Nogomet

Dvoboji u Kranjčevićevoj i u Puli puni nepoznanica, svi žele dobar ulazak u sezonu

Mihaela Bradovski, Simona Margetić • subota, 11.07.2015.
Dvoboji u Kranjčevićevoj i u Puli puni nepoznanica, svi žele dobar ulazak u sezonu
Foto: FaH

Novu sezonu u MAXtv Prvoj ligi otvorili su Inter i Rijeka, a danas su na rasporedu dva dvoboja. U Kranjčevićevoj igraju Zagreb i Osijek, a u Puli Istra 1961 dočekuje Slaven Belupo...

Novu sezonu nogometaši Zagreba otvorit će ove subote domaćim dvobojem protiv momčadi s kojom imaju najlošija sjećanja iz prošle. Četiri poraza u četiri dvoboja, uz omjer 8:1 za današnje goste, a uz Zagrebovu bolju igru, svakako su motiv više za, nakon odlazaka Jurendića i Štigleca, još mlađe Pjesnike.

Bez obzira na spomenute odlaske i mogućnost novih, ono što se u Ulici pjesnika neće mijenjati je filozofija koja je prošle sezone donijela petu poziciju. "Uvijek idemo na isto, a to je posjed lopte i potpuna kontrola zbivanja. Zadovoljan sam pripremama, momčad je fizički na optimumu uz značajan prostor za dizanje", riječi su trenera Bijelih Dražena Medića uoči susreta prvog kola.

A u tom prvom susretu dugogodišnjeg kapetana Jurendića na poziciji desnog bočnog zamijenit će Muić dok će na lijevoj strani posljednje linije mjesto Dine Štigleca zauzeti Šulc.

Nedostaju: Bevab, Jurjević (ozljede), Jurilj (viroza)

Prvi ispit Dražena Beseka na klupi Osijeka gostovanje je u Kranjčevićevoj ulici. Osječani u Zagreb putuju optimistični, zadovoljni odrađenim u pripremnom dijelu i s očekivanjima da će rezultati u novoj sezoni biti znatno bolji od onih u protekle dvije.

"Ljestvicu za ovu sezonu postavio sam visoko, isto pokušavam prenijeti i na igrače, a smatram da će već prva utakmica pokazati kakvi smo. Očekujemo da će ići bolje u odnosu na prošlu prvenstvenu utrku. Zagreb je snažna i kvalitetna momčad, ako se prisjetimo prošle sezone treba priznati i reći da je on dominirao, a mi uz njegov manjak sreće osvajali bodove. Želimo u igri s njima pokazati da smo ozbiljna momčad."

Za premijerni dvoboj Besek u konkurenciji nema oporavljenike Peroševića, Štrkalja i Škorića koji je pogotkom u 17. minuti odlučio pobjednika posljednjeg okršaja ova dva protivnika.

Nedostaju: Perošević, Škorić, Štrkalj (ozljede)

Zeleno-žuti će baš poput Farmaceuta, na teren istrčati s novim vođom u igri. Kapetanska vrpca pripala je Dariju Tomiću u kojeg trener Pamić ima puno povjerenja. „Nadam se da ću ispuniti sve trenerove želje i da će ispasti dobro“, rekao je Tomić pred ogled sa Slaven Belupom.

Istra je također dovela nekoliko pojačanja, a tko će istrčati na teren, još nije poznato, no trener Pamić optimističan je glede susreta s koprivničkim prvoligašem i smatra da „bez obzira na nedostatke mogu dobiti momčad kao što je Belupo“.

Istra je odigrala nekoliko pripremnih utakmica, a zadnju, protiv ND Gorice, završili su s 3:0 u svoju korist. U subotu im u prilog ide domaći teren i domaći navijači, ali i statistički podaci. Dosad su Slavenovu mrežu na domaćem terenu tresli 19 puta, dok je Slavenu to u gostima pošlo za rukom samo osam puta.

Nedostaju: nitko

Koprivničku momčad će u novu sezonu uvesti novi trener Željko Kopić, koji je dan prije susreta s Istrom objavio početnu jedanaestoricu. Na Aldo Drosinu će tako od prve minute istrčati Rozman među vratnice, zatim Delić, Mikulić, Potokar, Purić, Brlek, Crepulja, Paracki, Križman, Ejupi i Marciuš. Svi igrači su zdravi i svi su na raspolaganju za prvi susret.

Priliku od prve minute dobio je Sandi Križman, bivši igrač Istre. „Križman nije u svom vrhunskom stanju, jer je on u tom stanju vrhunski igrač HNL-a, ali on će svoj obol dati u Puli. Osim njega imamo igrače na koje ja računam već u prvom susretu, ovisno o razvoju na terenu“, rekao je Kopić.

Slaven Belupo dosad nije slavio na istarskom terenu, pet puta su odigrali neriješeno, a Istra je slavila osam puta. Bez obzira na to, Farmaceuti odlaze po pozitivan rezultat, a u igri će ih predvoditi novi kapetan Mateas Delić. Delić je zamijenio Matu Grgića, koji je početkom prijelaznog roka otišao u mađarski MTK iz Budimpešte.

Nedostaju: Barić (neregistriran)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!