Nogomet

Rijeka odrađuje formalnost protiv Vikingura i čeka ždrijeb sljedeće faze natjecanja

Branimir Korać • četvrtak, 07.08.2014.
Rijeka odrađuje formalnost protiv Vikingura i čeka ždrijeb sljedeće faze natjecanja
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke večeras na Kantridi igraju uzvratni susret trećeg pretkola Europske lige. Protivnik je Vikingur, momčad s Farskih Otoka koja se od čuda oprostila već na svom travnjaku...

Kada u prvom susretu slavite s 5:1 u gostima, jasno je kakve šanse protivnik ima u uzvratu. Daleko kvalitetnije momčadi od Vikingura predale bi se uoči uzvrata na Kantridi.

Već u tom susretu bila je očita velika razlika u kvalitetni. Vikingur se nije pokazao dostojnim protivnikom, pokušao se braniti, a zatim iz kontranapada zaprijetiti, međutim niti se mogao oduprijeti napadima Riječana, niti je bio opasan iz kontri.

Rijeci je tako preostalo dovršiti posao, odraditi formalnost i saznati protivnika u play-offu Europske lige. Ovaj susret Matjažu Keku dobro će doći i kao priprema za nedjeljno gostovanje u Parku mladeži gdje će imati puno teži posao nego u ovom susretu.

Bez obzira na sve, Kek ne želi preskakati stepenice i potpuno je usredotočen na Vikingur. Tek nakon Vikingura razmišljat će o Splitu.

"Postavit ću visoke kriterije za igrače koji konkuriraju za momčad. Privilegij je ovo što mi sada igramo. Za to treba raditi, živjeti, odricati se. Mi smo sve to skupa napravili i sada sve to moramo potvrđivati. Svi trebamo svi biti fokusirani na utakmicu protiv Vikingura jer je to ipak europska utakmica neovisno o rezultatu iz prve utakmice", izjavio je Kek, a prenosi službena klupska stranica.

Motiv je ono što Kek uoči uzvrata najčešće spominje i zaprijetio je igračima da neće imati problema izvaditi nekog s travnjaka već nakon 15-20 minuta ako ne bude dovoljno angažiran.

Za ovaj susret može se očekivati ponešto izmijenjena momčad Rijeke, no Kek ima širok kadar i to Riječane ne bi trebalo spriječiti na putu do nove, vjerojatno uvjerljive pobjede.

Gosti s Farskih Otoka svjesni su da odrađuju svojih posljednjih 90 minuta u Europi.

"Mi smo amateri, igramo protiv profesionalaca i svjesni smo da nijedan naš igrač ne bi imao mjesta u Rijeci. Nama je želja ponoviti igru iz prvog poluvremena s našeg travnjaka", istaknuo je trener gostiju Sigfridur Clementsen.

Europska liga, treće pretkolo, uzvrat:
Rijeka - Vikingur 21:15 (5:1 prva utakmica)

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2014. u 13:01
    Ova će utakmica Keku poslužiti da odmori najbitnije igrače, ali i da isproba one koji su do sada dobili manje prilike za igru. Opuštanja nebi smjelo biti jer je svaki bod jako bitan za ligaški koeficijent!
    Obrisan korisnik