Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 24.07.2014, 20:15 h, Split, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Marius Avram, Miklos Istvan Nagy, Valentin Avram (Rumunjska),
Hajduk
Hajduk
Jean Evrard Kouassi 25'
1:2(1:0) Dundalk
Patrick Hoban 66'
Kurtis Byrne 74'
Dundalk

Hajduk prošao u treće pretkolo Europske lige poslije drame s Dundalkom

Branimir Korać, Ante Zovko • četvrtak, 24.07.2014.
Hajduk prošao u treće pretkolo Europske lige poslije drame s Dundalkom
Foto: FaH

Iako je vodio ukupnim rezultatom 3:0 poslije prvog poluvremena druge utakmice drugog pretkola Europske lige, Hajduk je vratio u igru irski Dundalk, koji je slavio na kraju s nedovoljnih 2:1 te ga je gol dijelio od velikog preokreta pred ispunjenim Poljudom.

Dundalk
Hajduk
Dundalk
8
(do 76')
18
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Tudor
22
Gabriel Sava
2
Sean Gannon
3
Brian Gartland
4
Andy Boyle
14
Dane Massey
5
Chris Shields
8
John Mountney
12
Ruaidhri Higgins
(do 87')
17
Richie Towell
20
Donal McDermott
(do 57')
16
David McMillan
(do 68')
Pričuvni igrači
9
Patrick Hoban
57'
11
Kurtis Byrne
68'
21
Darren Meenan
87'
Trener
Stephen Kenny

Dva lica pokazao je Hajduk na domaćoj europskoj premijeri. U prvom dijelu je sigurno kontrolirao susret povevši preko Jeana Kouassija, no povlačenjem u drugom poluvremenu, u kombinaciji s nesporazumima u obrani, omogućio je Dundalku da dođe korak do senzacije.

Hajduk ide dalje, sljedećeg tjedna igrat će protiv kazahstanskog Šahtera iz Karagandija, no bila je ovo predstava za što brži zaborav. Mnogo je pojedinaca još izvan forme, a najviše zabrinjavaju pogreške u zadnjoj liniji.

Početak susreta bio je po Hajdukovim željama, s loptom u nogama uglavnom domaće momčadi, ali bez prilika i s jedne i s druge strane. Poslije prijetnje Towella, koji je gađao u Stipicu, Hajduk je poveo.

Kouassi je glavom pronašao Gotala koji odmah iz teške situacije petom proigrava Kouassija, a ovaj uz pomoć irskog braniča, kojeg lopta malo pogađa, šalje loptu u mrežu. Hajduk je potom iskontrolirao igru do kraja poluvremena.

Činilo se po izvedbi u prvom dijelu kako je Hajduk siguran putnik u treće pretkolo. Međutim, kao da se strah uvukao u domaće koji su se prerano povukli prema Stipici, a onda opet poklonili pogodak protivniku, kao protiv Istre.

Jozinović je vraćao loptu iza leđa Miloviću, Hoban je to pročitao i presjekao. Vratar Splićana pokušao je spasiti stvar istrčavanjem, ali je bio prekratak i irski napadač lako ga je obišao i pogodio praznu mrežu.

Pravi problemi nastali su osam minuta kasnije, kad je Shields odlično ubacio na drugu stativu, gdje Irci ostaju potpuno usamljeni, a Byrne šalje loptu u mrežu.

Na kraju su Splićani uspjeli proći dalje s ukupnih 3:2, ali poslije ovog dvoboja ostaje mnogo upitnika za stručni stožer. U nedjelju slijedi derbi na Kantridi, a nova predstava poput ove mogla bi rezultirati debaklom Hajduka.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 09:11
    Da je ovo bila jako loša predstava Hajduka netreba posebno naglašavati, ali treba reći da se brzo trebaju konsolidirati jer ono što im slijedi nije nimalo jednostavno. Šahtijar je jako ozbiljna ekipa, koja je prošle godine igrala skupinu EL, a malo im je falilo da ne uđu u LP (Celtic im zabio u 90... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 04:26
    E sad ocekujemo proglas broj 2!!!!
    Obrisan korisnik
  • Showballs25.07.2014. u 02:58
    Jel to onaj Jozinović kojeg se prije jedno godinu dvije spominjalo kao moguće rješenje za lijevog beka u reprezentaciji? :) Al bez brige ljudi, Kouassi je već najavio da idu na pobijedu protiv Rijeke :D
    Showballs
  • Hrvoje199025.07.2014. u 02:12
    zajebaješ se jel tako? Ako slučajno budu prvi u 5. misecu na tablici bit će prvaci, kontra mraku i kontra sili ;)
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 01:57
    Pa i nije baš tako: Points system1. Each team gets two points for a win and one point for a draw (points are halved for matches in the qualifying and play-off rounds). 2. Clubs that reach the round of 16, quarter-finals, semi-finals or final of the UEFA Champions League, or the quarter-finals... [više na forumu]
    Obrisan korisnik