Nogomet

Mamić: "Bit ću kažnjen, ali da sam na Strahonjinom mjestu ostavio bih se suđenja", Kek: "Dinamo je bio bolji"

Branimir Korać • subota, 04.04.2015.
Mamić: "Bit ću kažnjen, ali da sam na Strahonjinom mjestu ostavio bih se suđenja", Kek: "Dinamo je bio bolji"
Foto: FaH

Zoran Mamić nakon susreta nije se suzdržavao. Okomio se na glavnog suca Marija Strahonju čijim suđenjem nije bio uopće zadovoljan. S druge strane Matjaž Kek na kraju je bio zadovoljan rezultatom i priznao je da je Dinamo bio bolji...

Zoran Mamić nakon susreta mogao je čestitati svojim igračima koji su bili bolji od Riječana, no nisu to kapitalizirali pobjedom.

"Moram čestitati svojoj momčadi na jako dobroj igri, mislim da smo Rijeku u svim segmentima igre nadigrali i da smo nepravedno ostali bez pobjede. Žao mi je i zbog svog ponašanja na kraju utakmice koje ne priliči treneru bilo kojeg kluba, međutim sudac me izbacio iz takta, cijelu je utakmicu sudio jako loše, imao bezbroj grešaka i tu najveću na kraju."

Na red je došao i Mario Strahonja, no ne samo on već i neki raniji suci koji su donosili krive odluke. Trener Modrih inače vrlo rijetko gubi živce, no ovaj put se nije mogao suzdržati.

"I to je sastavni dio nogometa, ali ponavlja nam se isti scenarij kao prošle sezone. Svi se nabacuju na Dinamo, Junior je dobio crveni karton zato što je slavio pogodak, a kod golova Rijeke cijela je klupa bila u terenu. Prošle sezone prije finala Kupa Jozo Šimunović dobio je u Puli crveni karton na pravdi Boga, u finalu Kupa u Zagrebu ne svira nam se čisti penal na početku utakmice, ali nisam rekao ništa. Zašto? Zato što je Rijeka zaslužila pobjedu jer je bila bolja. Ali stalno se nabacuju na nas, a mi glumimo gospodu i šutimo. Ovo što je danas radio Strahonja je presedan. Znam da ću biti kažnjen jer će me on prijaviti, ali da sam na njegovom mjestu ostavio bih se suđenja."

Matjaž Kek bio je puno mirniji, a nakon susreta nije imao problema priznati da je Dinamo bio bolji.

"Malo nas je sreća poljubila na kraju s tim golom. Dinamo je bio bolji, mi u drugom poluvremenu nismo dobro reagirali i dobili smo dva stvarno jeftina gola. Utakmica je bila s puno odluka o kojima ćemo još pričati, ali ajde, kada postigneš u 94. minuti gol za bod, onda moraš biti zadovoljan."

Kvaliteta utakmice zadovoljila je Keka, no ne i neke reakcije njegovih igrača.

"Par puta su nas probili kroz sredinu, vidi se da imaju puno iskustva, njihovih devet internacionalaca protiv nas i ipak se to osjetilo. Zadovoljan sam kako smo se borili do kraja. Na kraju nam se isplatio taj pritisak. Utakmica je bila s puno repova, tek ću vidjeti te situacije, ali bilo je puno žustrih duela s naše i njihove strane koji su bili već na granici. Kada netko kaže da Dinamo ima 14 bodova razlike i da nam je ova utakmica nevažna, no to je za obje momčadi utakmica s europskim štihom, vidjela se agresivnost i utakmica je sigurno imala tu europsku kvalitetu."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.04.2015. u 13:55
    Koja seljačina ovaj Mamić, baš je cigan kako mu tepaju navijači, onako napadati suca kao da igraju nekakvu seosku ligu. Kao što je on poručio Strahonji da se ostavi suđenja ja njemu poručujem da se ostavi treniranja jer to kako on vodi dinamo može i jedan najobičniji konj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2015. u 11:40
    Joj dajte, dobit će nekakvu alibi kaznu u razini one kakvu je dobio stariji brat za vrijeđanje bivšeg ministra, neće kazna biti nikakva ozbiljna.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2015. u 09:35
    E zoki, bar si pokazao da imas kicmu (za razliku od inace). Ako ne bude kaznjen, to je glupost, nemozes odgurivati sudca, bez obzira na to, kako je sudio.
    Obrisan korisnik