Nogomet

Mršić: "Kolektiv je dao sve od sebe, pokazali smo da se dižemo"

Iz Parka mladeži:Vedran Babić • subota, 19.10.2013.
Mršić: "Kolektiv je dao sve od sebe, pokazali smo da se dižemo"
Foto: Duje Bonačić

Očekivano oprečna raspoloženja vladala su kod dvojice trenera nakon utakmice Split - Dinamo (1:0) u 13. kolu MAXtv Prve lige. Stanko Mršić bio je ponosan na svoje igrače, dok je Branko Ivanković žalostan zbog slabe realizacije, iako dodaje kako igračima nema što zamjeriti...

Splitov trener Stanko Mršić poslije slavlja nad Dinamom izjavio je:

"Želja mi je da na svakoj utakmici bude ovoliko ljudi. Igrači su sasvim drugačije trčali i uklizavali kad imaju nekoga tko će navijati za njih. Čestitam svima na čelu s Križancem, koji me zamolio da dovede jednog masera iz svog bivšeg kluba iz Rusije da mu proba 'izvući' ta leđa. On nije imao ni jedan pravi trening ovog tjedna. Kolektiv je odigrao dobro i dao sve od sebe. Dobili smo opet dosta kartona i opet nećemo biti standardni. No najvažnije je da smo osvojili tri boda i da se dižemo. Radna atmosfera je dobra i nadam se da možemo nastaviti."

Igra na terenu razvijala se upravo onako kako je Mršić zamišljao prije početka utakmice.

"Odigrali smo čak i bolje nego u Zagrebu protiv njih. Prepustili smo im jedan dio terena. U sredini nam je nedostajalo malo više energije, ali momci su dali sve od sebe. Pribojavao sam se Soudanija jer je on mogao nešto više napraviti, no njega smo dobro čuvali."

Dinamov trener Branko Ivanković čestitao je Splitu na pobjedi i nastavio:

"Očekivali smo borbenu i žustru utakmicu, pripremali smo se za to. Znali smo da će biti teško u formaciji gdje je velika koncentracija igrača na malom prostoru. One šanse koje imaš, moraš iskoristiti kako bi utakmica krenula u drugom smjeru. Nažalost nismo uspjeli, iz naše pogreške smo primili gol. Tada je protivnik dobio dodatnu motivaciju. Ja ne mogu zamjeriti svojim igračima na htijenju i pokušajima, no nažalost to večeras nije bilo dovoljno."

Ivanković je dodao kako se ne boji eventualne smjene zbog slabe forme svoje momčadi, a za Splitovu je momčad kazao kako ga ničim nije iznenadila.

"Gledao sam ih protiv Rijeke i protiv Hajduka, očekivao sam agresivnu i borbenu momčad. Neću reći da su igrači Splita igrali na rubu incidenta jer su uložili ogroman trud i to je njihovo pravo. Bilo je pitanje hoćemo li imati kvalitetan zadnji pas za realizaciju šansi. Prekide smo loše izvodili. Nije bilo dobrih ubačaja i bilo je jasno da ćemo teško zabiti gol."

Realizacija nikako nije adekvatna stvorenim šansama, kazao je Ivanković.

"To je problem. U ovakvim utakmicama važno je zabiti gol. Onda se utakmica drugačije razvija, dobijemo više prostora i mogućnosti. Na treninzima igrači dobro reagiraju. Mi smo bili ti koji smo diktirali tempo, no nije lako tek tako probiti momčad koja se disciplinirano brani. Čak je i Bilić u drugom dijelu bio iza lopte. Bilo koja druga momčad bi teško postigla pogodak."

Ivanković je iskoristio samo dvije izmjene, od čega jednu prisiljenu u 16. minuti nakon ozljede Husejinovića. U drugom je dijelu ušao samo Beqiraj.

"Treću zamjenu nisam iskoristio jer ne bih ništa dobio s njom. Eventualno sam mogao uvesti Rukavinu, ali odlučio sam ostaviti Čopa, Soudanija i Beqiraja. Ademi i Pamić imaju dobar udarac iz daljine. Nije bilo potrebe za trećom izmjenom."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • snoopy19.10.2013. u 23:14
    ništa to ije slučajno, vjerojatno Ivanković ima dobar ugovor na 2, 3 godine, pa šta ako ga smijene, dok mu ugovor istekne a samim tim i plaća opet će se vratiti u Dinamo, ispada da Dinamo uvijek ima 2, 3 trenera na platom spisku, kao Hajduk nekada kad su se rotirali. Sve je to izvlačenje novaca iz... [više na forumu]
    snoopy
  • sportoz19.10.2013. u 22:33
    Da, Božić... Ja mislim da su mu i Svi Sveti pod velikim upitnikom... Ona dva brkata već trljaju ruke.
    sportoz
  • Obrisan korisnik19.10.2013. u 22:10
    Ni truna samokritike! Necete vi gospon Ivankovic docekat Bozić na klupi Dinama!
    Obrisan korisnik