Nogomet

Hajduk priželjkuje mirni uzvratni susret s Dundalkom

Ante Zovko • četvrtak, 24.07.2014.
Hajduk priželjkuje mirni uzvratni susret s Dundalkom
Foto: Duje Bonačić

Za Hajduk je ovo vrlo zahtjevan tjedan. U četvrtak treba obraniti prednost iz Irske protiv Dundalka, a u nedjelju slijedi Jadranski derbi u Rijeci. Poslije kontroverzi na otvaranju prvenstva, Hajduk želi navijačima podariti malo veselja i prolazak u treće pretkolo Europske lige.

Pogoci Mije Caktaša i Nikole Vlašića u Irskoj donijeli su Hajduku veliku prednost pred uzvratni dvoboj drugog pretkola Europske lige, no na Poljudu treba potvrditi da su Splićani bolja momčad od rastrčanih, ali ne posebno tehnički potkovanih Iraca.

"Odmah sam nakon prve utakmice rekao da je napravljen korak naprijed, ali da zapravo nije učinjeno ništa. Tako razmišljam i danas", rekao je u srijedu Hajdukov trener Igor Tudor na konferenciji za medije prije ogleda s Dundalkom. Tudor, koji odrađuje domaću suspenziju, na klupi je samo u europskim utakmicama. Smatra da se u medijima Dundalk previše podcjenjuje i da se to ne smije obiti o glavu njegovoj momčadi:

"Imamo lijep rezultat, ali svi dugo pratimo nogomet i znamo da su u nogometu moguća iznenađenja, kakvim god rezultatom završi prva utakmica. Nastojat ćemo da se to iznenađenje sutra ne ponovi." "Mislim da se u medijima podcjenjuje Dundalk. Bez obzira na naših 2:0, radi se o momčadi koja nije bezazlena, koja ima jako dobru organizaciju igre, opasna je u prekidima, ima čvrstinu i kvalitetu. Ne neku ekstra kvalitetu, ali kvalitetu. Pravi razlog naše visoke pobjede je naša prava utakmica, a ne zato što su oni neka neozbiljna ekipa kako ih se želi prikazati. Mi smo dobili zato što smo bili dobri i zato što posjedujemo kvalitetu."

Kako Hajduku slijedi ogled s Rijekom u prvenstvu, Tudor je najavio nekoliko promjena u sastavu. Protiv Istre u nedjelju igrala je ista momčad koja je startala protiv Dundalka. U toj utakmici vratio se u konkurenciju Marko Bencun, a Tino Sven Sušić i Tima još vuku ozljede. Jo je došao nespreman na završnicu priprema i upitan je za ovaj susret.

Iako moraju stići veliki zaostatak, u Dundalku su već poslije prve utakmice ponavljali kako ništa nije gotovo i da su sposobni nadoknaditi dva gola minusa. Irci su puno prijetili Hajdukovom golu u prvoj utakmici, a ako im se otvori realizacija, mogli bi stvoriti probleme domaćima.

Trener Stephen Kenny smatra da je jedna od najvećih snaga njegove momčadi to što ima puno raspoloženih strijelaca u momčadi koja je zadržala vodstvo u prvenstvu novom pobjedom:

"Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu protiv Athlone Towna. Utakmice između onih europskih su problematične, ali su igrači bili izvrsni i jako profesionalni u svojem pristupu koji nam je donio tri boda. Postižemo golove sa svih strana i ne oslanjamo se na pojedince. Očito da nas u Splitu čeka veliki zadatak. Hajduk je dobra momčad, ali mi idemo tamo odigrati našu igru. Nećemo baciti ručnik. Imali smo svoje šanse na Oriel Parku i dvoboj nikako nije gotov. Idemo dati sve od sebe."

Pobjednik ovog dvoboja ići će na boljeg iz susreta kazahstanskog Šahtera i litavskog Atlantasa. U Litvi su te dvije momčadi odigrale bez pogodaka.

Europska liga, drugo pretkolo:
Hajduk - Dundalk (2:0) 20:15 h

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 17:29
    Ma hendikepom se ovo mora dobit!
    Obrisan korisnik
  • abracadabra24.07.2014. u 14:23
    odigrati pametno i mirno proći u slijedeće kolo, ne potrošiti se puno i paziti da se ne ozlijedi koji igrač... jer trebat će više napora za Rijeku i za iduće utakmice koje dolaze kako u HNL-u, tako i u kv. za EL... Sretno Hajduče!
    abracadabra
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 14:05
    1:1
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 13:24
    To Hajduk dobiva minimalno 3-0!
    Obrisan korisnik