Nogomet

Dinamo pred povratkom u europsku elitu: Skenderbeu mora napasti na Maksimiru

Borna Rupnik • utorak, 25.08.2015.
Dinamo pred povratkom u europsku elitu: Skenderbeu mora napasti na Maksimiru
Foto: EPA

Zagrebački Dinamo na samo je korak do novog plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Modrima je preostalo sačuvati prednost iz prve utakmice protiv predstavnika Albanije.

Momčad Zorana Mamića prošlog je tjedna u Albaniji svladala Skenderbeu Korce 2:1, zahvaljujući pogocima Soudanija u 66. minuti i Pivarića u sudačkoj nadoknadi, nakon što je Shkembi krajem prvog dijela doveo domaćina u vodstvo.

Dinamo se tako doveo u odličnu poziciju pred uzvrat na Maksimiru i ima sjajnu priliku opet se pridružiti europskoj klupskoj eliti poslije 2011. i 2012. godine.

"S nestrpljenjem čekamo utakmicu jer to je veliki dan za nas i hrvatski nogomet. Vjerujemo da ćemo pokazati da smo bolja momčad, dobiti i proći u skupine Lige prvaka. Svjesni smo kvaliteta i dobrih strana Skenderbeua, a na nama je to spriječiti kako ne bismo imali problema", poručio je trener Zoran Mamić.

Dinamov trener nije želio otkrivati sastav za uzvratnu utakmicu, a gosti iz Albanije bit će oslabljeni za neigranje svog napadača Hamdija Salihija, koji je ozlijeđen, ali i iščekuje transfer u Izrael.

Modri su do Skenderbeua stigli unatoč domaćem kiksu protiv luksemburške Fole Esch (1:1, 3:0) u drugom pretkolu te drame protiv norveškog Moldea u trećem pretkolu (1:1, 3:3), te su svjesni da je oprez nužan usprkos pozitivnom rezultatu.

"Nećemo srljati pod svaku cijenu jer znamo da oni moraju napasti i zabiti dva gola da bi prošli. Ipak, mi smo Dinamo, igrat ćemo napadački i na pobjedu. Oni imaju kvalitetne pojedince koji su jako dobri u kontri i naša izgubljena lopta može biti opasna jer otvaraju s puno igrača, tu trebamo paziti. Naravno, postoji još toga jer inače ne bi bili tu gdje jesu", kaže Zoran Mamić.

Jedan od glavnih Dinamovih aduta mogao bi biti Marko Pjaca, koji je ponovno zaslužio i poziv Nike Kovača u hrvatsku reprezentaciju.

"Vjerojatno mi ovo je najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri, ali stvarno ne osjećam pritisak. Želim odigrati što bolje mogu, cijela momčad jedva čeka utakmicu i da zajedno izborimo Ligu prvaka", najavio je.

Susret na maksimirskom stadionu počinje u 20:45, a pravdu će dijeliti talijanska sudačka postava na čelu s Gianlucom Rocchijem.

Liga prvaka

4. pretkolo

Astana1:0APOEL
BATE Borisov1:0Partizan
Lazio1:0Bayer Leverkusen
Manchester United3:1Club Brugge
Sporting2:1CSKA Moskva
Basel2:2Maccabi Tel Aviv
Celtic3:2Malmö
Rapid Beč0:1Šahtar
Skënderbeu1:2Dinamo
Valencia3:1Monaco
Dinamo4:1Skënderbeu
Maccabi Tel Aviv1:1Basel
Malmö2:0Celtic
Monaco2:1Valencia
Šahtar2:2Rapid Beč
Club Brugge0:4Manchester United
Partizan2:1BATE Borisov
CSKA Moskva3:1Sporting
Bayer Leverkusen3:0Lazio
APOEL1:1Astana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stief25.08.2015. u 14:53
    Na Arenasport 1
    stief
  • penetrisac25.08.2015. u 11:50
    http://www.tvarenasport.com/channel Na areni 4
    penetrisac
  • raz_bojnik25.08.2015. u 11:02
    Gdje je prijenos?
    raz_bojnik