Nogomet

U Splitu s optimizmom gledaju na sljedećeg protivnika nakon prolaza

Niko Rukavina • petak, 25.07.2014.
U Splitu s optimizmom gledaju na sljedećeg protivnika nakon prolaza
Foto: FaH

Nogometaši RNK Splita današnjim su remijem u Larnaci (Cipar) protiv izraelskog Hapoela iz Beer Sheve izborili, drugi put u povijesti, treće pretkolo Europske lige. Utakmica je završila bez pogodaka i Split je obranio prednost iz prve utakmice. Najbolji igrač utakmice bio je golman Andrija Vuković koji je bio izvanredan i nije dozvolio Izraelcima da postignu pogodak. U Splitu su presretni ovakvim raspletom i s optimizmom gledaju na sljedećeg protivnika, Čornomorec iz Odese...

RNK Split je u svojem drugom izletu u Europi ponovio uspjeh od prije dvije godine i plasirao se u treće pretkolo Europske lige. Iako su Izraelci u obje utakmice odigrali odlično, ali neefikasno prvo poluvrijeme, na kraju su crveni prošli dalje jer su iskoristili svoje prilike u prvoj utakmici.

Naravno da su na Parku mladeži sretni ovakvim raspletom. Predsjednik RNK Splita, Slaven Žužul, prokomentirao je dobar europski rezultat: „Sretan sam jer danas svi splitovci mogu biti ponosni na ove momke i ovaj rezultat. Bili smo borbeni, uz malo sreće mogli smo i zabiti gol, a ovaj uspjeh plod je sjajne družine. Smatram da imamo šanse i u sljedećem pretkolu, jer smo se za Europu počeli pripremati još na pripremama u Sloveniji“, prenosi službena stranica.

Sljedeći protivnik RNK Splita je ukrajinski Černomorec iz Odese. Ukrajinci su prošle sezone ispali u prvoj knockout fazi od kasnijeg finalista Benfice. U skupini su dva puta pobijedili zagrebački Dinamo, oba puta s po 2:1.

No, u Splitu smatraju kako su Ukrajinci u problemima i najavljuju napad na pobjedu. Napomenimo kako je RNK Split u dvije europske avanture za sada odigrao osam utakmica. Četiri puta su upisali pobjedu, tri puta remizirali i samo jednom izgubili, u trećem pretkolu prije dvije godine od Fulhama u Londonu 0:2.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Split2:1Hapoel Beer Sheva
Rijeka1:0Ferencvaros
Dundalk0:2Hajduk
Hapoel Beer Sheva0:0Split
Hajduk1:2Dundalk
Ferencvaros1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir25.07.2014. u 18:55
    Valjda će oni smr....vi na HTV-u prenositi Splitove utakmice. Najzanimljiviji dvoboj u ovom pretkolu.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 12:56
    Crveni opet prvu utakmicu igraju kuci,uopce ne razumijem kako po treci put oni su domacini prvu utakmicu i samim time su im sanse manje,kako se to dodjeljuje nije mi jasno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 12:22
    nije to ni sjena onog prošlogodišnjeg Černomoreca, ali ipak su favoriti. Ali disciplina, dobra taktička postava na terenu, velika želja i zajedništvo mogu gurnuti split dalje, Nadam se da će to postojati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 12:00
    Ovi su natamburali dinamo prosle godine tako da nece biti lako ali RNK Split nije bez sansi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2014. u 08:39
    Čestitke Splitu, treneru Matiću i igračima! Veliki rezultat za njih. Černomorec nije nesavladiva prepreka. Svi inozemni igrači napustili su klub (osim jednog Kamerunca), a i ovi koji su ostali, zbog ratne situacije, sigurno nisu 100% usredotočeni na nogomet.
    Obrisan korisnik