Nogomet

Matić: "Zadovoljstvo je pobijediti nakon lošeg prvog poluvremena. Pokazali smo karakter"

Niko Rukavina • petak, 18.07.2014.
Matić: "Zadovoljstvo je pobijediti nakon lošeg prvog poluvremena. Pokazali smo karakter"
Foto: FaH

Nakon večerašnje pobjede Splitov trener Matić bio je zadovoljan, ali je i svjestan da je njegova ekipa odigrala loše prvo poluvrijeme. Iako su Izraelci još uvijek u pripremnoj fazi, Split će se u uzvratu za tjedan dana trebati dosta pomučiti ne bi li izborio prolazak u 3. pretkolo.

RNK Split večeras je pobijedio Hapoel iz Beer Sheve 2:1 preokrenuvši utakmicu pogocima u posljednjem dijelu utakmice. U prvom dijelu Splićani su bili podređena momčad. Osim što su na odmor otišli s 0:1, golman Vuković obranio je nekoliko odličnih šuteva gostiju iz Izraela. Međutim, u drugom poluvremenu istrčao je neki novi Split. Bili su puno agresivniji i opasniji nego u prvih 45 minuta, protivnika su prisilili na bunker te su zasluženo pogocima Dujmovića glavom (78') i Bilića iz jedanaesterca (86') došli do preokreta i pobjede.

Splitov trener, Ivan Matić, bio je dakako zadovoljan zbog pobjede, ali je i svjestan loše igre u prvom poluvremenu. "Zadovoljstvo je pobijediti na svom terenu. Na najbolji način oprostili smo se od Parka mladeži u europskim natjecanjima za ovu sezonu (Split će ukoliko prođe 2. pretkolo sljedeća kola morati igrati na Poljudu ili u Dugopolju, op.a). Pokazali smo karakter nakon prvog poluvremena koje je bilo neočekivano loše. Možda smo na početku bili previše impresionirani protivnikom zbog čega smo radili dosta grešaka", rekao je strateg Splita.

Hapoel je prošle sezone završio na drugom mjestu izraelskog prvenstva (iza Maccabi Tel Aviva) te se radi o ozbiljnoj momčadi iako su tek započeli s pripremama. No, utakmicu su prelomile tri Matićeve zamijene. Belle je izborio slobodni udarac iz kojeg je Dujmović zabio vodeći pogodak, a mladi Marko Rog je izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Bilić.

"Individualno je Dujmović donio mirnoću i stabilnost, Rog je već u Armeniji pokazao koliko može, a Belleove kvalitete znamo. Izraelci su u pripremnoj fazi, stoga nisu na očekivanoj razini. To nam je olakšalo neke situacije u drugom poluvremenu. Zadovoljstvo nam je imati širinu i moći uvesti s klupe igrače koji će preokrenuti stanje na terenu. Što se uzvrata tiče, utakmica se igra na Cipru, gdje nas možda malo zabrinjava termin i ponovo nas čeka popodnevna utakmica u zahtjevnim uvjetima">/b>, kazao je za kraj Matić.

Trener Hapoela Elisha Levy žali za dobrim prvim dijelom te smatra kako su u uzvratu podjednake šanse. "Gledali smo dva različita poluvremena. Prvo je za nas bilo jako dobro, mogli smo ga završiti i uvjerljivije. No, u nastavku smo pali. Nama je ovo prva utakmica sezone te još nismo potpuno uigrani. Iako smo izgubili, mislim kako su šanse u uzvratu 50:50", rekao je za kraj izraelski trener.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!