Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 17.07.2014, 20:30 h, Split, Park mladeži
Suci: Ilias Spathas (Grčka), lazaros Dimitriadis (Grčka), Polychronis Kostaras (Grčka)
Split
Split
Tomislav Dujmović 78'
Mate Bilić 86' (11m)
2:1(0:1) Hapoel Beer Sheva
Maor Buzaglo 31'

Splićani iz svojeg najjačeg oružja došli do pobjede preokretom u finišu utakmice

Niko Rukavina • četvrtak, 17.07.2014.
Splićani iz svojeg najjačeg oružja došli do pobjede preokretom u finišu utakmice
Foto: FaH

Nogometaši RNK Splita pobijedili su na domaćem terenu Hapoel iz Beer Sheve u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige. Iako su gubili do 78. minute, preokrenuli su rezultat dvama pogocima iz svojeg najjačeg oružja – prekida – i stekli minimalnu, ali zasluženu prednost pred uzvratnu utakmicu.

Split
Hapoel Beer Sheva
Split
Hapoel Beer Sheva
30
Andrija Vuković
25
Dario Rugašević
(do 60')
6
Tomislav Glumac
26
Nino Galović
29
Ivan Ibriks
3
Denis Glavina
24
Miloš Vidović
7
Aljoša Vojnović
(do 46')
11
Dražen Bagarić
(do 70')
9
Mate Bilić
10
Ante Erceg
Pričuvni igrači
19
Tomislav Dujmović
46'
17
Marko Rog
60'
34
Henri Belle
70'
Trener
Ivan Matić
1
Austin Ejide
2
Ben Bitton
23
Tomislav Pajović
25
William Soares
13
Ofir Davidzada
11
Maor Buzaglo
(do 80')
29
Roei Gordana
8
Gal Arael
16
Dovev Gabbay
(do 63')
10
Elyaniv Barda
28
Shlomi Arbeitman
Pričuvni igrači
24
Maor Melikson
63'
7
Siraj Nasser
80'
 
Trener
Elisha Levy

RNK Split je pobijedio je s 2:1 goste iz izraeleske Beer Sheve nakon velikog preokreta. Hapoel je poveo u prvom poluvremenu pogotkom iz slobodnog udaraca. No, Splićani su u nastavak ušli puno agresivnije i odlučnije te su pogocima Tomislava Dujmovića nakon slobodnog udarca i Mate Bilića iz jedanaesterca došli do velikog preokreta i zaslužene pobjede.

Split je na Parku mladeži istrčao u očekivanom sastavu. Zagorca je zbog ozlijede mišića na golu zamijenio Vuković, a na desnom krilu Bagarić je ponovno dobio prednost pred Belleom. Gosti iz Beer Sheve ušli su puno bolje u utakmicu. Dva puta Arbitman opasno je zaprijetio golu crvenih, Vuković je vršcima prstiju morao „čupati“ i udarac Barda. Jedinu priliku za domaćine u prvih 15. minuta utakmice imao je Ibriks čiji je prizemni udarac obranio vratar Hapoela.

Nakon početnog pritiska Izraelaca, Splićani su došli do daha. Zaprijetili su prvo Bilić iz slobodnog udarca, potom i Erceg na asistenciju splitskog centarfora. Vuković je u 26. minuti ponovno spasio crvene. Ovaj put Gordane je opalio s ruba kaznenog prostora, no golman Splita izvukao je loptu koja je išla u sami kut njegovog gola.

No, u 31. minuti ni vrhunski Vuković nije uspio spasiti Split. Hapoel je izborio udarac na 25 metara od Splitovog gola iz kojeg je Buzaglo superpreciznim udarcem pogodio gornji lijevi kut Vukovićevih vrata. Golman Splita bio je nemoćan. Najveću priliku u prvom dijelu Split je imao u 41. minuti. Bilić je pucao, golman Hapoela jedva odbio loptu koju su u mrežu propustili pospremiti prvo Bagarić, a potom i Erceg. Split je na odmor otišao s pogotkom zaostatka.

Splitovci su odlučnije i kvalitetnije ušli u nastavak utakmice. Pritiskali su goste iako nisu stvorili konkretnu priliku sve do 65. minute kada je Dujmović (koji je na poluvremenu zamijenio Vojnovića) s 20 metara tukao na gostujući gol. Ejide, vratar Hapoela, ostao je na krivoj nozi, no lopta je prošla malo pokraj desne vratnice. Ivan Matić, trener Splićana, bacio je sve karte u napad uvevši mladog Roga i Bellea.

Veliki pritisak za Splićane napokon se isplatio u 78. minuti. Split je zabio iz svojeg najjačeg oružja – prekida. Erceg je centrirao iz slobodnog udarca (kojeg je izborio Belle), a najviši je bio Dujmović koji glavom pogađa za zasluženih 1:1.

Samo pet minuta kasnije, Split je došao do potpunog preokreta. Veliki talent Marko Rog izborio je kazneni udarac kojeg je rutinski realizirao iskusni Mate Bilić. Split je zasluženo došao do velikog preokreta. U drugom dijelu su bili puno bolja i opasnija ekipa na terenu te će se s pobjedom uputiti na uzvrat.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 08:33
    http://www.youtube.com/watch?v=4GaZyLTs-Js
    Obrisan korisnik
  • Kauboj18.07.2014. u 02:37
    Sad 0-0 u gostima!
    Kauboj
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 00:42
    Svaka čast Split..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2014. u 22:34
    RNK Split je imao najtezeg protivnika od svih nasih klubova i uspio je doci do pobjede,svaka cast
    Obrisan korisnik