Nogomet

Težak ispit za Tudora i Hajduk u Skoplju: utakmica koja određuje sezonu

Bernard Jurišić • četvrtak, 25.07.2013.
Težak ispit za Tudora i Hajduk u Skoplju: utakmica koja određuje sezonu
Foto: Duje Bonačić

U neuobičajenom terminu za ljetno doba, u 17:45h, Hajduk danas u Skoplju igra jednu od najvažnijih utakmica sezone. Svakog ljeta je tako, ali ovog puta još i više jer je splitskom klubu prijeko potrebno još poneko europsko kolo radi dobre atmosfere i financijskog efekta...

Nakon osam minuta prve utakmice činilo se da će Turnovo biti lagan zalogaj mladoj splitskoj momčadi. No, poklonjen jedanaesterac i tvrdo drugo poluvrijeme otkrili su drugu stranu priče, pa će Splićani tek u uzvratu u Makedoniji tražiti prolaz u 3. pretkolo.

Da ne ostane sve na promašajima iz prve utakmice, Igor Tudor dobio je nove glavobolje ozljedama Anđelkovića i Kouassija u nedjeljnoj utakmici protiv Rijeke. Kadar koji ionako vapi za iskustvom u Skoplju će biti dodatno pomlađen.

"Mi smo bili bolji u prvoj utakmici, imali smo posjed lopte 60 posto, dominaciju, 15-16 udaraca po golu, imali smo našu prepoznatljivu igru. Oni su sijevnuli u par akcija, to smo očekivali, primili smo gol iz nesretnog jedanaesterca. Zabili smo dvije šanse, to nam je dovoljno za pobjedu, to nam daje priliku da u ovu utakmicu uđemo drukčije, jer domaćin mora pobijediti", kazao je Tudor u Skoplju.

Otežavajuća okolnost uz čudan početak utakmice (17:45h) i probleme sa sastavom je i činjenica da će najbolji igrač Turnova Dejan Blaževski biti na raspolaganju svom treneru, iako se nakon žutog kartona u Splitu mislilo da neće biti. Bit će to dodatna opasnost za splitsku obranu, koja je primila po jedan pogodak u sve četiri utakmice ove sezone.

Splićani će i u Skoplju biti bez pomoći svojih navijača, baš kao i u prvoj utakmici na Poljudu. Obrana minimalne prednosti od 2:1 vjerojatno bi Hajduk usmjerila na gruzijsku Dilu Gori u 3. pretkolu Europske lige i donijela novo europsko uzbuđenje. Drugačiji ishod današnje utakmice za splitski bi klub bio ravan katastrofi.

"Ja na konačan rezultat ne mogu utjecati, ja mogu samo pripremiti moju ekipu da bude što bolja, a na konačni rezultat utječu mnoge stvari. U dosadašnje četiri utakmice ni jednu nismo falili, sve smo bili dobri, no najbolje nas partije tek očekuju", zaključio je Tudor.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 19:49
    sve cestitke bili ste bolji..srekno i sto podaleku da odite.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 15:42
    Sretno!! I donesite pobjedu natrag u domovinu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 12:48
    Na muci se poznaju junaci, sretno decki!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 12:41
    samo hrabro i bit će to dobro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 12:29
    Hajduk je bolji, ali mislim da ce im biti prilicno tesko tamo... Nadam se da grijesim, al bitno da odu dalje, pa makar i na penale..
    Obrisan korisnik