Rukomet

Mrđen: "Nama ovo nije pirova pobjeda, svaka nam je europska važna"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • nedjelja, 09.02.2014.
Mrđen: "Nama ovo nije pirova pobjeda, svaka nam je europska važna"
Foto: Ivana Strahija

Na konferenciji za medije po pobjedi, ali i ispadanju iz Europe, trener koprivničkog sastava nije bio potišten, već ponosan na svoje djevojke...

Podravka je ispala iz Kupa kupova, iako je protiv Rostov Dona u svojoj dvorani upisala pobjedu (30:28). Taj je trijumf bio gorko-sladak, no trener Podravka Goran Mrđen odbio ga je okarakterizirati kao pirovu pobjedu.

"Nama pobjeda nije pirova, ili uzaludna, nama je svaka europska pobjeda važna", naglasio je novinarima po susretu. "Znali smo da -5 iz Rusije neće biti lako nadoknaditi, da ćemo trebati šest golova više, i to protiv ekipe koja jednako dobro igra doma kao i vani", dodao je.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Trener Rostova, Sergej Belitskij, uzvratio je komplimente: "Koprivnički sastav je dobar, a klub je sjajno organiziran. Ipak, mi smo se vrlo ozbiljno pripremali za utakmicu, pogledali sve utakmice Podravke u Ligi prvakinja i stavili sve na prolaz."

Domaći je gol u drugom poluvremenu čuvala mlada Ivana Kapitanović, koja je skupila sedam obrana: "Mislim da smo dale sve od sebe, ali nas je koštala utakmica u Rusiji. Možda bi, da smo tamo odigrale s manjom razlikom, ovdje priča bila drukčija", kazala je druga vratarka Podravke.

Pljesak publike dobila je u 13. minuti Kristina Elez, ranije Franić, kad je ušla u utakmicu, iako u dresu Rostova. Hrvatska reprezentativka ima problema s koljenom te je odradila svega 15-ak minuta susreta, no upravo to ističe: "Nas u Rostovu zbilja ima dosta i mogle smo se dosta mijenjati, mislim da je to bilo presudno, ta duža klupa."

I dok će Rostov Don čekati idućeg protivnika, sad u četvrtfinalu Kupa kupova, Podravka se okreće Regionalnoj ligi, te domaćem prvenstvu i Kupu, u kojem će voditi žustru borbu protiv Lokomotive.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!