Nogomet

Tudor: "Igrači koji bi trebali biti nositelji igre su najgori. Za crveni karton nema opravdanja"

S Poljuda:Vedran Babić • ponedjeljak, 21.04.2014.
Tudor: "Igrači koji bi trebali biti nositelji igre su najgori. Za crveni karton nema opravdanja"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Poslije podjele bodova između Hajduka i Lokomotive na Poljudu, oba trenera žale za pobjedom te smatraju kako je upravo njihova momčad bila dominantnija...

Hajdukov trener Igor Tudor smatra kako su dva detalja odlučila utakmicu.

"Prvi je detalj nesmotreno istrčavanje našeg vratara kod kornera za njihov pogodak, a drugi je crveni karton za koji nema opravdanja. Na centru, 40 metara ili koliko već od gola, iz čistog mira onako opaliti igrača...Zato će taj igrač bit kažnjen prema Pravilniku. Nažalost, detalji odlučuju i dobivena se utakmica gubi. Lokomotiva ima prave igrače, na kraju smo mogli mi zabiti s igračem manje, a mogli su i oni."

Isključeni je igrač bio Andrijašević, a nakon njegova nesmotrena poteza Hajduk je počeo padati.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

"Fizički nismo pali. S jednakim brojem igrača na terenu bili smo bolji, no s deset moraš pasti. Veseli me što smo i tu imali par šansi, ali to je nogomet. Lokomotivi je teško raditi presing, ali mi smo ih izdominirali do tog crvenog kartona. Nogomet je pokazao da kad misliš da je sve gotovo, nije."

Tudor je otvorio dušu kazavši kako su "igrači koji bi trebali biti nositelji igre ustvari najgori na terenu". Izrazio je zadovoljstvo igrom strijelca i asistenta Tina Svena Sušića, a uoči sljedeće utakmice, gostovanja u Koprivnici, bit će bez Andrijaševića, ali i Pašalića, koji je zaradio treći žuti karton.

"Vidjet ćemo tko je na dispoziciji. Nastojat ćemo se oporaviti i odigrati s onim igračima koje imamo na raspolaganju", rekao je Tudor.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković žali što njegova momčad nije stigla do punog plijena.

"Prvih pola sata utakmica je bila loša, bez pravih ideja i akcija. Tek poslije Hajdukova gola došli smo k sebi i počeli dominirati, a to je trajalo do kraja utakmice. Trebali smo pobijediti, po igri i po šansama, ali to je nogomet."

Svog najboljeg strijelca Antu Budimira Ivković je uveo tek u drugom dijelu nakon što je Hajduk zabio drugi pogodak. Budimir je odmah po ulasku u igru smanjio rezultat, a Ivković je svoj potez obrazložio na sljedeći način:

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

"Svaku utakmicu protiv Hajduka do sada imali smo problema u sredini. Zato sam sa Šovšićem i Begonjom pokušao napraviti pritisak na Sušića i Andrijaševića kako bismo ih spriječili u razigravanju. Ideja je bila da Hajduka držimo što duže u negativnom rezultatu, a to je ili naše vodstvo ili nula. U prvom smo dijelu imali zicer u zadnjoj minuti, a poslije gola Budimira imali smo punu dominaciju."

U posljednjim sekundama Lokomotiva je imala obećavajuću kontru četiri na dva koju je udarcem okončao Mišić, no Kalinić je obranio.

"Takve situacije moramo bolje odigrati. Kriv je bio igrač koji je ušao u prostor, to je bio Šovšić. On tu nije smio ući jer nije brz igrač. Trebao je izaći kako bi Pjaca ušao na zadnja dva igrača. Ponekad su nervoza i želja preveliki", kazao je Ivković.

Do kraja sezone momčad s Kajzerice nastavlja borbu sa Splitom za četvrto mjesto. U posljednjem kolu Lokosi gostuju baš u Parku mladeži.

"Bit će interesantno. U dobroj smo fazi, napokon smo se skupili. Odigrali smo par utakmica s istim stoperskim parom jer smo tijekom sezone promijenili četiri para. Zadnja je linija praktički U-21. Najstariji je Musa s 23 godine. Tu je snaga i zadovoljstvo kad imaš mlade igrače. Prenga ima 19 godina, a odigrao je kao da mu je 29. Volio bih da zadnje kolo u Splitu bude odlučujuće glede borbe za Europu."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis22.04.2014. u 15:59
    slažem se s ivkovićem -- neka zadnje kolo bude odlučujuće u korist splita.
    cameosis