Nogomet

Hajduk hvata iznenađenje u Kijevu protiv Dnipra

Ante Zovko • srijeda, 20.08.2014.
Hajduk hvata iznenađenje u Kijevu protiv Dnipra
Foto: Bruno Karadža

Hajdukovci protiv Hajduka. Ukrajinac protiv Ukrajinaca. Kalinić protiv Kalinića. Prvi dvoboj Dnipra i Hajduka može se promatrati iz brojnih perspektiva, no nijedna ne mijenja činjenicu da je Dnipro veliki favorit protiv Splićana u prvom dvoboju doigravanja za ulazak u Europsku ligu.

Hajduk prvi put poslije četiri godine ima priliku ući u skupinu Europske lige. Uspije li to, bit će to veliko iznenađenje jer ovaj put ima za protivnika momčad s velikim iskustvom u europskim natjecanjima i koja je u sjajnoj formi u ukrajinskom prvenstvu.

No, i Hajduk je u velikom naletu. U kolovozu su izabranici Igora Tudora ostvarili četiri pobjede u četiri susreta uz gol-razliku 16:2. Jedan od njih bio je uzvratni protiv kazahstanskog Šahtera (3:0).

Međutim, slijedi ogled s puno ozbiljnijim protivnikom. Dnipro, čije boje brane bivši igrači Hajduka Mladen Bartulović, Nikola Kalinić i Ivan Strinić, dijeli prvo mjesto u ukrajinskom prvenstvu sa Šahtarom poslije četiri kola s četiri pobjede.

Tudor je pogledao sva četiri susreta i istaknuo u najavi: "Dnipro je izraziti favorit u ovoj utakmici. Međutim, kao svaka momčad, i Dnipro ima uz vrline i mane i mi ćemo pokušati te mane iskoristiti, a ako naše vrline budu na zahtijevanoj razini, onda ćemo i mi imati svoje šanse."

Novi igrač Hajduka, Artem Milevskij, dočekan je kao velika zvijezda u Ukrajini. Bivši igrač kijevskog Dynama vjerojatno će svoju priliku čekati na klupi jer zbog duge stanke još nije u idealnom fizičkom stanju, ali Hajduk se ne može požaliti na formu svojih ofenzivaca.

Maglica, Kouassi i Gotal redovito zabijaju. Tudor bi sigurno volio da ista forma krasi i njegovu obranu, ali Hajduk se mora pokriti onim što ima na raspolaganju.

Najveći hendikep Dnipra bit će izostanak ozlijeđenog najboljeg igrača i kapetana Jevhena Konopljanke.

I bez njega bit će teško protiv momčadi koja još nije primila gol u prvenstvu. Samo joj je Kopenhagen uspio zabiti u trećem pretkolu Lige prvaka.

Igrat će se na Olimpijskom stadionu u Kijevu jer UEFA ne dopušta Dnipru odigravanje domaćih susreta u Dnjepropetrovsku zbog oružanih sukoba na istoku Ukrajine.

Europska liga, doigravanje, prva utakmica:
Dnipro - Hajduk 18:00 h

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir20.08.2014. u 13:04
    Dnipro jest favorit, ali samo na papiru. Prema pisanim informacijama, ovdje na sportnetu, Dnipro je daleko od idealnog stanja i to ga više ne čini izrazitim favoritom. Ratno stanje u Ukrajini, nemogućnost igranja u svom gradu, na svom terenu, 2 najbolja igrača izvan stroja......sve to mijenja... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik20.08.2014. u 12:24
    Ajmo Bili!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2014. u 10:53
    Neka danas pokazu koliko vrijede. Nema Mamica, sudaca, filijala i tih pizdarija, igraju protiv vrlo dobre, ali sigurno ne nepobjedive momcadi koja ce biti pravo mjerilo, a ne ovo do sada ili ono sto ce doci u HNL-u.
    Obrisan korisnik