Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 28.08.2014, 19:00 h, Tiraspol, Stadionul Šerif
Suci: Manuel De Sousa, Alvaro Mesquita, Rui Tavares (Portugal)
Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol
0:3(0:2) Rijeka
Ligger Moreira 29' (ag)
Andrej Kramarić 44'
Lima Moises Magalhaes 61'
Rijeka

Video: Rijeka zasluženo slavila i u Tiraspolu te prošla u skupinu Europske lige

Branimir Korać • četvrtak, 28.08.2014.
Video: Rijeka zasluženo slavila i u Tiraspolu te prošla u skupinu Europske lige
Foto: FaH

Nogometaši Rijeka zaslužili su prola z skupinu Europske lige nakon što su i u uzvratu bili bolji protivnik. Nakon 1:0 na Kantridi, u Tiraspolu je bilo visokih 3:0...

Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol
Rijeka
32
Matias Degra
15
Marcel Metoua
(do 18')
17
Joaozinho
23
Ernandes
30
Andrei Muresan
88
Ligger Moreira
10
Thiago Galvao
14
Benjamin Balima
18
Leonel Olimpio
(do 54')
20
Cadu
29
Ismail Isa
(do 75')
Pričuvni igrači
16
Vadim Paireli
18'
11
Ricardinho
54'
9
Juninho Potiguar
75'
Trener
Zoran Zekić
89
(do 81')
10
(do 54')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Rijeka je još na Kantridi pokazala da je bolja momčad od Šerifa, no trebalo je to potvrditi i u Moldaviji. Domaćin nije mogao igrati zatvoreno kao u Rijeci i morao je krenuti prema naprijed što je olakšavalo posao Riječanima.

U početku je Šerif uspio stvoriti ponešto nereda u riječkim obrambenim redovima, međutim bez obzira na to, nije bilo udarca prema Vargićevom golu.

Ubrzo je Rijeka preuzela kontrolu nad igrom i lopta je bila sve više u nogama Riječana, međutim Degra nije bio na velikim mukama sve do 24. minute kada je Jugović lijepo pucao, no Degra još ljepše obranio.

Prije toga domaćin je ostao oslabljen nakon što je igru morao napustiti Metoua koji je čini se zaradio tešku ozljedu i s longetom na potkoljenici iznesen je s travnjaka.

U 29. minuti Rijeka je napokon povela. Brezovec je izveo slobodni udarac potpuno slijeva, na prvoj vratnici glavom je loptu prebacio Ligger i prevario svog vratara.

Deset minuta kasnije Šerif opasno prijeti nakon sjajnog ubačaja Ise prema Thiagu, međutim ovaj je u posljednji trenutak zaustavljen i spriječen je siguran pogodak.

U najboljem trenutku Riječani su došli i do drugog pogotka, odlična akcija Moisesa i Leovca završena je asistencijom Leovca prema Andreju Kramariću koji lakoćom pogađa.

U drugom dijelu Šerif je uspio preseliti igru na polovicu Riječana, no mučio se u stvaranju nekih većih prijetnji i Rijeka nije dopustila domaćinu pogodak. Zato je novi pao na drugoj strani, nakon sat vremena igre odlično su kombinirali Kvržić i Moises, prvi je lijepo prebacio obranu domaćina i pronašao Brazilca koji u padu iz neugodne pozicije zabija za 3:0.

U nastavku susreta obje momčadi su se donekle opustile i bilo je pogrešaka na obje strane, nije više bilo neke velike taktičke discipline, ali niti pogodaka.

Rijeka je apsolutno zasluženo prošla drugu godinu zaredom u grupnu fazu Europske lige.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2014. u 10:33
    Rijeka rutinski odradila posao i 2. sezonu za redom se plasirala u skupine EL. To je dokaz kvalitetnog rada svih u klubu od uprave preko igrača do trenera. Mislim da će i ove godine, usprkos 4. jakosnoj skupini napravit više nego Dinamo, jer se u Rijekinoj igri vidi da su dečki uigraniji, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • anetisi29.08.2014. u 08:21
    kakve su tu sad pizdarije oko brezovca i njegovog odlaska u speziu? jel ima tu kakve istine, isto kao i u onom da dolaze 3 "perverzna" pojačanja, ili je to samo dezinformacija?
    anetisi
  • Obrisan korisnik29.08.2014. u 07:14
    nepotrebno sam lagano strepio pred uzvrat , a onda mi je kekova bojna ubila svaku napetost :) , bravo momci vrhunski odradjeno
    Obrisan korisnik
  • kroftek29.08.2014. u 01:07
    6 utakmica, 6 pobjeda, gol razlika 16:2, što više reći...nadam se uspješnom nastupu u EL i naravno osvajanju više bodova nego prošle sezone!
    kroftek
  • Obrisan korisnik29.08.2014. u 00:57
    Za Rijeku nisam ni sumnjao da ce proci, vidjelo je se to I u prvoj tekmi da su jaca momcad. Cestitke I sretno I dalje.
    Obrisan korisnik