je čekala ekipa poljskog Inowroclava, koja je uspješno apsolvirana rezultatom 2:0 za novo finale zagrebačke ekipe koja je protekla četiri prvenstva ujedno i osvojila. U finale su se po prvi puta u povijesti kluba plasirala i španjolska ekipa Alcala, koja je tako dobila priliku za uzvrat nakon poraza u grupi. U trećem natjecanju zaredom u kojem se protivnici iz grupe sastaju i u finalu, obje ekipe su osvojile po jedan set. Izjednačenost na terenu rezultirala je tijesnim pobjedama setova 18:17 te 17:18 u korist svake od ekipa, pa se nakon poravnatog rezultata pristupilo ruletu raspucavanja gdje su više športske sreće i koncentracije imali Španjolci pobijedivši rezultatom 17:16. Time su Španjolci zasluženo došli do svoje prve titule europskog klupskog prvaka.

Za Detono Zagreb nastupili su: Totić, Fantić, Jurić, Perić, Paradžik, Henigman, Valentaković, Sošić, Malbašić, Copot.

Ponajbolji igrač Detonatora, Matej Sošić izjavio je: "Zadovoljni smo drugim mjestom, iako ostaje žal za propuštenim finalom i prilikom uzimanja petog naslova u nizu. No, svjesni smo kako se ne može uvijek biti na vrhu te kako je bitan kontinuitet dobrih igara. U ime cijele ekipe čestitam Alcali na prvom naslovu. Sad nam predstoji borba u sklopu Prvenstva Hrvatske, koje se nastavlja već idućeg vikenda drugim turnirom PH, koje će se održati u Zagrebu. Ovo nam je samo dodatni poticaj za još bolje treniranje i daljnji kvalitetniji rad."

Ostali hrvatski predstavnici nisu nažalost uspjeli ući u borbu za medalje, te je nastup ženske ekipe Sokol okončan petim mjestom, prilikom čega su pobedile ekipu Detono Zagreba, prošlogodišnjih osvajača ovog natjecanja. Muška ekipa Sokola osvojila je sedmo mjesto nakon izgubljenih utakmica u grupi i pobjede nad švicarskom ekipom Albena beach u borbi za poredak. Ostaje dojam kako je za bolji športski rezultat trebalo i malo više sreće (oba hrvatska predstavnika ispala su u grupi iz borbe za medalje nakon raspucavanja), no prijeko potrebno iskustvo igranja na visokoj razini ostat će dobitak ovog Mastersa za sve mlade sudionike i sudionice, koji će u narednim prvenstvima zasigurno igrati bitnu ulogu.

Vrijedi napomenuti i da je u ženskoj konkurenciji svoj prvi EBT (European beach handball tour) Masters naslov osvojila nizozemska ekipa Paksoft Camelot, pobijedivši u finalu ekipu OVB Beach girls iz Budimpešte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • april04.06.2013. u 08:48
    Odlično finale, odlučila je sportska sreća. Čestitke Detonu.
    april