Nogomet

Tudor: "Dobit ćemo s dva razlike, uvjeren sam da idemo dalje"

Ante Zovko • četvrtak, 31.07.2014.
Tudor: "Dobit ćemo s dva razlike, uvjeren sam da idemo dalje"
Foto: Duje Bonačić

Iako nije bježao od pogrešaka koje su rezultirale s četiri primljena pogotka, Hajdukov trener Igor Tudor poslije poraza od Šahtera 2:4 u prvom susretu trećeg pretkola Europske lige zadržao je optimističan stav.

Hajduk je imao sjajnu šansu za izjednačenje 3:3 u sudačkoj nadoknadi, no na kraju je primio gol koji će zadatak preokreta u Splitu učiniti značajno težim.

Tri prva gola Hajduk je primio poslije prekida, dva ubacivanja sa strane i kornera, a za Splićane su pogodili Sandro Gotal i Mijo Caktaš, koji je bio precizan iz jedanaesterca.

"Ponosan sam na svoje momke, odigrali smo pravu utakmicu i uvjeren sam da ćemo mi biti ta momčad koja će proći dalje. Dobit ćemo s dva razlike u Splitu", poručio je Tudor s konferencije za medije poslije utakmice u Karagandiju.

Hajduk je držao loptu više u svojim nogama, no Bili su zapucali nekoliko odličnih prilika, a obrana je pustila četiri jeftina pogotka. Ipak, kod Tudora zrači optimizam:

"Igrali smo dobru utakmicu. Ne, nisam sasvim zadovoljan jer je bilo grešaka. U Splitu ćemo ih dobiti s dva razlike i uvjeren sam da mi idemo dalje."

Domaći trener Viktor Kumikov vjeruje da je Šahteru pobjegla uvjerljivija pobjeda zbog sudačke pogreške. Naime, jedanaesterac je dosuđen kad je poslije Caktaševa slobodnog udarca domaći igrač igrao rukom u šesnaestercu:

"Pravi rezultat trebao bi biti 4:1 jer je sudac poklonio jedanaesterac Hajduku. Oni su pokazali da imaju sjajne individualce, ali to smo znali i prije, zato smo bili povučeni i čekali svoje prilike iz protunapada", rekao je Komikov.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 08:32
    ovako lošu igru teško mogu ponoviti....da netko ovako naivno primi golove još nisam vidio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 02:30
    pretpostavljam i nadam se da tudor ovo govori jer je pred otkazom, 3 gola iz aut prekida nisu viđena bit će još od 1938.-e, s ne znam kakvim panjevima u obrani prekid se mora pokrit i tu je krivac samo jedan! maminjo je bio u avionu iz smjera danske dakle teško da je on poslagivao maloču i milića... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • maxi01.08.2014. u 00:55
    ajmo objektivno, obrana je teski kurac, u to nema sumnje i to je sramotno kakve su golove primalino tudor mozda i ima temelja za neki mali optimizam, naravno samo u slucaju da sredi tu obranu na neki nacin jer hajduk kad je imao loptu u nogama nije uopce lose izgledao, bilo je tu vidljivo kako su... [više na forumu]
    maxi
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 00:41
    Što se tiče izjave misim da Tudor cilja na povratak Vršajevića, Milovića, Sušića, Joa i malo iskusnije ekipe jer računa da ako se sa ovakvim protivnikom mogao nositi s juniorima da ima realne šanse u uzvratu. Ne opravdavam samo pokušavam protumačiti što je jedini smisao ove izjave.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 00:40
    meni se čini da je Tudor izgubio onaj žar koji je imao lani, izgleda mi kao netko kome je pomalo pun k svih tih sranja... i to se osjeti na ekipu, ne može odjednom obrana koja je bila većinom solidna lani izgledati ovako sad... a isti su igrači...
    Obrisan korisnik