2. HNL, kvalifikacije, finale - prve utakmica, 08.06.2013.
Val
Val 2:1(1:0) Segesta
Segesta

Val u sudačkoj nadoknadi do minimalne prednosti u prvoj utakmici kvalifikacija

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2013.
Val u sudačkoj nadoknadi do minimalne prednosti u prvoj utakmici kvalifikacija
Foto: Martina Japundžić

Nogometaši Vala i Segeste odigrali su prvu utakmicu kvalifikacija za popunu Druge HNL. Minimalnu pobjedu u prvom susretu ostvarili su nogometaši Vala koji su slavili 2:1, ali neće imati nimalo lagan posao na uzvratu u Sisku...

Odluku o posljednjem sudioniku Druge HNL u sljedećoj sezoni donose u međusobnom susretu Val i Segesta, prvak skupine Jug protiv prvaka skupine Središte.

Prvi dvoboj Val je igrao kao domaćin u Stobreču i minimalno je slavio rezultatom 2:1, no Siščani imaju aktivan rezultat uoči uzvrata na svom stadionu.

Na stadionu u Blatu okupilo se oko 1000 gledatelja koji nisu mogli uživati u nekom velikom nogometu. Segesta je bila nešto bolji protivnik, međutim domaćin je za razliku od nje znao iskoristiti svoje prilike i na gostovanje u Sisak odnosi minimalnu pobjedu.

Gosti su od samog početka preuzeli kontrolu igre u svoje ruke, međutim do vodstva su došli igrači Vala. Igrala se 12. minuta kada je Grbeša ubacio iz kornera, a nakon loše reakcije obrane Segeste, Branko Čubrilo je s druge vratnice pogodio mrežu.

Do kraja prvog dijela pogodaka više nije bilo, ali je zato zaiskrilo u samom finišu kada je prvo Sokol zbog udaranja laktom zaradio izravni crveni karton, a odmah iza njega pocrvenio je i Viktor Špišić pa su momčadi bile vrlo brzo brojčano poravnate.

Drugo poluvrijeme pripalo je Segesti koja je pritisnula domaćina, ali je na pogodak morala čekati do 73. minute. Tada je nakon ubačaja Prijića netko od domaćih igrača igrao rukom u kaznenom prostoru te je sudac Pejin pokazao na kazneni udarac. Prijić je sam izveo jedanaesterac i doveo Segestu do vrijednog pogotka u gostima.

Mogli su Siščani i do drugog pogotka, no u 85. minuti najbolji trećeligaški strijelac ove sezone, Igor Prijić, nije iskoristio zicer, a kazna je došla u 93. minuti kada je Val postigao pobjednički pogodak preko Pedišića.

Uzvratni dvoboj na rasporedu je u srijedu od 17:30 sati u Sisku.

Kvalifikacije za popunu Druge HNL:
Val - Segesta 2:1.

2. HNL, kvalifikacije

finale - prve utakmica

Val2:1Segesta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!