Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 17.07.2014, 20:30 h, Rijeka, Stadion na Kantridi, gledatelja: 9.000
Suci: Tobias Stieler, Christoph Bornhorst, Sascha Thielert (svi Njemačka)
Rijeka
Rijeka
Ivan Krstanović 85' (11m)
1:0(0:0) Ferencvaros

Video: Rijeka teško slomila otpor Mađara, u Budimpeštu nosi minimalnu prednost

Branimir Korać • četvrtak, 17.07.2014.
Video: Rijeka teško slomila otpor Mađara, u Budimpeštu nosi minimalnu prednost
Foto: FaH

Rijeka je uspjela u završnici susreta slomiti otpor mađarskog Ferencvarosa i na kraju slaviti 1:0 u prvom susretu drugog pretkola Europske lige. Ferencvaros je igrao podosta zatvoreno, međutim nije izdržao prazne mreže...

Ferencvaros
Rijeka
Ferencvaros
8
(do 58')
89
(do 83')
10
(do 66')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
90
Dénes Dibusz
27
Michał Nalepa
(do 90')
35
Predrag Bošnjak
39
Mateo Pavlović
44
David Mateos
66
Emir Dilaver
17
Stjepan Kukuruzović
19
Gábor Gyömbér
8
Tomislav Havojić
70
Roland Ugrai
(do 79')
88
Somália
Pričuvni igrači
11
Benjamin Lauth
79'
22
Attila Busai
90'
 
Trener
Thomas Doll

Upozoravao je Matjaž Kek da se Ferencvaros ne smije podcijeniti i da Rijeka mora biti u svojem najboljem izdanju. Igrali su njegovi igrači angažirano, Mađari su bili apsolutno bezopasni, ali do pogotka su stigli tek u 85. minuti iz kaznenog udarca.

Rijeka je trebala otići na poluvrijeme s vodstvom, međutim u prvom dijelu nije uspjela iskoristiti veliku terensku nadmoć. Ferencvaros se odlučio na obranu i eventualno iz brzog kontranapada ugroziti Vargića, no nije bio opasan.

Jedina opasna situacija za Rijeku dogodila se u desetoj minuti kada je Mitrović izgubio loptu i onda morao spašavati prekršajem kao posljednji igrač, bilo je to daleko od gola i sudac je izvukao samo žuti karton.

S druge strane mađarska obrana konstantno je bila pod pritiskom, ali je rijetko griješila. Prva i u biti jedina pogreška uže obrane Mađara u prvom dijelu dogodila se u četvrtoj minuti kada je Moises ostao zaboravljen na sedam-osam metara, no vratar Dibusz je obranio njegov pokušaj.

Ubrzo je pokušao i Krstanović nakon krasne asistencije Sharbinija, no nije pogodio suprotni kut.

U nastavku poluvremena Rijeka je uglavnom prijetila udarcima iz daljine, bilo je nekoliko opasnih pokušaja Jajala i Moisesa, ali mreža Mađara ostala je nedirnuta.

Desetak minuta trebalo je Riječanima u drugom dijelu za buđenje i stvaranje kaosa pred golom Dibusza.

Do tog trenutka Ferencvaros je potpuno uspostavio ravnotežu, a onda je u naredne tri minute teško živio. Prvo je s dva lijepa udarca zaprijetio Jugović u svega 20-ak sekundi razmaka, a onda je i Brezovec izravno iz kornera ubacivao u peterac, Moises je bio malo kratak, lopta išla u gol, ali je Dibusz izbio u posljednji trenutak.

Nakon tog pritiska Mađari su ponovno primirili igru, Matjaž Kek pokušao je promjenama u momčadi doći do pogotka pa je uveo Kramarića i Kvržića u drugom dijelu, ali Ferencvaros je čisto solidno stajao na terenu.

Sve do 84. minute nije bilo rješenja za obranu Ferencvarosa. Onda loptu uzima Andrej Kramarić radi slalom kroz kazneni prostor, ruši ga Havojić i sudac pokazuje na 11 metara. Očekivano, Krstanović ne griješi i Rijeka vodi 1:0.

Do kraja susreta promjena više nije bilo, nije bilo niti prilika na nijednoj strani i Rijeka u Mađarsku odnosi minimalnu prednost.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir18.07.2014. u 13:40
    Neznam kada sam zadnji puta vidio neku momčad da ovako igra kao ovaj Ferencvaros. Niti jedan udarac u 90 minuta!!?!?! Iako još ima uzvrat, Rijeka je bolja i ima to pod kontrolom. Inače Rijeka je imala i puno sreće, kada je u ranoj fazi utakmice Krstanović opalio onog Mateosa i raskrvario mu glavu... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 10:25
    Ovakav bunker na Kantridi nije igrala ni Istra, užas...nema veze, sad ih gore trebamo nakantat ćim se malo otvore...svi u Budimpeštu! FF
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 09:33
    Kramarić čudo. Jesen reprezentacija, kakav mrtvi čop il jelavić.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 01:07
    meni sa zapada penal nije bio uvjerljiv , no koga briga zasluzili smo i vise od gola prednosti, iako su majdari prilicno cvrsti. Kramaric je nasao kontakt koji je trazio i opravdano ga dobio. Krle mister 100 % iako nosi broj 99
    Obrisan korisnik
  • kroftek18.07.2014. u 00:53
    niti jedan udarac na gol mađara, toliko o tome...
    kroftek