Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 31.07.2014, 20:00 h, Torshavn, Torsvollur
Suci: Dimitar Mečkarovski, Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (Makedonija)
Víkingur
Hallur Hansson 35'
1:5(1:2) Rijeka
Marko Lešković 14'
Zoran Kvržić 45'+1', 76'
Adis Jahović 52'
Andrej Kramarić 81' (11m)
Rijeka

Riječani riješili pitanje prolaza već u prvom susretu na Farskim Otocima

Branimir Korać • četvrtak, 31.07.2014.
Riječani riješili pitanje prolaza već u prvom susretu na Farskim Otocima
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke na najbolji način potvrdili su status favorita u susretu protiv Vikingura. Momčad s Farskih Otoka nije imala šanse protiv kvalitetnijih Riječana koji su slavili s 5:1, a mogli su domaćina još teže poraziti...

Víkingur
Víkingur
Rijeka
1
Geza Turi
2
Andreas Olsen
(do 77')
4
Atli Gregersen
12
Bardur Hansen
13
Erling Jacobsen
3
Hanus Jacobsen
7
Suni Olsen
10
Solvi Vatnhamar
11
Hallur Hansson
(do 64')
16
Hans Djurhuus
(do 45')
17
Finnur Justinussen
Pričuvni igrači
9
Filip Đorđević
45'
8
Hedin Hansen
64'
22
Ingi Sorensen
77'
Trener
Sigfridur Clementsen
8
(do 68')
89
(do 64')
91
(do 82')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Odličan posao odradila je Rijeka u prvom susretu trećeg pretkola Europske lige. Domaći Vikingur nije najbolja momčad niti na Farskim Otocima, a u konačnici se pokazao kvalitetom dosta ispod razine naših prvoligaša.

S takvim protivnikom Rijeka nije imala baš nikakvih problema, upisala je visoku pobjedu 5:1, a ona je u konačnici mogla biti i izraženija. No, nema veze, 5:1 je dovoljno visoka pobjeda da Rijeka već sada zatvori knjigu trećeg pretkola, u miru odradi formalnost u uzvratu te odmori neke igrače kojima je to potrebno.

Od samog početka susreta bilo je jasno da Vikingur neće moći parirati Riječanima. Odmah je Kekova momčad preuzela kontrolu nad situacijom na travnjaku, a na prvi pogodak čekalo se do 13. minute.

Nakon jednog od ranih riječkih napada korner je izborio vrlo dobri Zoran Kvržić, Brezovec je odlično ubacio u peterac gdje Lešković bez problema šalje loptu u mrežu.

Nastavila je Rijeka s napadima i nakon postignutog pogotka, no propustila je nekoliko izglednih prilika. Domaćin za to vrijeme niti uz najbolju volju nije mogao do izglednije prilike, a prvi opasniji izlet pred Vargićeva vrata imao je nakon pola sata igre. Šest minuta kasnije pogreška riječke obrane je kažnjena, Hansson je pobjegao Riječanima i glavom zabio za poravnanje.

Međutim kratko su domaćini bili u rezultatskom egalu, svega tri minute kasnije s ruba 16 metara lijepo je opalio ponajbolji Riječanin u ovom susretu Kvržić i pogodio za vodstvo Rijeke na poluvremenu.

Promjena u odnosu snaga nije bilo niti u drugom dijelu. Rijeka je i dalje dominirala i vrlo brzo stigla do povećanja prednost. Već u 51. minuti Tomečak je lijepo ubacio, napokon je pogodio i Adis Jahović i odveo Rijeku na 3:1.

Bilo je jasno da domaćin neće izbjeći težak poraz, Rijeka je odlučila završiti posao već u prvom susretu i to je i uspjela.

U posljednjih 15 minuta postigla je još dva pogotka, prvo je Kvržić povisio na 4:1 nakon što su ga domaćini ostavili posve samog u 16 metara, a zatim je Ajayi srušen u 16 metara nakon čega je Kramarić iz kaznenog udarca postavio konačnih 5:1.

Rijeka je tako vrlo brzo završila posao i stigla do očekivane pobjede. Na Kantridi treba staviti točku na i i s maksimalnim učinkom proći u sljedeću fazu natjecanja.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 20:20
    Molim vas ljudi, svaka čast Rijeci i pobjedi, ali nemožete zbog Vikingura i farskih otoka reći da će skinut Dinamo. Realno Dinamo će opet u veljači odmagliti na 10-tak bodova. drago mi je zbog rijeke i želim sve klubove u skupinama europe, ali Dinamo je u hnl-u svijet za sebe - i dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 13:30
    Spas hrvatskog nogometa leži u Rijeci. Jedini klub koji može skinuti mamiće sa vlasti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 11:52
    Kek ima "ključ" kako otvoriti vrata od bunkera. :)) Najdraža, hvala ti na ovoj pobijedi, na ponosu koji me zbog tebe ispunjava.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 10:11
    Ma BRAVO svima, pa i klincima iz Hajduka, koji su, osim prekida, odigrali sasvim solidno protiv kluba koji iz godine u godinu ulaže sve više u nogomet...dok Hajduk ulaže sve manje jer novca nema i nema...Bravo Rijeko!Bravo Splitovci!I naravno DINAMO!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 10:10
    Rijeka je buduci prvak drzave
    Obrisan korisnik