Nogomet

U Splitu zadovoljni nakon remija bez primljenog pogotka i aktivnog rezultata pred uzvrat u Torinu

Niko Rukavina • petak, 22.08.2014.
U Splitu zadovoljni nakon remija bez primljenog pogotka i aktivnog rezultata pred uzvrat u Torinu
Foto: FaH

Prije utakmice trener Splita Ivan Matić izjavio je kako bi bio zadovoljan remijem i aktivnim rezultatom za uzvrat u Torinu. Splićani su u tom naumu i uspjeli. Odigrali su 0:0 na, rekli bismo, neutralnom terenu u Dugopolju (gosti su imali bučnu podršku 500-tinjak svojih tifosa - Fedelissimi Granate) i s aktivnim rezultatom putuju u Torino gdje će pokušati ostvariti povijesni nastup u skupinama Europske lige.

Torino je bio bolja momčad, imali su više izglednih prilika za pogodak, iako je Mate Bilić u nekoliko navrata dobro istegnuo gostujućeg golmana Padellija. Crveni mogu biti zadovoljni bodom, iako da su došli do punog plijena, nitko ne bi mogao reći da nisu zaslužili.

"Ovaj rezultat daje nam nadu pred uzvrat u Torinu. Prije utakmice priželjkivali smo neriješeno bez primljenog pogotka. Utakmica je bila sadržajna i kvalitetna. Pustili smo Torinu previše prilika, koje, srećom, nisu iskoristili. Imali smo i mi svoje prilike, no njihov golman je svaki put dobro reagirao. Imamo razloga za zadovoljstvo i nadu pred uzvrat u Torinu", rekao je na konferenciji za novinare trener Splita.

Split je posljednji pogodak u Europi primio u prvom poluvremenu prve utakmice 2. pretkola protiv Hapoela Beer Sheve na Parku mladeži. Splitov ovosezonski junak, golman Andrija Vuković, u Europi nije primio pogodak čak 420 minuta! I protiv Torina je bio prvo ime utakmice.

"Još jednom je potvrdio koju kvalitetu posjeduje. I ostala dva naša vratara su spremni, ali nažalost može braniti samo jedan. Općenito sam zadovoljan kako momčad reagira u ovim utakmicama. No volio bih vidjeti raspoloženijeg Bellea. Volio bih da imamo igrače koji će na oduzetu loptu osvojiti protivnički prostor. S Mate Bilićem sam jako zadovoljan", rekao je Matić.

Trener gostiju, Giampiero Ventura, bio je dosta nezadovoljan travnjakom na stadionu Hrvatskih vitezova: " Teška utakmica. Teren je bio jako težak. Nije bilo lako igrati. Split je odigrao jako dobro. Trebamo im čestitati. Mi smo stvorili dosta prilika, ali imao ih je i Split. Vidjelo se razlika u fizičkoj spremi. Split je u punom pogonu, dok smo mi tek krenuli sa sezonom", kazao je Ventura.

Ventura je još rekao kako se nada da će u uzvratu teren biti bolji te da će tehnička nadmoć njegovih izabranika doći do izražaja. Uzvrat se igra za tjedan dana u 20:30 na Olimpijskom stadionu u Torinu.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!