Nogomet

Junak Dragovoljaca Čović: "Važan bod s jednog od najtežih gostovanja"

Damir Žbulj • ponedjeljak, 19.08.2013.
Junak Dragovoljaca Čović: "Važan bod s jednog od najtežih gostovanja"
Foto: FaH

Zadar i Hrvatski dragovoljac na Stanovima su u šestom kolu MAXtv Prve lige podijelili bodove, no, domaćin je bio bliže pobjedi, jer je osim nekoliko dobrih prilika uspio zapucati i kazneni udarac. Tragičar je tako s jedne strane ispao Terkeš, dok se u junaka gostiju prometnuo kapetan Ivan Čović, čije je vratarske sposobnosti u reprezentativnom kontekstu pohvalio i predsjednik Dragovoljaca Ivica Perković...

Zanimljivu utakmicu na Stanovima odigrali su Zadar i hrvatski dragovoljac u kojoj nije na kraju bilo pobjednika. Crni su tako još uvijek bez prvenstvene pobjede, ali su osvojenim bodom pobjegli s dna ljestvice koje su prepustili Slaven Belupu i Osijeku.

Trener domaćih Ferdo Milin i dalje radi odličan posao sa zadarskim nogometašima, iako je slavlje protiv Dragovoljaca izostalo, nije mogao biti nezadovoljan partijom svojih igrača: "Imali smo puno šansi, bili smo u dobrom ritmu i na kraju mogu samo biti prezadovoljan načinom na koji smo odigrali. Ništa, okrećemo su dvoboju s Lokomotivom."

Komentirao je i izbor izvođača kaznenog udarca: "Takav je i bio dogovor, jer je uz Suraća Terkeš najiskusniji na terenu. Već je zabijao iz penala, ali ovog puta nije mu to uspjelo. Ne umanjuje to njegovu vrijednost," ohrabrio je svog napadača Milin.

Čović nakon obrane penala: "To je moj posao, zato sam ovdje"

Nakon što je postigao pogodak Dinamu, mladi napadač Hrvatskog dragovoljca Jan Doležal precizan je bio i pred zadarskim vratima. Ovog puta glavom je loptu smjestio u mrežu, no, junak gostiju iz Sigeta bio je njihov vratar i kapetan Ivan Čović, koji je s nekoliko odličnih intervencija tijekom utakmice izludio domaće igrače, a kao 'šlag na torti' bila je i obrana penala Terkešu: "Penal je lutrija, jednostavno sam pogodio stranu. Otišao sam gdje treba i obranio, ali to je moj posao i zbog toga sam ovdje," skromno je poručio Čović uz komentar utakmice:

Slika 1 od 1.
Foto: Duje Bonačić

"Znali smo da dolazimo na jedno od najtežih gostovanja u Prvoj ligi. Zadar je odlična mlada momčad s vrlo kvalitetnim mladim trenerom. Ovdje je poznato da nitko unaprijed ne može upisati bodove. Nismo odigrali našu najbolju utakmicu i na kraju možemo biti zadovoljni. Domaćin nas je pritisnuo od samog početka, a mi nismo bili na razini, ali ginuli smo 90 minuta i izvukli smo vrlo važan bod. Smatram kako će Zadar na Stanovima mnogima pomrsiti račune"

Posebnu pažnju više od dvije i pol tisuće gledatelja na Stanovima imao je i Šime Gregov, bivši Zadranin, a sada stoper Hrvatskog dragovoljca, koji je odlično odradio posao u svom rodnom gradu: "Bili smo u vrućem Zadru i dobro se krenulo. Imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili, ali imao ih je i domaćin. Što se mene tiče, nije bilo posebnog dokazivanja, ali bila je prisutna jedna doza čvrstine. Uvijek je motiv doći igrati pred ovom publikom na Stanovima. Mislim da nisam ostavio loš dojam. Kako Zadar nije iskoristio penal na kraju sam zadovoljan s bodom."

Gregov je osim strijelca Doležala pohvalio i svog kapetana i šefa obrane: "Naš kapetan Ivan Čović definitivno je junak utakmice. Ponovno nas je izvukao, obranio je penal, a uz to je imao još nekoliko vrhunskih intervencija."

Hrvatski dragovoljac u idućem kolu domaćin je Rijeci u Kranjčevićevoj ulici, dok će Zadrani u goste Lokosima.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo19.08.2013. u 14:09
    Ajmo crni!
    chepo