Nogomet

Tudor: "Presudila je naša kvaliteta, rezultat je realan"

Ante Zovko • petak, 18.07.2014.
Tudor: "Presudila je naša kvaliteta, rezultat je realan"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk je zaokružio pobjedničku večer hrvatskih predstavnika u prvim utakmicama drugog pretkola Europske lige slavljem 2:0 kod irskog Dundalka. Igra u prvoj službenoj utakmici sezone zadovoljila je trenera Igora Tudora koji očekuje još bolju predstavu sljedećeg četvrtka.

Mijo Caktaš i debitant, 16-godišnji Nikola Vlašić, zabili su za veliku prednost Hajduka koju će braniti sljedećeg tjedna na Poljudu. Realizacija, koja je bila problem tijekom priprema, funkcionirala je gotovo savršeno u Irskoj jer je Hajduk iskoristio svoje malobrojne prilike.

Trener Tudor istaknuo je da nije bilo lako igrati na podlozi na koju njegovi igrači nisu naviknuti i protiv protivnika koji se pokušavao nametnuti snagom:

"Zadovoljan sam jer smo ostvarili dobar rezultat i zato što je nama bilo malo neobično igrati na umjetnoj travi. Presudila je naša kvaliteta, rezultat je realan. Bili smo čvrsti i tako treba nastaviti. Uvjeren sam da će u Splitu biti bolja utakmica."

UEFA je igračem utakmice proglasila domaćeg Seana Gannona, koji obećava da će Dundalk imati što za reći na Poljudu i da drugi susret neće biti formalnost.

"Imali smo svoje šanse, ali na ovoj razini morate ih realizirati. Oni su imali tri šanse na utakmici, a mi smo nespretno primili golove. Trebali smo bolje braniti nabačaje. Ipak nije gotovo. Iako gubimo 0:2, nadamo se da možemo uzvratiti. Sigurno je da ćemo se boriti do kraja."

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!