Nogomet

Kek: "Baš sam zadovoljan, bili smo profesionalni i s vrhunskim pristupom"

Mihaela Bradovski • petak, 01.08.2014.
Kek: "Baš sam zadovoljan, bili smo profesionalni i s vrhunskim pristupom"
Foto: FaH

Rijeka je na Farskim Otocima riješila pitanje prolaza u play-off Europske lige, visoko je slavila s 5:1 i na Kantridi treba tek potvrditi prolaz. Matjaž Kek mogao je na kraju biti zadovoljan s onim što je njegova momčad pružila...

Gostovanje na Farskim Otocima u nekoj mjeri bio je nepoznat i neistražen teren, međutim Rijeka je potvrdila kvalitetu i zasluženo slavila. Matjaž Kek prema običaju priznaje da nije sve bilo savršeno, ali nema previše prigovora.

"Napravili smo ono po što smo došli - dobar rezultat prije uzvrata. Trebamo još njega odraditi i već sam rekao, moraš biti bolji u dvije utakmice, ne u jednoj. Bilo je dosta dobrih stvari, možda i nešto malo onih koje mi nisu drage, ali to su uvijek dogodi. Igrali smo na umjetnoj travi, ali smo izdržali i uspjeli čak i podijeliti minutažu. Kada u Europi pobijediš s 5:1 vani, moraš biti zadovoljan", izjavio je Kek za službenu stranicu kluba.

Riječki strateg već se okreće novoj utakmici i takav zgusnuti raspored smatra kao nagradu svojim igračima.

"Nas čeka za četiri dana nova prava utakmica, novi derbi, ali kad dođeš u situaciju da možeš tako razmišljati, onda to znači da si nešto napravio. To nam ne smije biti opterećenje već to moramo uzimati kao nagradu za ono što smo napravili. Dogodit će se i porazi, ali pristup mora biti pravi. Baš sam zadovoljan. Malo smo stali u prvom poluvremenu u 20 minuta, ali je bilo očito da kada konkretiziramo to zadnje dodavanje da će biti sve jasno."

Iako je nekolicina igrača odigrala na vrlo visokoj razini, slovenski stručnjak nije nikog posebno htio izostavljati.

"Ostvarili smo ono po što smo došli. Neću isticati pojedince već Rijeku koja je odigrala profesionalno, s vrhunskim pristupom i ulaskom u utakmicu bez podcjenjivanja. Tu i tamo bila je koja pogreška ali meni se pojedinac ne smije izdignuti iznad momčadi i tako je bilo. Stvorila se grupa igrača koja se poštuje, koja ima sjajnu komunikaciju i koja je spremna igrati jedno za drugoga što se i vidjelo"

Zadovoljan je bio i Adis Jahović koji je postigao svoj prvijenac u dresu Rijeke te smatra da je sve riješeno.

"Drago mi je što sam dao gol, možemo biti zadovoljni što smo slavili s 5:1 i to na umjetnoj travi. Na Kantridi će nam biti puno lakše u našem prirodnom okruženju. Sve je riješeno, ovo je visok rezultat, a osim toga igramo na svom travnjaku. Protivnik je fizički vrlo jak, igrao je na dugačke lopte, ali mi smo igrali svoj nogomet, od noge do noge i bili smo bolji."

S njim se slaže Zoran Kvržić, dvostruki strijelac i jedan od najboljih pojedinaca Rijeke u ovom susretu.

"Mogu samo čestitati dečkima koji su dali sve od sebe na terenu. Olakšali smo si posao za uzvrat i u Rijeci lakoćom možemo proći dalje. Hladno, umjetna trava, nismo tražili alibi, pobijedili smo i idemo dalje."

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 14:47
    bravo rijeka!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 11:47
    Čestitke Rijeci na pobijedi.
    Obrisan korisnik