Nogomet

Dinamo za nastavak samopouzdanja, Zadar sretan što može igrati

Ivana Strahija • petak, 19.07.2013.
Dinamo za nastavak samopouzdanja, Zadar sretan što može igrati
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Drugo kolo Prve lige protegnuti će se na četiri dana, iako se igra svega pet utakmica. U petak naime svoju domaćinsku utakmicu igra Dinamo, a tek u ponedjeljak Osijek. Zadru pak je, nakon cijelog tjedna neizvjesnosti, nagrada i samo pravo nastupa....

Na Maksimiru večeras gostuje Zadar, a najveća je želja modre ekipe, osim da nastavi s dobrom igrom kakva je prikazana u Ligi prvaka protiv Fole, da ih na domaćem travnjaku dočekaju - navijači. To je kai najvažnije istaknuo i trener Dinama Kruno Jurčić: "Klik koji se dogodio između publike i igrača je nešto prekrasno i možda čak i najveći dobitak na početku sezone. Jako je bitno to nastaviti i bili bismo jako sretni kada bi tribine opet bile lijepo popunjene. Bit će lijepo vrijeme i ispunjeni svi preduvjeti za novu lijepu predstavu i igru koja plijeni stoga pozivam sve navijače na Maksimir", kazao je za službenu internetsku stranicu kluba.

U prvom prvenstvenom kolu Dinamo je bio dobar protiv Osijeka, nastavio je protiv Fole, no momčad će biti izmijenjena, najavio je Jurčić: "Protiv Zadra ćemo ući u dosta rotacija i priliku će od prve minute dobiti svi koji su bili na klupi u Luksemburgu kao i neki igrači kao Brozović i Šimunović koji nisu išli na put. Razumijemo želju navijača, ali bili bismo neozbiljni kada ne bi gledali unaprijed i pripremali se za ono što nas čeka. Ljudi bi željeli vidjeti isti sastav kao protiv Osijeka i to je logično, ali sezona je tek počela i moramo biti ozbiljni u svom poslu. Uostalom, ja ne vidim zašto dečki koji će sutra igrati ne bi pružili gledateljima dobar nogomet."

Protivnik, iako je u prvom kolu poražen, nije bezazlen, naglasio je zagrebački strateg: "Zadar je, posebno u prvom dijelu, igrao utakmicu gdje je Hajduk imao inicijativu, ali bez pravih prilika jer su se domaćini čvrsto i uspješno branili."

Dinamu će nedostajati ozlijeđeni Luis Ibanez, a još je uvijek u procesu oporavka i Sammir.

A dok su se Modri zabavljali Europom, Zadrani su se iscrpljivali financijskim problemima, zbog kojih su bili suspendirani i (opet) do posljednjeg trena nisu znali hoće li moći igrati novo kolo. Na to, sigurno im nije bilo ugodno nakon što su u prvom kolu proživjeli teški poraz od Hajduka.

"Činjenica je da visoki poraz od Hajduka na Stanovima itekako boli. Mislim da taj rezultat nije realan, ali isto tako je činjenica da je na kraju utakmice rezultat na semaforu pokazivao 1:5", rekao je Zadrov igrač Ivan Anton Vasilj za Zadarski list.

No, isto je tako istina da je teško vaditi se protiv Dinama, aktualnog prvaka, iako Zadar nakon kup-događanja iz prošle sezone ima tračak nade: "Dinamo je naša najkvalitetnija momčad i tu se sigurno nema što previše za razglabati. Naš cilj u toj utakmici je popraviti našu igru u odnosu na ono što smo pokazali protiv Hajduka. Sigurno je da ostanak u Prvoj HNL nećemo osigurati pobjedama nad Dinamom i Hajdukom, već u dvobojima s momčadima kojima možemo parirati. Ako protiv Dinama dokažemo da ono protiv Hajduka nije bila naša prava slika onda smo puno napravili", dodaje Vasilj.

A u tome i leži cijela istina. Protiv Dinama i Hajduka svaka hrvatska momčad igra bez opterećenja, s mišlju da baš ništa ne može izgubiti, a dobiti - mnogo. Zato trener Ferdo Milin naglašava: "Naravno da će nam primarno biti braniti naš gol, međutim, tražim od svojih igrača da ne nabijaju loptu, da uspostave igru i na takav se način suprotstave Dinamu. To je jedini nogomet koji znamo igrati i koji donosi rezultat. Svaki igrač mora živjeti za ovakve utakmice i na nima dati sve od sebe. Pa prošle smo godine izbacili na Maksimiru Dinamo iz Kupa. Činjenica je da je iz te momčadi otišlo 5 igrača, ali isto tako ih je ostalo 16."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2013. u 01:39
    Lucho nam treba za prevođenje Miglioreu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 19:22
    1/1 100% sam siguran u pobjedu mamicevog puljena
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 16:48
    upade mi kao trn u oko ono kako će dinamu nedostajati ibanez, ludo! možda će nekim igračima nedostajati kao prijatelj, ali ekipi sigurno ne.
    Obrisan korisnik
  • Hektor33319.07.2013. u 14:14
    Igraj Zadre volime te mi!!
    Hektor333
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 12:51
    Ja stvarno ne razumijem to forsiranje Brozovića. Daj priliku onom Sareu da vidimo kakav je...
    Obrisan korisnik