Nogomet

Rijeka bez kalkulacija i straha na Dinamo, Split hladne glave na Hajduk

Sportnet • subota, 04.04.2015.
Rijeka bez kalkulacija i straha na Dinamo, Split hladne glave na Hajduk
Foto: FaH

27. kolo hrvatskog prvenstva donosi i dva derbija, susret vodećih momčadi na Kantridi te gradskih suparnika u Splitu.

Rijeka na punoj Kantridi traži pobjedu protiv Dinama koja joj učvršćuje drugu poziciju i daje samopouzdanje uoči susreta u Kupu protiv Modrih. Svaka pobjeda u derbiju puno znači, možda ovaj derbi i nema neku veliku ulogu u borbi za naslov prvaka jer je Dinamo ipak daleko odmaknuo, no ova dva protivnika susreću se i u drugom natjecanju i pobjeda je svakako psihološki forte.

"Kada ti dolazi momčad koja je neporažena u ligi onda to sigurno zaslužuje respekt. Utakmicu dočekujem mirno, s puno samopouzdanja i vjere u momčad koju vodim. Nogomet ti može i donijeti i odnijeti, ali ako daš sve od sebe ne trebaš se ničega bojati. Ovo nam je veliki izazov i motiv, nisam naučio kalkulirati i tražit ću da se tako ponaša momčad", rekao je Matjaž Kek.

Kek ima problema s kadrom, neće moći računati na dio igrača, ali plus je povratak Ivana Vargića koji se oporavio i zamijenit će Andreja Prskala između vratnica.

Nedostaju: Maleš, Hristov, Samardžić, Mišić (ozljede)

Jednako kao i Riječani, u Dinamu je također dobar dio igrača proveo reprezentativni termin van kluba što je stvaralo probleme Zoranu Mamiću u radu. Međutim, Mamić se ne žali, koncentriran je na derbi i još jučer na pressici najavio je kako ima sastav i nema nikakvih dvojbi. Nastupit će s najjačim raspoloživim kadrom i tražiti nastavak niza neporaženosti.

"Nakon dužeg vremena očekuje nas utakmica i to odmah na Kantridi protiv izravnog konkurenta. Očekujem dobru atmosferu i dobru utakmicu te naravno da napravimo kvalitetan rezultat. Ne očekujem neka iznenađenja, predobro se poznajemo da bi takvo što bilo moguće. Odigrali smo stvarno puno međusobnih susreta", tvrdi trener Modrih.

Mamić pak ne može računati na već duže vrijeme odsutne Pivarića, Musu i Antolića, a kartone ima Goncalo. Ostaje mu i dalje "krpanje" na lijevom boku dok na ostalim pozicijama ipak ima na raspolaganju sve ono najbolje na što ove sezone računa.

Nedostaju: Musa, Pivarić, Antolić, Husejinović (ozljede), Goncalo (kartoni)

Večeras će se na Poljudu odigrati treći ovosezonski derbi Svetog Duje i prvi od njih tri u travnju. Naime, već u srijedu, Hajduk i Split odigrat će na Poljudu prvu utakmicu polufinala Hrvatskog kupa, a o putniku u finale odlučivat će dvoboj 22. travnja na Parku mladeži. Splitski klubovi imaju problema s ozljedama, no Poklepović i Vulić vjeruju u pozitivan rezultat svojih ekipa.

Bijeli u posljednjih šest utakmica imaju samo jednu pobjedu, dva remija i čak tri poraza. Na današnjoj utakmici Stanko Poklepović neće moći računati na reprezentativnog vratara Lovru Kalinića, a zbog ozljeda bi dvoboj mogli propustiti napadači Sandro Gotal i Anton Maglica.

“Ponosan sam što sudjelujem u sučeljavanju dva stogodišnjaka. Mi imamo problema s ozljedama. Maglica je bliži igri, Gotal dalje. Naš cilj je da pobijedimo svaku utakmicu. Vjerujem da će utakmica biti lijepa i da je se isplati doći pogledati“, rekao je prije utakmice Poklepović.

Nedostaju: Kalinić, Maglica, Gotal (ozljeda)

U prva dva prvenstvena gradska derbija, Hajduk je upisao jednu pobjedu, a utakmica na Parku mladeži završila je bez pobjednika. Obje momčadi ne nalaze se na pozicijama na koje su ciljali prije početka sezone.

Split je nakon 11 utakmica bez pobjede uspio vezati dva trijumfa, ali je u prošlom kolu izgubio na domaćem terenu protiv Lokomotive i ako danas izgubi, opet će se naći vrlo blizu zone ispadanja. Europu ionako mogu osigurati isključivo preko Kupa.

“Utakmica u prvenstvu bit će ogledalo za dvoboj u kupu. Za nas je prvenstvo jako važno i fokusirani smo samo na prvu utakmicu. Na Poljudu niti jedna momčad nije favorit, ali mi ćemo tu tradiciju pokušati srušiti. Moramo ući hladne glave. Za moje igrače će ovaj dvoboj biti veliki motiv jer rijetko igraju pred puno toliko ljudi“, rekao je pred utakmicu „Hajdukovac“ Zoran Vulić.

Nedostaju: Mršić, Barbarić, Glavina (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2015. u 15:44
    Riječani su uvijek jaki na riječima prije dvoboja s Dinamom a onda gotovo uvijek padnu bez ispaljenog metka.. Dabogda se varam i ovaj put bude drugačije iako je Dinamo daleko naprijed i eventualna pobjeda će teško zakomplicirati nešto.. A što se tiče Splita, i kad su bili u puno boljoj formi, nisu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik