Nogomet

Kek: "Možda smo bili malo prespori, ali imali smo dovoljno šansi za još pokoji gol"

Branimir Korać • petak, 18.07.2014.
Kek: "Možda smo bili malo prespori, ali imali smo dovoljno šansi za još pokoji gol"
Foto: FaH

Rijeka je golom Ivana Krstanovića iz kaznenog udarca uspjela u završnici stići do pobjede protiv Ferencvarosa i tako odnijeti na uzvrat kapital od 1:0. Protiv vrlo zatvorenih Mađara nije bilo lako igrati...

Matjaž Kek mogao je na kraju biti zadovoljan, njegova momčad potpuno je kontrolirala situaciju na travnjaku i na kraju apsolutno zasluženo slavila. Ivan Vargić ostao je potpuno besposlen u 90 minuta i to dovoljno pokazuje kakav je bio susret.

"Sigurno nas očekuje još jedna teška utakmica, dobro da smo zabili na kraju. Nije bilo lako probiti taj dvostruki blok iako smo apsolutno dominirali kroz cijelu utakmicu. Ovo poglavlje je za nas završeno i za dva dana nas očekuje prvenstvena utakmica u Zagrebu i polako ulazimo u pravi ritam. Čestitke igračima, bili su pametni i izdržali do kraja, imali smo dovoljno šansi i mogli smo zabiti još koji gol. Možda smo u nekim trenucima bili prespori i možda nismo bili dovoljno okomiti, ali ovo je tek prvo poluvrijeme", rekao je Kek.

Andrej Kramarić bio je čovjek odluke, njegov ulazak i izboreni kazneni udarac odveli su Rijeku do pobjede.

"Zasluženo smo pobijedili, stvarno nije bilo lako probiti ovaj bunker. Ferencvaros se branio baš na onaj njemački način, disciplinirano i to mu je prolazilo, ali sam uspio izboriti taj penal da uspijemo pobijediti. Moramo biti ponosni na pobjedu, ali ne smijemo sad slaviti i reći da smo napravili nešto veliko jer nas očekuje teška utakmica u Mađarskoj. Oni su pokazali disciplinu i s takvom igrom mogu iznenaditi. Moramo biti oprezni i koncentrirano ući u utakmicu i onda se možemo nadati pobjedi."

Nijemac Thomas Doll priznao je da njegova momčad mora igrati otvorenije, ali i da nije navikla na ovu razinu igre.

"Odigrali smo solidno protiv uigrane momčadi. Igralo se u jačem tempu nego u Mađarskoj i prebrzo smo gubili lopte. Moramo igrati otvorenije i ne dopuštati protivniku toliko prilika."

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2014. u 08:26
    ako odemo hladne glave u madjarsku mogla bi to biti rutinska pobjeda , na kantridi su madjari konstatno kidali igru i prekidali ritam rijeci bacanjima i lezanjem , gore moraju krenuti po gol i igrati, ako nas trkom ne nadjacaju ne vidim kako nas mogu izbaciti .. osim ako utakmica ne ode u nekakve... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 15:57
    Ne znam zašto Kek forsira tu lažnu skromnost. Rijeka je jučer odigrala perfektnu utakmicu, jedino što je zakazalo je realizacija ali samo to što su Mađari jedva tri puta prdnuli preko polovice terena i da im je jedina ofenzivna statistika iznad nule bila 1 korner sve govori. Znam da on nije trener... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 13:43
    Šteta da nismo igrali sa 2 napadača jer uzvrat bi vjerujem bio samo formalnost. Ovako je sve još otvoreno...
    Obrisan korisnik
  • litleben18.07.2014. u 08:52
    Krstanović, čovjek od skoro 2 m, kod nijednog centaršuta nije ni pokušao ići na loptu glavom, te bježao od sredine šesnaesterca kao vrag od tamjana?!?
    litleben