Nogomet

Kek: "Vodimo nakon prvog poluvremena, ali bit će veselo i teško u Tiraspolu"

Mihaela Bradovski • petak, 22.08.2014.
Kek: "Vodimo nakon prvog poluvremena, ali bit će veselo i teško u Tiraspolu"
Foto: FaH

Rijeka je izborila pobjedu u prvom susretu play-offa Europske lige na Kantridi protiv Šerifa, no unatoč toj prednosti trener hrvatskog predstavnika Matjaž Kek očekuje tešku utakmicu u Moldaviji...

Matjaž Kek znao je da njegovu momčad očekuje težak posao protiv Šerifa i na to je upozoravao. Igrači su ga slijedili, igrali su strpljivo i na kraju stigli do zaslužene pobjede.

"Očekivano teška utakmica protiv protivnika koji ima individualnu kvalitetu i koji se dobro zatvorio. Bili smo malo prestatični prema naprijed i tek su izmjene pokrenule igru. Imamo taj gol prednosti na poluvremenu, mogli smo dati još koji i šteta jer te promašaji mogu koštati. Ipak imamo prednost i moramo se dobro pripremiti za uzvrat. Rekao sam vam da je Šerif dobar i kvalitetan protivnik koji nam je stvorio velike probleme, ali smo uz veliku želju i borbenost došli do pobjede. Naravno, puno je lakše kada te ovakvi navijači guraju i bodre kao što je bilo u završnici ove utakmice. Nakon prvog poluvremena vodimo, ali bit će veselo i teško u Tiraspolu"

Pogodak za pobjedu postigao je Marin Leovac koji je u završnici zabio lijep gol nakon odbijene lopte.

"Bila je jako teška utakmica, protivnik se zatvorio, igrao na kontranapade i tu je bio jako opasan. Očito je da Šerif ima jako brze igrače u napadu i išao je na taj način po dobar rezultat. Ipak, bili smo strpljivi i isplatilo se na kraju."

Vio je ovo jedan od rijetkih susreta ove sezone u kojem Andrej Kramarić nije bio među strijelcima. Napadač Riječana također smatra kako u uzvratu neće biti jednostavno.

"Daleko od toga da je gotovo. Šerif se pokazao kao jako disciplinirana momčad. Ponovila se utakmica protiv Ferencvarosa i nije lako probijati ovakav bedem. Ipak, bili smo strpljivi, čekali priliku i Leo je zabio fantastičan pogodak. Ništa nije riješeno, morat ćemo tražiti pogodak u gostima koji će nam puno značiti."

Trener Šerifa Zoran Zekić žalio je za poništenim pogotkom te je detektirao najveći problem u svojoj momčadi.

"Ne mogu biti zadovoljan jer nam je na početku susreta poništen čisti gol. U fazi obrane odigrali smo dobro, ali prema naprijed nismo igrali kako smo željeli. Rijeka me nije ničim iznenadila, pogledao sam njezinih desetak utakmica i bilo je kako sam i očekivao. Riječani su sada favoriti jer mogu stati iza lopte i čekati kontranapad, a mi se moramo drugačije postaviti. Najveći problem nam je fizička pripremljenost gdje zaostajemo za ovom razinom."

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 15:44
    Bitno je da smo ih otvorili jer sad oni moraju krenut u napad, a to je Keku baš po receptu...FF
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 14:48
    neće biti teško, dobit ćete 7:2, rumunjski štakori i njihovi brazilci pocrkat će ko zadnja gamad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 14:25
    Ja bi pohvalio i Zorana Zekića kao trenera. Vidi se da je dobro pripremio svoju momčad u fazi obrane
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 13:51
    Ekipa koja u 85.min napravi petnaestak duplih i dodavanja bez izgubljene lopte , i potom zabije je primjer vrhunski uigrane i tehnicki jake ekipe. Keku kapa do poda za sve a ja sam bas ponosan na decke i ekipu. Mislim da nakon 30 godina (sredine 80-ih) imamo ekipu da nad ne mora bit strah ama bas... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 10:48
    Kek care....idemo dalje
    Obrisan korisnik