Nogomet

Tudor: "Remi je realan, a moji su momci pokazali hajdučko srce"

S Poljuda:Vedran Babić • nedjelja, 15.12.2013.
Tudor: "Remi je realan, a moji su momci pokazali hajdučko srce"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon teško izborenog boda kod kuće protiv Rijeke Hajdukov trener Igor Tudor bio je zadovoljan kako je njegova momčad reagirala nakon zaostatka 2:0. Gostujući trener Matjaž Kek nije se pojavio na konferenciji za medije zbog promuklosti...

Hajduk je bodom protiv Rijeke (2:2) zadržao drugu poziciju na ljestvici MAXtv Prve lige. Riječani su na poluvremenu vodili 2:0, no Hajduk je u drugom dijelu dvama realiziranim jedanaestercima došao do važnog boda.

"Utakmica je bila lijepa. Bilo je golova, šansi, živosti...Bilo bi nepravedno da smo izgubili. Na poluvremenu smo imali 0:2. Nije bilo lako preokrenuti, ali momci su bili pravi. Pokazali su karakter, hajdučko srce u ovom teškom trenutku za nas. Pod time mislim na 6-7 ozlijeđenih i 4-5 igrača koji su danas počeli, a koji nisu u fizičkoj formi. Samim time sam prezadovoljan. Odigrali smo dobro i dominirali, na kraju je remi realan", izjavio je Hajdukov trener Igor Tudor.

Hajdukov kapetan Mario Maloča izjavio je kako im je Tudor u svlačionici na poluvremenu "svašta izgovorio".

"To je nekad sastavni dio trenerskog posla. Ne bih to komentirao. Trener mora ukazati na stvari koje nisu dobre i igrači su dobro reagirali u drugom dijelu", kazao je Tudor, koji nije htio komentirati ni jedanaesterce. Samo je kazao kako su mu igrači u svlačionici rekli da su dva dosuđena pravedno, a da je suđen trebao biti i treći.

S obzirom na sve okolnosti prije i za vrijeme utakmice, iz Hajdukove perspektive ovaj bod ima težinu sva tri.

"Lijep je ovo uspjeh. Nije nikad lijepo završiti polusezonu porazom kod kuće. Rijeka ima stvarno pregršt pravih, dobrih igrača. Zato čestitka mojim momcima. Rijeka ima klase, Benka i Kramarića, koji su zabili. Veseli me naša dominacija, veći posjed i timski duh. Za mene to nije nebitno."

Izvođač prvog jedanaesterca pomalo je neočekivano bio Filip Bradarić.

"Ako čovjek na treningu zabije deset od deset penala, onda je najbolji izvođač. Spisak je takav, na njemu je Maloča bio drugi", rekao je Tudor.

Rijekin trener Matjaž Kek nije se pojavio na konferenciji za medije jer je, kako nam je rečeno, doslovno izgubio glas tijekom utakmice. Umjesto njega, na novinarska je pitanja odgovarao njegov pomoćnik Vjekoslav Miletić.

"Utakmica je bila zanimljiva iz perspektive rezultata. Imali smo 2:0, Hajduk je stiskao i došao do 2:2. Po meni je nedostajalo više nogometa, ali derbi je takav", kazao je Miletić.

Je li Rijeka u drugom poluvremenu svjesno prepustila inicijativu Hajduku?

"Teško je reći je li svjesno. Od početka je Hajduk imao inicijativu, ali mi smo pametno stajali u obrani i čekali situacije u napadu. Tako smo i došli do dva gola. U drugom smo dijelu htjeli igrati na isti način. Hajduk je zbog minusa još jače pritiskao i s više agresije te je na kraju kroz dva penala i došao do izjednačenja."

Kako je Miletić vidio dva dosuđena jedanaesterca za Hajduk i jedan nedosuđeni?

"U posljednje vrijeme nisam vidio niti jednog trenera koji ne skače kada je dvojbena situacija oko penala. Prvi penal čini mi se da je bio. Kod drugog je vječna dilema je li ruka u prirodnom položaju ili ne. U trećoj situaciji smatram kako nije bilo penala, ali pričekajmo televizijske snimke. Teško je ovako komentirati."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2013. u 19:53
    Nece im ni pomoc taj pritisak na suce .Zapamti moje rijeci zavrsit ce iza Lokomotive i Istre na 5 mjestu raspad sistema u drugom djelu .Pa oni da igraju jos dva dana ne bi zabili gol Rijeci da nisu dobili dva poklona.Ali neka im je ovako ce biti jos slace kad pocne Kmeeeeeee na kraju sezone kao i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2013. u 15:15
    Ovo sada se vidi konstantan pritisak na suce tijekom cijele sezone.Napravilo se time da u Zagrebu prođe Maglićina ruka a u Zadru ne sviraju prekršaj na vrataru i ne priznaju Zadru čist gol,a da sudac nije svirao nijedan od dva penala protiv Rijeke (kad bi bolje pogledali kod prvog Bencun se baca... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2013. u 14:36
    Meh ignorirajte Tudora, razina znanja i kulture mu je na razini morskog ježa na dnu mora.
    Obrisan korisnik
  • maxi16.12.2013. u 14:28
    KMEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
    maxi
  • Obrisan korisnik16.12.2013. u 14:25
    korektna izjava pomoćnog trenera Rijeke a sad zamislite da je situacija bila obrnuta danas bi slušali o izlasku iz lige, da se sve urotilo protiv poštenog hajduka zato respect i pokazatelj kako se trebaju ponašati klupski službenici
    Obrisan korisnik