Nogomet

Tudor: "Sat vremena solidnog i pola sata sramotnog Hajduka"

Ante Zovko • četvrtak, 24.07.2014.
Tudor: "Sat vremena solidnog i pola sata sramotnog Hajduka"
Foto: Duje Bonačić

Poslije dramatične završnice utakmice s Dundalkom, trener Hajduka Igor Tudor nije bježao od samokritike, ali je obećao da se takva igra neće ponoviti u nedjelju protiv Rijeke.

Irski Dundalk pobijedio je Hajduk 2:1 na Poljudu u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige, a u završnici susreta, kad je stisnuo domaće na njihovu polovicu, jedan gol dijelio ga je da nadoknadi poraz 0:2 u Irskoj od prošlog četvrtka.

Razočarani navijači ispratili su sa zvižducima Hajdukove igrače. Trener Tudor prihvatio je kritike i objasnio što se dogodilo u posljednjih pola sata igre:

"Jedino što je bilo dobro danas su navijanje, dekor i plasman u idući krug. Vidjeli smo sat vremena solidnog Hajduka i pola sata sramotnog Hajduka", rekao je Tudor na početku konferencije za medije i analizirao tijek susreta poslije izjednačenja Dundalka, kad se nisu sporazumjeli Jozinović i Milović:

"S tom pogreškom se uvukao nemir u igrače i voda je krenula na drugi mlin. Neke njihove kvalitete, koje nisu izvanredne, ali koje postoje, došle su do izražaja. U nas se uvukla nervoza, nesigurnost, pritisak, tako da je bilo neizvjesno do zadnje minute."

Tudor je prihvatio novinarsku sugestiju kako je ovo bila dobra škola: "I za mene i za igrače. Svi smo poslije ove utakmice puno pametniji po pitanju svega."

Hajduku slijedi dvoboj s Rijekom, koja je također u četvrtak prošla u treće pretkolo pobjedom u Budimpešti protiv Ferencvarosa. Na Kantridi će navijači vidjeti puno bolje izdanje Hajduka, obećao je Tudor:

"Ovakva se igra neće ponoviti u svakom slučaju. Vidjet ćemo jedan dobar Hajduk u Rijeci. U to nemojte sumnjati."

Hajduk će u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv kazahstanskog Šahtera.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 10:34
    najbitnije je od svega sto Hajduk dize koeficijent nasih klubova kao i svake godine sa ovakvim rezultatima...tako da bi dogodine nasi klubovi mogli krenuti odmah od playoffa u natjecanje da se ne muce kroz ova pusta pretkola...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 08:17
    ajd ne seri kakvo uvlačenje torcidi.
    Obrisan korisnik
  • karioke bučani25.07.2014. u 00:53
    skinite dresove!!!!!
    karioke bučani
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 00:17
    Zamisli ti s čim on počinje svoj komentar? Sa komentarom navijača i dekora...kakvo uvlačenje u guzicu Torcidi...pregadljivo čak i ako je od Tudora...
    Obrisan korisnik