Rukomet

Zagrebaši protiv francuskog PSG-a kreću po novo dobro izdanje u Ligi prvaka

Zvonka Keliš • nedjelja, 05.10.2014.
Zagrebaši protiv francuskog PSG-a kreću po novo dobro izdanje u Ligi prvaka

Rukometaši PPD Zagreba ove će nedjelje zaigrati i u drugom kolu skupine A Lige prvaka koje im je, pak, donijelo nov i težak europski dvoboj. Naime, nakon Kiela na otvaranju sezone najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, Zagrebaši gostuju kod francuskog Pariza protiv kojeg se ponovno žele iskazati u onom najboljem izdanju.

Momčad PPD Zagreba ovoga je vikenda stigla u Pariz gdje je čeka nov i težak susret najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Točno tjedan dana nakon velikog uspjeha i povijesnog slavlja nad njemačkim Kielom, Zagrebaši će na terenu francuskog PSG-a pokušati ponoviti izdanje iz zagrebačke Arene te dati sve od sebe kako bi iznenadili još jednog favorita ne samo skupine A već i same Lige prvaka.

Rukometaši Zagreba iza sebe su ostavili pet susreta u SEHA GSS ligi gdje stječu potrebno iskustvo i uvježbavaju se za nove velike suparnike te teške dvoboje na europskome tlu. Nakon tri slavlja te jednog poraza, onog nad ekipom slovačkog Tatran Prešova koji je donio promjene na klupi hrvatskog prvaka, momci novog trenera Veselina Vujovića svega dva dana nakon slavlja nad Kielom na otvaranju Lige prvaka, pretrpjeli su i drugi ovosezonski regionalni poraz, a proteklog je utorka od njih bolji bio aktualni regionalni prvak Vardar.

Unatoč vrlo dobrom izdanju, borbenosti i vjeri u sebe i svoje mogućnosti, zagrebački Lavovi s trenerom Vujovićem imaju još mnogo prostora za rad i napredak, a zasigurno je to ono što i novi Zagrebov strateg želi. Upravo stoga i sam je otkrio kako se na pobjedi od Kiela ne smije živjeti te se ista i još bolja izdanja od tada pa nadalje trebaju preslikati i prikazati upravo u svakom dvoboju pa tako i protiv još jedne velike momčadi, one francuskog PSG-a.

"Malo mijenjamo stvari s obzirom na obranu PSG-a te nedostatke koje i sam PSG ima. Međutim, više gledamo sebe nego suparnika i tako gradimo svoju igru, uz neke nove obrane koje uvježbavamo. Idemo stoga po novu pobjedu", prokomentirao je za Sportnet Zagrebov Domagoj Pavlović.

Protiv Francuza momčad će ponovno voditi i dalje stopostotni trener Zlatko Saračević budući da Vujović i dalje odrađuje suspenziju EHF-a, no svoj će debi na klupi Zagreba u Europi imati već sljedećeg vikenda protiv Metalurga. Dobra vijest za Zagrebaše jest i povratak Marija Vuglača nakon ozljede, a vrijedi istaknuti i kako u sastavu ove nedjelje neće biti Antonija Kovačevića ni Matea Lukačeca, dok će priliku na europskom tlu dobiti Lovro Mihić.

Vrijedi stoga vidjeti može li Filip Ivić nastaviti s dobrim reakcijama među Zagrebovim vratnicama i ove nedjelje, kao i hoće li kapetan i preostala krila nastaviti u ritmu susreta s Nijemcima. Ukoliko uz to dobro nastavi raditi vanjska linija, kao i njeni topnici te budu li raspoloženi i kružni napadači, a obrana agresivna i borbena kao što se od nje i očekuje, nov zanimljiv dvoboj u Parizu ne bi trebao izostati.

"Nažalost opet ću sjediti na tribinama i vjerujte mi na riječ kada kažem da ta činjenica najteže pada upravo meni. Ipak, nema straha i mjesta za brigu jer Saračević je vrhunski stručnjak i čovjek koji je nebrojeno puta, a najskorije upravo protiv Kiela fantastično vodio utakmicu. Odlična je vijest da se u sastav vratio Vuglač koji nam je dosta nedostajao u Skoplju. Tražit ću od svojih igrača da ponove igru protiv Kiela i da na taj način pokušamo napraviti dobar rezultat na ovom teškom gostovanju", kratko je kazao uoči susreta s PSG-om trener Vujović.

Francuski viceprvak Paris Saint-Germain dobro je poznat sastav pun velikih imena kojima su se ovoga ljeta pridružili i William Accambray, Thierry Omeyer te Xavier Barachet. No, velik broj odličnih pojedinaca, među kojima su svoje mjesto našli i Hrvati Igor Vori, Marko Kopljar te Jakov Gojun, ne predstavlja uvijek i nužno odličnu i kompaktnu momčad, a pokazala je to i protekla sezona Parižana kako na domaćem tako i na europskom tlu gdje su isti pokazali kako se još dobrano trebaju povezati i uigrati kao prava momčad i prava cjelina.

Narcisse: "Spremni smo suočiti se sa Zagrebom"

"Imamo tešku skupinu u Ligi prvaka. Momčad Zagreba sastoji se od vrlo dobrih igrača, a iako su mladi imaju mnogo potencijala. Donijeli su rukometaši Zagreba zanimljivu dinamiku u Ligi prvaka svojom pobjedom nad Kielom. Stići će stoga s mnogo samopouzdanja te će pokušati igrati svoju igru. No, mi smo se spremni suočiti s njima", rekao je o novom suparniku svoje momčadi jedan od ključnih igrača PSG-a Daniel Narcisse.

U novu domaću sezonu PSG je krenuo sigurnim osvajanjem Trofeja prvaka slavljem nad aktualnim prvakom Francuske, kao i s tri sigurna slavlja (Aix, Cesson i Nimes), ali i minimalnim porazom od ekipe Saint-Raphaëla u sklopu drugoga kola LNH-a. Na europskom tlu, za otvaranje sezone, PSG je dočekao uvijek neugodni Metalurg i to na skopskom terenu, no momci Philippea Gardenta sigurni su bili s pet pogodaka razlike (27:22).

Sada francuska momčad, predvođena svojim navijačima kreće po novo sigurno slavlje i što bezbrižniji put k nastavku natjecanja u Ligi prvaka gdje ove sezone ponovno cilja na europsku klupsku završnicu: "Zagreb je ekipa koju treba shvatiti itekako ozbiljno te koja je na svom terenu, u velikoj Areni, svladala Kiel. Treba biti vrlo oprezan s njome kako bi krenuli u potragu za drugom uzastopnom pobjedom u Ligi prvaka", izjavio je strateg PSG-a.

Zanimljivo će i uzbudljivo stoga zasigurno biti ove nedjelje u Parizu gdje će domaćin uz hrvatski trojac krenuti po drugo uzastopno slavlje u Ligi prvaka koje nakon slavlja nad Kielom i pokazivanja mogućnosti žele i gosti iz Zagreba, no vrijedi vidjeti mogu li se pokazati u istom ili još boljem izdanju od onog prije tjedan dana u zagrebačkoj Areni.

Susret drugoga kola Lige prvaka između PSG-a i PPD Zagreba počinje u 19 sati.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kiel34:32La Rioja
Meškov Brest28:24Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain27:22RK Zagreb
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2014. u 18:07
    Mozeju i u Parizu osvojiti bodove ako igraju odbranu ko prosli vikend...
    Obrisan korisnik