Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 17.07.2014, 20:45 h, Oriel Park, Dundalk, Republika Irska, gledatelja: 3014
Suci: Markus Hameter, Maximilian Kolbitsch, Roland Riedel, Gerhard Grobelnik (Austrija)
Dundalk
Dundalk
0:2 Hajduk
Mijo Caktaš 9'
Nikola Vlašić 73'
Hajduk

Hajduk s velikom prednošću iz Irske, Vlašić najmlađi europski strijelac

Ante Zovko • četvrtak, 17.07.2014.
Hajduk s velikom prednošću iz Irske, Vlašić najmlađi europski strijelac
Foto: Simon Maljevac

Dojučerašnji kadet Nikola Vlašić postigao je u svojem seniorskom debiju za Hajduk pogodak za 2:0 protiv irskog Dundalka u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige i donio prednost koja bi trebala osigurati miran uzvrat za sedam dana.

Dundalk
Dundalk
Hajduk
1
Peter Cherrie
2
Sean Gannon
4
Andy Boyle
14
Dane Massey
5
Chris Shields
(do 71')
7
Daryl Horgan
(do 81')
8
John Mountney
(do 56')
17
Richie Towell
21
Darren Meenan
9
Patrick Hoban
3
Brian Gartland
Pričuvni igrači
20
Donal McDermott
56'
12
Ruaidhri Higgins
71'
16
David McMillan
81'
Trener
Stephen Kenny
28
(do 80')
9
(do 57')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Tudor

Mijo Caktaš okrunio je početnu dominaciju Hajduka, a 16-godišnji Nikola Vlašić, brat poznatije atletičarke Blanke, realizirao je kontru u drugom dijelu u prvoj službenoj utakmici splitske momčadi ove sezone.

Opravdao je tako Hajduk status favorita u ovom dvoboju i nanio Dundalku, vodećoj momčadi irskog prvenstva, njezin prvi poraz od svibnja. Međutim, Irci su razotkrili dosta slabosti u gostujućoj momčadi, prije svega u obrambenom dijelu. Dundalk je u prvom poluvremenu pogodio okvir gola, a nepreciznost njegovih igrača stajala ga je izostanka realizacije.

Hajduk je odmah krenuo napadački, po što brži gol, i Igoru Tudoru želja se ispunila. Avdija Vršajević bio je asistent Caktašu, koji pogađa glavom iz blizine.

Dundalk je dobro funkcionirao preko krila i ubacivanjima stvorio dosta problema Splićanima. Prvo je Hoban dočekao jednu loptu u 14. minuti i tukao u Stipicu. Gotal je uzvratio šutom koji je prošao malo pored okvira. Vršajević je u 29. tražio jedanaesterac poslije prodora u šesnaesterac, ali austrijski suci samo su odmahnuli.

Kako se poluvrijeme primicalo kraju, rastao je irski pritisak. Hoban je pogodio stativu, Towell je poslije kornera pucao preko prečke, a poslije još jednog Towellovog pokušaja, Bili su mogli zahvaliti sreći što su s vodstvom otišli na odmor.

Hajduk je bolje otvorio i drugi dio. Gotal je mogao donijeti veliku prednost hrvatskom predstavniku kad je u 48. minuti s manje od deset metara gađao preko gola. Domaći su zatim preuzeli inicijativu, ali je nisu uspijevali pretočiti u izjednačujući pogodak. Tudor je postavio defenzivniju formaciju i umrtvio irsku opasnost.

Poslije kornera u 75. minuti, Caktaš i Kouassi povukli su polukontru po desnoj strani, Kouassi je ubacio na drugu stativu, a Vlašić je uklizao i udvostručio prednost.

Dundalk nije odustao od pokušaja da zabije barem jedan gol. Hogan je pet minuta poslije drugog Hajdukovog gola opet imao priliku glavom i lopta je opet prohujala pored gola.

Uzvratni susret igra se na Poljudu sljedećeg četvrtka, a u petak će se održati ždrijeb trećeg pretkola na kojem će Hajduk i Dundalk saznati ime potencijalnog protivnika u pretposljednjoj rundi kvalifikacija Europske lige.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 11:59
    Sad napunit Poljud :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 11:01
    Svaka čast Nikoli. Ne pada jabuka daleko od stabla!
    Obrisan korisnik
  • abracadabra18.07.2014. u 09:00
    sjećam se još prije 3-4 godine, Blanka je u jednom intervjuu na novinarsku opasku o obiteljskim sportskim genima, rekla da ima mlađeg brata koji je jako talentiran i da bi trebao postati dobar nogometaš... bravo za malog Nikolu i za cijelu obitelj Vlašić... nadam se da će Nikola nastaviti... [više na forumu]
    abracadabra
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 08:48
    Bravo za hajdučku mladost. Bravo za sve naše klubove! Kamo sreće da imamo 3 predstavnika u EL i jednog u CL,
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 08:32
    http://www.youtube.com/watch?v=o7nxiuu1phU
    Obrisan korisnik